If-Koubou

Întoarceți o piersică Pi într-o mașină de aburi cu lumina lunii

Întoarceți o piersică Pi într-o mașină de aburi cu lumina lunii (Cum să)

Mașinile de abur Valve au scopul de a vă aduce biblioteca Steam direct în camera dvs. de zi (dar la o primă destul de abruptă). Astăzi vă vom arăta cum să aduceți bibliotecii dvs. Steam (plus toate celelalte jocuri pe calculator) în camera dvs. de zi, pentru o fracțiune din preț, cu o piersică Pi.

De ce vreau să fac asta?

Mâinile jos cea mai versatilă experiență de joc sunt cele pe care le aveți pe computerul dvs. Windows. Indiferent dacă jucați versiuni de ultimă oră sau emulați jocuri de peste 20 de ani, puteți pur și simplu să jucați mai multe jocuri pe PC decât oriunde altundeva.

Problema însă, majoritatea dintre noi păstrează PC-urile noastre în birourile noastre de acasă, în dulapuri, în dormitoarele de rezervă și oriundedar în cazul în care cel mai comod scaun în casa cu cel mai mare ecran este: camera de zi. Dacă sunteți ca noi, vă place să jucați titlurile dvs. preferate în camera dvs. de zi HDTV, dar nu sunteți pe cale să 1) construiască un computer complet nou cu un GPU de înaltă capăt pentru a face asta sau 2) deconectați totul și trageți întregul computer jos și unelte în jos la camera de zi doar pentru a juca.

Nu ar fi frumos dacă ați putea doar să difuzați ceea ce este pe PC-ul dvs. direct la setul HDTV fără a aduce întregul computer de-a lungul călătoriei? Din fericire pentru dvs., noi și toți ceilalți care doresc să conducă bunătatea jocurilor de noroc a PC-ului lor la un alt ecran din casă, există o modalitate de a utiliza protocolul GameStream, construit în mediile de procesare grafică de la NVIDIA la cele mai înalte standarde, pentru a vă aduce jocurile în sufragerie fără a sparge banca.

Să săpăm specificul a ceea ce aveți nevoie și apoi să vă arătăm cum să vă configurați PC-ul, Raspberry Pi și colecția de jocuri pentru a face lucrurile să funcționeze.

Cum funcționează și ce am nevoie?

NVIDIA a proiectat protocolul GameStream, astfel încât să poată obține o bucată de placă de joc / mobil prin streamingul jocurilor de pe PC pe HDTV (printr-un dispozitiv auxiliar sau cutie care servește ca client).

Noi chiar,într-adevăr, vreau să subliniez faptul că ultimul pic pentru a elimina orice confuzie. Întregul sistem se bazează pe faptul că ai un PC capabil să joci jocul și nu-ți dă computerul atașat la televizor capabil să joace în mod independent. Dispozitivul atașat la televizor este semnificativ mai puțin puternic decât PC-ul dvs. real și doar servește pentru a afișa fluxul de jocuri de pe computer.

Puteți achiziționa produse NVIDIA, de la gama NVIDIA Shield, de la tablete până la casete de joc de 200 de dolari cu Android, destinate să meargă chiar sub televizorul dvs. lângă celelalte unelte media, pentru a realiza acest scop. Dar tu nunevoie pentru a cumpara unul din acele produse NVIDIA pentru a accesa GameStream, totuși!

Mulțumită oamenilor creativi de la proiectul Moonlight cu sursă deschisă, care au pus la punct un pachet de software client pentru GameStream, putem primi și afișa fluxuri de jocuri pe PC-uri, dispozitive mobile și dispozitive încorporate, cum ar fi Raspberry Pi.

Un proiect cu siguranță nu este gratuit, dar este cu siguranță mai ieftin decât cumpărarea unei soluții off-the-shelf, construirea unui al doilea PC de jocuri, sau așteptarea și scoaterea unor bani mari pentru o mașină oficială de aburire. Dacă soarta este de partea ta (și ai deja hardware-ul), atunci acest proiect este gratuit. Chiar dacă ar fi trebuit să cumpărați totul de la zero, PC-ul deoparte, ați fi în continuare un proiect mai ieftin decât cumpărați o mașină dedicată. Să aruncăm o privire la uneltele de care aveți nevoie.

Un GPU și un computer care suportă GameStream

GameStream este un protocol propriu construit în carduri grafice NVIDIA GeForce. Utilizatorii de desktop vor găsi suportul GameStream în GeForce GTX 650 și mai sus. Utilizatorii de laptop vor găsi suportul GameStream în anumite GPU-uri GTX 600M, precum și toate modelele GTX 700M și 800M.

În plus, veți avea nevoie fie de Windows 7 sau de mai sus, precum și de hardware decât poate suporta procesul de streaming. Cerințele GameStream, prezentate aici, indică faptul că trebuie să utilizați cel puțin un procesor i3-2100 sau mai mare cu 4 GB RAM sau mai mare. Nu putem să comentăm dacă aceste cerințe sau recomandări sunt adevărate sau nu ca cerințe deoarece mașina noastră de testare a depășit cerințele.

În cele din urmă, dincolo de hardware-ul de pe PC, veți avea nevoie și de software-ul GeForce Experience. Acest lucru este independent de actualii drivere GPU și dacă nu ați ieșit din calea de instalare, probabil că nu îl aveți pe PC în acest moment (nu am făcut acest lucru înainte de a începe acest proiect).

Un microcomputer din zmeura Pi

Există mai multe iterații ale microcomputerelor Raspberry Pi până acum. Pentru acest proiect, veți dori, în mod ideal, un nou Raspberry Pi 2 (care are un procesor mai bun decât predecesorii săi). Aceasta este unitatea pe care am folosit-o pentru acest tutorial și aceasta este unitatea cu care putem raporta experiențe foarte pozitive.

De asemenea, puteți utiliza modelul Raspberry Pi B +; deși nu am folosit-o pentru acest tutorial în lectura noastră pe această temă, mulți utilizatori au raportat cu succes succesul Pi B +.

Acest tutorial nu vă va îndruma prin configurarea inițială a unității dvs. de Raspberry Pi, deoarece am acoperit în prealabil Raspberry Pi extensiv. Dacă sunteți nou la utilizarea lui Pi și trebuie să prindeți până acum, vă rugăm să luați o privire la Ghidul HTG pentru a începe cu Raspberry Pi pentru o privire de ansamblu asupra subiectelor importante, cum ar fi selectarea unei surse de alimentare bună și apoi a verifica afară Cum să Bucurați-vă de Dead Simple Raspberry Pi Configurare cu NOOBS pentru ajutor la instalarea Raspbian.

Moonlight Embedded

Vom instala acest lucru direct de la Raspberry Pi mai târziu în tutorial, dar îl enumerăm aici, deoarece este o componentă atât de importantă pe care o observăm aici (și sperând că veți găsi utilizări pentru un astfel de proiect cu o deschidere excelentă) pe alte dispozitive).

Puteți citi mai multe despre proiectul Moonlight aici.

Periferice la distanță

Playerele Pi, Moonlight și GameStream suportă combo-ul tradițional de jocuri pentru șoareci / tastaturi și puteți conecta perifericele de jocuri la porturile USB cum ar fi controlorii Xbox cu fir sau puteți utiliza controluri wireless cu un adaptor adecvat.

Am folosit atât mouse-ul cu fir, cât și tastatura conectată în rasnita Pi, precum și un controler Xbox conectat, fără fir, la PC-ul sursă. (Pentru sfaturi despre conectarea unui controler Xbox fără fir la PC, consultați acest tutorial.

Gama adaptorului fără fir a fost atât de mare încât nu era nevoie să adăugați controlerul la unitatea Pi la sfârșitul tunelului de streaming; am putea folosi controlerul de pe PC-ul sursă pentru că, rețineți, întregul sistem transmite conținut de pe PC (nu generează efectiv pe Pi).

Aburi

Dacă verificați documentația GeForce Experience, veți găsi o listă de jocuri acceptate. Asta e grozav și totul, dar în ciuda lungimii listei nu este foarte cuprinzător. De fapt, în introducerea articolului ne-am promis o mașină de aburi pentru camera ta de zi, care ar putea juca oricare dintre jocurile pe care le-ar putea folosi PC-ul de jocuri.

Deși nu este listat pe lista de jocuri, deoarece nu este un joc, puteți lansa aplicația Steam reală de la clientul la distanță și apoibum aveți acces total nu numai la Biblioteca Steam a jocurilor, ci și la orice jocuri sau emulatoare pe care le-ați adăugat și la Steam.

Am reușit să lansăm orice joc nativ Steam, precum și jocuri vechi de PC, cum ar fi vechiul joc de simulare a zeului Alb negru (2001) fără probleme.

Configurarea PC-ului

Pe partea PC a lucrurilor configurarea este foarte simplu. PC-ul dvs. este deja în funcțiune, aveți deja o placă GeForce instalată și, dacă ați instalat deja GeForce Experience când ați instalat GPU-ul, atunci nu aveți de ce să mai faceți nimic!

Dacă aveți nevoie de software-ul GeForce Experience și nu-i aduceți aminte că nu este același lucru cu driver-ele GPU, ci o suită suplimentară de software stratificată deasupra, mergeți pe pagina de descărcare aici pentru a obține o copie pentru PC.

Când instalați software-ul în stare proaspătă, trebuie să reporniți calculatorul. Știm, știm. De cele mai multe ori, aceasta este doar o sugestie adesea ignorată, dar de data aceasta va trebui să reporniți înainte ca protocolul GameStream să fie activ. Ai încredere în noi. Am petrecut prea mult timp de depanare în timpul acestui tutorial pentru că am ignorat promptul de repornire.

Odată ce l-ați instalat și ați repornit, executați software-ul, selectați fila "Preferințe" și verificați dacă "GameStream" apare în lista de opțiuni de navigare din partea stângă. Selectați "GameStream" și comutați redarea prin selectarea "În rețeaua mea". În acest moment ați finalizat procesul de configurare de pe PC. Să mergem să configuram Pi și apoi să coborâm la niște jocuri.

Configurarea zmeurii Pi

Acest tutorial presupune că ați instalat deja Rasbian pe Raspberry Pi și îl puteți porni și accesa linia de comandă (fie direct dacă ați configurat-o ca atare, fie ieșiți de pe desktop pentru a reveni la linia de comandă). Dacă nu ați făcut acest lucru, vă rugăm să vă întoarceți la primele porțiuni ale articolului și să verificați linkurile pentru configurarea dispozitivului dvs. Pi.

Odată ce Raspbian este în funcțiune, avem doar câteva lucruri minore la care să participăm înainte de a începe să jucăm jocurile noastre. Înainte de a ne arunca cu capul în toate comenzile, vă recomandăm să configurați dispozitivul Pi pentru a accepta o conexiune SSH, astfel încât să puteți introduce toate aceste comenzi din confortul computerului dvs. principal (și cu confortul tăierii și lipirii).

Primul pas este să adăugați Moonlight în lista de depozituri a lui Pi, pentru a putea folosi comanda apt-get pentru a trage pachetele în loc să ne amestecăm cu obținerea URL-urilor complete ale fișierelor din depozitul Moonlight GitHub și să le instalăm manual.

Introduceți următoarea comandă în timp ce vă conectați ca utilizator rădăcină pe Pi (parola implicită este parola de utilizator "pi" "zmeură").

sudo nano /etc/apt/sources.list

Aceasta va deschide lista surselor de depozitare. Adăugați următoarea linie în listă.

deb http://archive.itimmer.nl/raspbian/moonlight wheezy principal

Ieșiți nano apăsând CTRL + X, salvați documentul când vi se solicită. Apoi, vom instala Moonlight. Introduceți următoarele comenzi.

apt-get update
apt-get install lunar încorporat

Când vi se solicită să răspundeți la toate întrebările "Y" pentru a instala toate fișierele necesare.

Acesta este procesul pe care l-am folosit și ar trebui să funcționeze pentru marea majoritate a utilizatorilor. Dacă pentru orice motiv doriți să instalați manual software-ul Moonlight și dependențele, vă rugăm să consultați fișierul readme pentru Moonlight Embedded la GitHub aici pentru informații suplimentare.

Ultimul pas este să vă împerecheați PC-ul de joc cu Pi. Din nou, la promptul de comandă de pe Pi, introduceți următoarea comandă unde X.X.X.X.X este adresa IP a rețelei locale a PC-ului de jocuri.

lumina lunii X.X.X.X

Comanda va genera un certificat și un cod PIN din patru cifre. Pe ecranul computerului veți vedea un popup ca acesta.

Introduceți codul PIN pentru a finaliza procesul de asociere și pentru a autoriza unitatea Moonlight / Pi pentru a accesa fluxul de jocuri.

Joacă-ți jocurile din camera ta de zi

Ați instalat GeForce Experience pe PC-ul dvs., ați instalat Moonlight pe Raspberry Pi, acum este momentul să conectați Pi la televizor (dacă nu este deja cuplat) și să utilizați o comandă simplă pentru a conecta Pi pe PC și să vă bucurați de jocurile dvs.

Formatul pentru comanda streaming lunar este următorul, unde din nou X.X.X.X este IP-ul PC-ului de jocuri.

lumina lunii luminoase [opțiuni] X.X.X.X

Ce se întâmplă în secțiunea [opțiuni]? În timp ce o puteți lăsa goală și puteți lăsa totul să ruleze în setările implicite, există câteva motive pe care ați dori să le faceți cu comutatoarele.Iată toate comutatoarele de comandă disponibile pe care le puteți utiliza în secțiunea de opțiuni.

-720 Utilizați rezoluția de 1280x720 [implicit]
-1080 Utilizați rezoluția de 1920x1080
lățime Rezoluție orizontală (implicit 1280)
- rezoluție verticală verticală (implicit 720)
-30fps Utilizați 30fps
-60fps Utilizați 60fps [implicit]
-bitrate Specificați bitrate în Kbps
-packetsize Specificați dimensiunea pachetelor maxime în octeți
-app Numele aplicației în flux
-noi Nu permiteți GFE să modifice setările jocului
- Intrare Utilizare ca intrare. Poate fi folosit de mai multe ori
-mapping Folositi ca fisier de configurare a gamepad-ului (folositi inainte de intrare)
-audio Utilizați ca dispozitiv de ieșire audio ALSA (sysdefault implicit)
-localaudio Redați audio pe plan local

Dacă aveți probleme când utilizați setările implicite, puteți utiliza comenzile de comandă pentru a efectua ajustări. De exemplu, ar trebui să utilizați implicit Steam ca aplicație implicită, dar dacă nu puteți utiliza următoarea comandă pentru a forța Steam să ruleze.

lumina lunii luminoase -app Steam X.X.X.X

Ca un alt exemplu, să presupunem că calculatorul dvs. nu funcționează bine cu setarea implicită de 60 de cadre pe secundă și întotdeauna uitați să opriți difuzoarele de pe computerul dvs. înainte de declanșarea lunei Moonlight. Ați putea să treceți la 30fps și să instruiți protocolul GameStream pentru a dezactiva sunetul de pe computer și pentru a reda numai sunetul în camera de zi cu următoarea comandă.

lumina lunii luni -30fps -localaudio X.X.X.X

Odată ce executați comanda, Moonlight se va conecta automat la PC, va lansa modul Steam în modul Big Picture și în câteva secunde veți vedea tabloul de bord al modului Picture Big în camera dvs. de zi, așa cum ar fi dacă ați fi în biroul dvs. de acasă pe computer (și, de fapt, dacă v-ați afla în biroul dvs. de acasă și vă uitați la PC, ați vedea că ecranele au fost reflectate).

Acesta este momentul în care, dacă sunteți ceva asemănător cu noi, atunci când vine vorba de proiecte proaste și jocuri, veți sta acolo uimit de cât de uimitor este întregul lucru. Acolo veți fi, așezat în camera dvs. de zi, uitându-vă la televizor, dar jucând jocuri care sunt de fapt pe PC-ul dvs. în cealaltă cameră ... și totul va funcționa șocant, cu o grafică clară și un sunet ascuțit. Viitorul este cu adevărat acum.

Aveți o întrebare presantă despre jocurile de noroc în secolul 21? Trimiteți-ne un e-mail la [email protected] și vom face tot posibilul pentru a răspunde. Ai un proiect inteligent de Raspberry Pi pentru a împărtăși? Ne-ar plăcea să auzim și despre asta.