If-Koubou

Ce trebuie să știți despre dezinstalarea iTunes

Ce trebuie să știți despre dezinstalarea iTunes (Cum să)

iTunes utilizează un sistem de autorizare pentru a vă asigura că doar o mână de computere poate accesa muzica, videoclipurile și alte conținuturi achiziționate la un moment dat. Ar trebui să dezabonați iTunes înainte de a scăpa de un computer sau de a reinstala Windows.

Sistemul de autorizare este o formă de DRM, deci implică sărind peste cercuri. Trebuie să limiteze accesul la conținutul achiziționat.

Ce este o autorizație iTunes?

Trebuie să autorizați un computer - Mac sau Windows PC - în iTunes înainte ca acest computer să poată descărca și utiliza filmele, emisiunile TV, muzica, cărțile electronice, audiobook-urile, aplicațiile și alte materiale achiziționate. Rețineți că acest lucru se aplică numai pentru mediile cu DRM. Majoritatea fișierelor muzicale de pe iTunes nu au DRM, deci nu trebuie să autorizezi un computer pentru a le juca.

Aveți la dispoziție maximum cinci computere autorizate legate de ID-ul dvs. Apple în același timp. Mac-urile și PC-urile Windows se numără la acest total combinat.

Dispozitivele iOS nu se iau în calcul pentru activarea totală, astfel încât să puteți avea cât mai multe dispozitive iPad, iPhone, iPod Touch și Apple TV accesând conținutul dvs. iTunes după cum doriți.

Acest sistem de autorizare este o formă de DRM și restricționează accesul la conținutul pe care îl achiziționați pe iTunes. Sistemele de autorizare erau odată destul de comune - de exemplu, înregistrați limita de autorizare în vechiul sistem SecuROM pentru jocuri pe PC sau limita de activare care poate fi integrată în fișiere audio și video Windows Media. multe servicii limitează acum conținutul la conturi și nu limitează în mod necesar numărul de dispozitive, dar iTunes încă utilizează schema mai veche de a permite și de a interzice computerele individuale. Nu ne-ar fi surprins dacă acest lucru a fost integrat în contractele încheiate de Apple cu deținătorii de drepturi atunci când și-au pus conținutul pe iTunes.

Cum se autorizează un computer

Autorizarea unui computer este simplă. În Windows, faceți clic pe butonul de meniu din iTunes, indicați spre iTunes Store și selectați Authorize This Computer. Pe Mac, faceți clic pe meniul Magazin și selectați Autorizați acest computer. Conectați-vă cu ID-ul dvs. Apple pentru a finaliza procesul.

Computerul dvs. va putea descărca, sincroniza și reda conținutul achiziționat de pe iTunes.

Cum și când trebuie să autorizați un PC sau un Mac

Veți găsi, de asemenea, o opțiune de dezactivare a acestui computer din același loc. Această opțiune de meniu va anula autorizația, împiedicând vizionarea, vizualizarea sau descărcarea de pe computer a conținutului iTunes cu conținut DRM.

Ar trebui să vă deautorizați computerul atunci când sunteți pe cale să dezinstalați iTunes, dacă sunteți pe cale să reinstalați Windows sau când ați terminat cu computerul și doriți să scăpați de el. Dacă nu intenționați să utilizați conținutul achiziționat de iTunes pe un computer, dezarhivați-l.

Apple vă sfătuiește deautorizarea computerului înainte de a vă actualiza componentele hardware. Dacă nu, computerul dvs. unic se poate număra apoi ca un calculator diferit și poate utiliza mai multe autorizații.

Deautorizarea unui computer este importantă deoarece vă oferă una dintre cele cinci autorizări limitate înapoi.

Cum să dezarhivezi sistemele pe care nu ai acces la

În cazul în care computerul se descompune și nu puteți dezaboneza iTunes, veți scăpa de un computer înainte de a autoriza iTunes sau dacă faceți upgrade la componentele calculatorului dvs., este posibil să fiți irosiți autorizații. Vechile sisteme vor conta, probabil, la maximum cinci calculatoare autorizate. Dacă continuați să autorizați iTunes și să scăpați de computerele autorizate sau să reinstalați Windows, s-ar putea să vă aflați în imposibilitatea de a accesa oricare dintre conținuturile achiziționate, deoarece nu puteți autoriza alte computere.

Apple vă permite să remediați acest lucru într-un singur mod. Nu puteți accesa doar o listă de computere autorizate și să vă dezarhivați calculatoarele individuale. În schimb, va trebui să vă autorizați imediat toate computerele.

Pentru a face acest lucru, faceți clic pe iTunes Store în iTunes, conectați-vă la ID-ul dvs. Apple, faceți clic pe numele ID-ului dvs. Apple și selectați Cont.

De aici, puteți face clic pe butonul Deautorizare toate de lângă Autorizări pentru computer. Acest buton va apărea numai dacă aveți mai mult de un computer autorizat. Acesta va revoca autorizațiile de la toate computerele autorizate, permițându-vă să începeți autorizarea computerelor de la zero.

Avertizare: Puteți folosi butonul Deauthorize All numai o dată pe an. După ce ați folosit-o, încercați să fiți mai atent cu autorizațiile dvs. - dezarhivați calculatoarele înainte de a le elimina, reinstalați Windows sau actualizați hardware-ul acestora.

Dacă vă aflați în imposibilitatea de a accesa conținutul achiziționat - sau dacă ați utilizat deja butonul Deauthorize All deja în acest an și trebuie să-l utilizați din nou - puteți încerca întotdeauna să vă contactați de la Apple Support și să-i solicitați să vă resetați autorizațiile pentru dvs. Acesta este tot ce puteți face, fără a încerca să rupă DRM-ul.

Credit de imagine: Richard Giles pe Flickr