If-Koubou

Utilizați Ctrl + Alt + Del pentru Task Manager în Linux pentru a ucide cu ușurință sarcinile

Utilizați Ctrl + Alt + Del pentru Task Manager în Linux pentru a ucide cu ușurință sarcinile (Cum să)

În Windows, puteți ucide cu ușurință orice sarcină apăsând pe Ctrl + Alt + Del și ridicând managerul de sarcini. Linux care rulează mediul de lucru GNOME (adică Debian, Ubuntu, Linux Mint etc.) are un instrument similar care poate fi activat pentru a rula exact în același mod.

Setarea legărilor cheie globale

Mediul de lucru GNOME implicit utilizează comanda rapidă Ctrl + Alt + Del pentru a afișa dialogul de închidere, deconectare, repornire și hibernare. Acest lucru nu este util pentru utilizatorii care sunt obișnuiți să acceseze rapid un manager de activități.

Pentru a modifica setările Ctrl + Alt + Del în GNOME, deschideți preferințele pentru comenzi rapide de la tastatură. În Ubuntu este localizat sub System -> Preferences -> Shortcuts tastatură, iar în Linux Mint deschideți mintMenu -> Control Center -> Shortcuts tastatură.

Preferințele de comenzi rapide de la tastatură vor afișa toate comenzile rapide pe care le poate controla mediul de lucru desktop GNOME.

Notă: Comenzile rapide de la tastatură specifice programului sau Comiz nu vor apărea aici. Veți avea nevoie să căutați în acele programe pentru ce comenzi rapide sunt disponibile.

Adăugarea de comenzi rapide personalizate la tastatură la nivel mondial este la fel de ușor ca și clic pe Adăugați.

Pentru o înlocuire Ctrl + Alt + Del vom numi noua comandă rapidă "Task Manager" și comanda de rulare este gnome-system-monitor.

Faceți clic pe Aplicați și rețineți că noua comandă rapidă de la tastatură se afișează sub comenzi rapide personalizate, dar este dezactivată.

Faceți clic pe unde se afișează "Dezactivat", apoi apăsați pe noul shortcut al tastaturii dorit Ctrl + Alt + Ștergere. Dacă comanda rapidă de la tastatură există deja ca o altă comandă rapidă de la tastatură GNOME, vi se va solicita să reasamblați comanda rapidă de la tastatură.

Faceți clic pe Reassign și noua comandă rapidă de la tastatură va fi acum activată și va afișa secvența tastaturii pentru comandă.

Pentru o modalitate mai ușoară de a ucide programe care nu răspund, configurați o comandă rapidă de la tastatură și denumiți-o "Kill Window" cu comanda xkill.

Faceți clic pe "Dezactivat" la fel ca înainte pentru a seta comanda rapidă de la tastatură pentru Kill Window la Ctrl + Delete.

Folosind Monitorul Sistemului

Pentru a testa noile comenzi rapide de la tastatură, apăsați Ctrl + Alt + Del. Sistemul de monitorizare se va deschide și va avea o mulțime de informații utile în fila Sistem. Această filă vă oferă acces facil la distribuția și lansarea Linux, actualul kernel care rulează, versiunea GNOME și spațiul disponibil pe disc.

Următoarea filă este fila Procese și este similară cu managerul de activități din Windows. Puteți sorta după utilizarea procesorului, utilizarea memoriei, numele procesului etc.

Pentru a ucide un proces, găsiți numele și faceți clic pe butonul Finalizare proces. O confirmare va apărea și puteți ucide cu ușurință procesul non-receptiv.

Fila Resurse prezintă CPU, memorie și istoricul rețelei și este foarte util în depanarea performanțelor sistemului. Istoricul este stocat numai atâta timp cât monitorul sistemului este deschis, astfel încât asigurați-vă că îl lăsați să ruleze dacă doriți să vedeți performanța în timp ce rulează anumite programe.

Ultima fila, Sisteme de fișiere, afișează informații despre hard-discurile locale și partițiile. Este deosebit de util dispozitivul, directorul și informațiile utilizate. Dispozitivul arată modul în care sistemul identifică partiția dvs., iar directorul arată unde este montată această partiție sau dacă este montată la toate.

Utilizând xkill

Ultima comandă rapidă de tastatură care a fost instalată a fost pentru un program numit xkill. Acest program nu are o interfață sau setări de utilizator. Atunci când împingeți comanda rapidă de la tastatură pentru a rula xkill, singurul lucru pe care îl veți observa este că cursorul mouse-ului se va schimba într-un X.

Pentru a ucide un proces cu xkill, deplasați mouse-ul peste fereastra care trebuie ucisă și faceți clic stânga cu mouse-ul oriunde în fereastră. Programul ar trebui să dispară instantaneu, împreună cu orice sub-ferestre pe care procesul le-a deschis.

Dacă una dintre aceste metode este folosită pentru a ucide un proces, amintiți-vă că orice lucrare nesalvită va fi pierdută, deoarece niciunul dintre aceste programe nu permite programului să salveze munca înainte de închidere.