If-Koubou

Utilizați funcția Deep Freeze pentru a vă restabili computerul la pornire

Utilizați funcția Deep Freeze pentru a vă restabili computerul la pornire (Recenzii software)

V-ați dorit vreodată să puteți anula toate schimbările pe care le-au făcut copiii dvs. la PC-ul dvs. acasă? Sau poate doriți să instalați un software pe sistemul dvs. pentru al testa înainte de a cumpăra, dar nu știți exact ce va face pentru sistemul dvs.?

Nu ar fi frumos dacă ați putea să vă reporniți computerul și toate modificările efectuate au fost pur și simplu șterse? Din fericire, există o modalitate de a face acest lucru folosind un program numit Deep Freeze de Faronics.

Acum, veți avea dreptate dacă v-ați uitat la această pagină și ați crezut că acesta este un program care este utilizat de mari companii sau instituții. Cu toate acestea, aceștia nu sunt singurii clienți ai lor. Ei vând o ediție standard a programului pentru 45 de dolari, care, în opinia mea, este ieftină având în vedere beneficiile.

Am cheltuit mult mai mult pe software și, în mod normal, am fost dezamăgit. De aceea, în zilele noastre folosesc numai software freeware sau achiziționa software de abonament cum ar fi Office 365 și Adobe Creative Cloud. Cu toate acestea, acesta este un program pe care îl pot recomanda de cumpărare, deoarece pur și simplu nu este un freeware care poate face același lucru într-un mod convenabil.

Merită să remarcăm că nu mi sa cerut să scriu această recenzie de către Faronics sau ceva de genul asta. Am aflat despre program, deoarece colegiul comunității în care țin cursuri o folosește și funcționează excepțional de bine. Am decis să încerc pe PC-ul meu de testare pe care îl folosesc pentru instalarea software-ului când scriu recenzii și mi-a făcut mult mai ușor viața.

Caracteristici și Beneficii

De vreme ce vorbesc programul atât de mult, să trecem peste ceea ce face. Practic, aceasta face ca tot ceea ce faci pe computerul dvs. să poată fi rezolvat doar prin repornirea mașinii. Doriți să ștergeți întregul dosar System32? Du-te. Ștergeți aleatoriu cheile din registru? Nici o problema. Instalați programe malware și viruși în sistemul dvs.? Va dispărea după repornire!

Ultimul punct despre viruși aduce o limitare a programului Deep Freeze. Practic, acționează ca o resetare pentru hard disk-ul computerului. Când se repornește, este reîncărcat în ultima stare înghețată. Orice s-ar întâmpla în acel moment între repornirea este gratuit pentru toți. Acest lucru înseamnă că un virus sau un vierme instalat va fi cu siguranță eliminat la repornire, dar ar putea provoca daune altor sisteme până la următorul reboot.

În mediile corporatiste sau în instituții, conturile de utilizator sunt, de asemenea, restricționate, iar computerele sunt în mod normal obligate să repornească cel puțin o dată pe zi. Pentru uz casnic, eu sunt cel care o folosește, așa că nu prea am nevoie de control. Dacă lucrez cu ceva ce știu că este periculos, vă asigur că reporniți calculatorul imediat după.

Ceea ce îmi place cu privire la program este că nu trebuie să petreceți timp încercând să vă blocați calculatorul și nu trebuie să vă petreceți timp suplimentar pentru recuperarea calculatorului. Am scris anterior articole despre utilizarea sistemului de restaurare, backup și restaurare a registrului, restaurarea PC-ului la setările din fabrică și chiar curățarea instalării Windows 10, dar toate necesită o mulțime de lucruri și mai multă muncă, reinstalarea programelor etc., etc.

Deep Freeze are de asemenea un alt stat numit decongelate. Puteți reporni sistemul în modul dezghețat, prin care puteți instala mai multe programe, actualiza setări, drivere etc., apoi reîmprospătați computerul în noua stare. Este cam ca și cum ați folosi o mașină virtuală, dar nu exact același lucru. Mașinile virtuale sunt minunate și le folosesc foarte mult, însă instalarea lor poate dura mult timp și necesită o cantitate decentă de cunoștințe tehnice.

Instalare și utilizare

Utilizarea Deep Freeze nu necesită cunoștințe tehnice. Ceea ce face programul este foarte tehnic, dar interfața este oase goale și foarte ușor de folosit. De asemenea, ar trebui să menționez că sprijinul este excelent. Din moment ce au o mulțime de clienți corporativi imens, ei au disponibil personal local care vorbește engleza excelentă. Am avut o problemă după instalare, pe care o voi menționa mai jos, așa că am sunat și am avut un reprezentant în mai puțin de 2 minute.

Odată ce achiziționați programul și descărcați fișierul ZIP, extrageți-l și executați aplicația. Ar trebui să vedeți dialogul de instalare principal.

Clic Următor → și apoi să accepte acordul de licență. După aceasta, va trebui să introduceți cheia de licență care ar trebui să se afle pe pagina de achiziție finală și trimisă prin e-mail.

În ecranul următor, veți alege ce unitate să configurați pentru înghețarea profundă. Am mai multe hard disk-uri în computerul meu, dar am ales să rămân doar cu unitatea C, deoarece aceasta ține sistemul de operare. Puteți să-l utilizați și pentru unități de date, de asemenea, dacă doriți.

Apoi, trebuie să configurați ThawSpace mărimea. Aceasta este o partiție virtuală care poate fi utilizată pentru a stoca datele pe care doriți să le păstrați, chiar dacă sistemul este înghețat. Eu personal recomand să debifați Creați ThawSpace pentru că face lucrurile mai confuze.

Dacă doriți să păstrați ceva asemănător unui fișier, este mai bine să salvați aceste date într-o unitate sau o partiție care nu este înghețată. Dacă aveți doar o singură unitate cu o singură partiție, ar trebui să anulați instalarea și partiționarea hard diskului. Dacă aveți o unitate mică și nu aveți suficient spațiu pentru partiție, puteți crea ThawSpace, care va apărea ca o altă unitate atunci când utilizați Windows.

Programul va fi acum instalat și computerul va reporni. Ar trebui să vedeți pictograma Deep Freeze din zona de notificare a barei de activități.

Acum este locul unde trebuia să sun apelul clienților. Când am făcut clic-dreapta sau am făcut dublu-clic pe pictogramă, nu sa întâmplat nimic. Nu mi-am dat seama și repul meu mi-a spus că este o caracteristică de securitate. Trebuie să țineți apăsată tasta SHIFT, apoi să faceți dublu clic sau să mențineți apăsată tasta CTRL + ALT + SHIFT, apoi să apăsați tasta F6.

Veți vedea fereastra de dialog pentru parolă, dar puteți să faceți clic pe OK, deoarece nu există o parolă setată după o nouă instalare.

În ecranul principal, va trebui să faceți clic pe Activeaza acum pentru a activa produsul. De asemenea, doriți să dați clic pe Parola și introduceți o parolă nouă, astfel încât numai dvs. să puteți accesa setările.

Pe pagina Control Boot, există în principiu doar trei opțiuni, ceea ce face utilizarea programului foarte ușoară: Boot înghețat, Boot Thawed pe următoarele x repornește și Boot Înghețat. Începerea procesului de dezghețare înseamnă că veți putea modifica sistemul și vor fi salvate mai degrabă decât eliminate.

Vă sugerez să alegeți Boot Înghețat, apoi reporniți computerul și apoi instalați orice actualizări Windows, software-ul software etc. De multe ori Windows nu completează o actualizare într-un singur boot, deci trebuie să reporniți de mai multe ori. După ce ați terminat toate actualizările, setați-l înapoi Boot înghețat și apoi reporniți.

Concluzie

În ansamblu, funcționează foarte bine și asta probabil pentru că a fost în jur de mult timp. Nu mi-aș recomanda să folosiți acest lucru pe mașina principală până când îl testați pe un sistem secundar. Îl folosesc pentru calculatorul meu de testare, dar nu-l folosesc pe PC-ul meu principal, deoarece eu sunt singurul care o folosește și am deja o mulțime de securitate.

De asemenea, are un impact asupra performanței, deși este foarte minim. Dacă aveți un computer cu specificații scăzute, aș evita utilizarea Deep Freeze. Nu aveți nevoie de un calculator super-rapid, dar nu trebuie să fie mai mult de 3 până la 5 ani. Cu un preț scăzut, un mare suport pentru clienți și o configurare simplă, Deep Freeze este cu siguranță un program pe care mai mulți oameni ar putea beneficia. Bucurați-vă!