If-Koubou

Ce trebuie să știți despre crearea backup-urilor de sistem de sistem

Ce trebuie să știți despre crearea backup-urilor de sistem de sistem (Cum să)

Imaginile sistemului sunt backup-uri complete pentru tot ce se află pe unitatea hard disk a calculatorului sau pe o singură partiție. Acestea vă permit să faceți un instantaneu al întregii dvs. unități, al fișierelor de sistem și al tuturor.

Windows, Linux și Mac OS X au toate căile integrate de creare a copiilor de siguranță ale sistemului. Există uneori motive bune pentru a face acest lucru, dar acestea nu ar trebui să fie strategia dvs. de rezervă regulată.

Ce este o imagine a sistemului?

O imagine a sistemului este un fișier - sau set de fișiere - care conține totul pe hard disk-ul unui PC sau doar dintr-o singură partiție. Un program de vizualizare a sistemului se uită la hard disk, copiind totul puțin câte puțin. Apoi, aveți o imagine completă de sistem pe care o puteți copia pe o unitate pentru a restabili starea sistemului.

Imaginea de sistem conține un instantaneu complet al tuturor lucrurilor de pe hard disk-ul calculatorului în orice moment. Deci, dacă aveți 500 GB de spațiu utilizat pe o unitate de 1 TB, imaginea sistemului va fi de aproximativ 500 GB. Unele programe de imagine de sistem utilizează compresie pentru a reduce cât mai mult dimensiunea imaginii sistemului, dar nu se iau în considerare economisirea mult spațiu în acest fel.

Diferitele programe de imagine de sistem utilizează diferite tipuri de imagini de sistem. Pentru compatibilitate maximă, trebuie să utilizați aceeași unealtă pe care ați folosit-o pentru a crea imaginea de sistem pentru a o restabili. Windows în sine creează imagini de sistem care conțin mai multe fișiere cu extensiile de fișiere .xml și .vhd. Imaginile sistemului sunt doar unul din multele instrumente de backup disponibile în Windows.

Imaginile de sistem nu sunt ideale pentru copii de siguranță normale

Imaginile de sistem nu reprezintă modalitatea ideală de a crea copii de siguranță normale ale computerului și ale fișierelor acestuia. Imaginile sistemului sunt foarte mari și conțin fișiere de care nu aveți nevoie. Pe Windows, probabil vor include zeci de gigaocteți de fișiere de sistem Windows. Dacă hard diskul se blochează, puteți întotdeauna doar să reinstalați Windows - nu aveți nevoie de copii de rezervă ale tuturor acestor fișiere. Același lucru este valabil și pentru fișierele de programe. Dacă hard diskul se blochează, nu aveți nevoie de o imagine a fișierelor de programe Microsoft Office și Photoshop instalate - puteți reinstala aceste programe pe un nou sistem Windows.

Imaginile de backup ale sistemului vor capta fișiere pe care le puteți descărca și reinstala cu ușurință, precum și fișierele pe care nu le pasă. Nu puteți controla ceea ce este și nu este susținut - ajungeți la o imagine care conține tot ce este pe hard disk.

Deoarece trebuie copiate atât de multe date, imaginea sistemului va dura mult mai mult timp decât o copie de rezervă mai mică și mai concentrată. De asemenea, va fi mai greu să importați pe un alt computer. Dacă tot computerul moare, nu veți putea să restaurați doar o imagine de sistem creată pe un alt computer - instalarea Windows nu va funcționa corect pe hardware diferit. Va trebui să reinstalați Windows oricum.

Acest lucru nu se aplică numai în cazul Windows. Mac-urile includ o modalitate integrată de a crea imagini de sistem, iar Apple vă sfătuiește să restaurați numai fișiere de sistem pe același Mac pe care a fost creat copia de rezervă.

Pentru backup-uri tipice, trebuie doar să creați copii de siguranță ale fișierelor care sunt de fapt importante pentru dvs. Dacă sistemul dvs. coboară vreodată, puteți reinstala Windows și programele dvs. și restaurați fișierele personale din copia de rezervă. Utilizați Istoricul fișierelor pentru a face acest lucru pe Windows 8 sau Windows Backup pentru a face acest lucru pe Windows 7.

Când trebuie să creați o imagine de sistem

Imaginile sistemului pot fi totuși utile. De exemplu, să presupunem că doriți să actualizați hard diskul calculatorului dvs. - poate că faceți upgrade de la un hard disk mecanic mai lent la o unitate SSD rapidă. Aveți posibilitatea să creați o imagine de sistem a hard disk-ului calculatorului, să înlocuiți unitatea pentru un SSD și apoi să restaurați imaginea pe SSD. Aceasta va migra întregul sistem de operare pe SSD. Desigur, dacă ambele unități se pot potrivi simultan în computerul dvs., este posibil să fiți mai bine să utilizați un program de imagistică a sistemului pentru a copia conținutul unității hard disk direct pe SSD, mai degrabă decât să creați o copie de rezervă a imaginii de sistem și apoi să restaurați din ea va dura de două ori mai mult.

Aceste tipuri de imagini pot fi, de asemenea, folosite de administratorii de sistem, care ar putea lansa o imagine de sistem standard pe diferite PC-uri din rețeaua lor. Un server sau alt calculator critic de tip misiune ar putea fi configurat și o imagine de sistem creată pentru a restaura software-ul la acea stare specifică.

Dacă sunteți un utilizator tipic de acasă care caută să vă salveze fișierele, probabil că nu este nevoie să creați o imagine de sistem.

Cum se creează și se restaurează imaginile de sistem

Pentru a crea o imagine de sistem pe Windows 8.1, deschideți Panoul de control, navigați la Sistem și securitate> Istoricul fișierelor și faceți clic pe linkul Sistem de backup al imaginii din colțul din stânga jos al ferestrei. În Windows 7, deschideți panoul de control, navigați la System and Security> Backup and Restore și faceți clic pe opțiunea Creare imagine imagine.

Puteți apoi să restaurați aceste imagini de rezervă utilizând opțiunile avansate de pornire în Windows 8 sau opțiunea de recuperare sistem în Windows 7. Acestea pot fi accesate de pe un disc de instalare Windows sau unitate de recuperare.

Pe un Mac, puteți utiliza funcția Time Machine pentru crearea și restaurarea copiilor de siguranță ale sistemului. Sistemul de timp sprijină fișierele de sistem, precum și propriile fișiere și puteți restabili un Mac dintr-o copie de rezervă a unui dispozitiv de timp din modul de recuperare. Pe un PC Linux, puteți utiliza utilitarul dd la nivel inferior pentru a face o copie exactă a unei unități și ao restaura mai târziu.

Acronis True Image și Norton Ghost sunt instrumente populare pentru terțe părți, pe care le puteți folosi și pentru acest lucru.

În timp ce dezvoltă Windows 8.1, Microsoft a eliminat opțiunea "System Image Backup" din interfața cu utilizatorul și a forțat oamenii să acceseze din fereastra PowerShell. După reclamații răspândite, Microsoft a restaurat această opțiune la interfața grafică.

Motivația Microsoft a fost destul de clară aici - utilizatorii medii de PC nu ar trebui să fie distrași de backup-urile de imagine de sistem și ar trebui să folosească doar o soluție simplă de backup ca Istoria fișierelor.Microsoft a restaurat în cele din urmă opțiunea grafică pentru a face oamenii fericiți, ceea ce este bine - dar au avut dreptate că majoritatea utilizatorilor de Windows nu ar trebui să o folosească.

Image Credit: Phillip Stewart pe Flickr