If-Koubou

Ce trebuie să știți despre cumpărarea de PC-uri cu sistem de operare touch 8.1

Ce trebuie să știți despre cumpărarea de PC-uri cu sistem de operare touch 8.1 (Cum să)

Acum a trecut peste un an de când a fost lansat Windows 8. S-au întâmplat multe - acum suntem pe Windows 8.1 și noi dispozitive care rulează chips-uri Intel Haswell și Bay Trail ies în fiecare zi. Touch-enabled notebook-uri, convertibile, și tablete Windows devin mai ieftine și mai frecvente.

Accesați magazinul pentru a cumpăra un laptop sau o tabletă nouă și veți vedea o varietate largă de laptopuri și tablete noi dotate cu Windows. Pe termen lung, Microsoft și Intel doresc ca fiecare PC să aibă un ecran tactil și ajung acolo.

Windows RT este mai puțin frecventă

Microsoft a lansat Windows RT în același timp cu lansarea Windows 8. Aceasta a fost destul de confuză - nu numai că Microsoft a fost propriul Surface RT un dispozitiv Windows RT, alți producători și-au lansat propriile dispozitive Windows RT. De exemplu, Lenovo Yoga 11 arăta ca un laptop, dar de fapt a rulat Windows RT.

Windows RT sa stabilit într-un loc care are mai mult sens. Există doar o mână de dispozitive Windows RT pe piață: versiunea originală Surface RT de la Microsoft (acum redenumită Surface), noua suprafață Microsoft 2 și tableta Nokia Lumia 2520. Nokia este în curs de achiziționare de către Microsoft. Acestea sunt singurele dispozitive Windows RT pe care le veți întâlni și toate acestea sunt produse Microsoft mai mult sau mai puțin. Nu există dispozitive Windows RT amestecate cu celelalte dispozitive Windows pe care le veți găsi. Dacă nu este de la Microsoft sau Nokia, este un dispozitiv complet Windows 8.1 care poate rula toate programele desktop.

Bay Trail este competitivă cu ARM pentru viața bateriei

Windows RT nu este la fel de necesar, deoarece arhitectura Intel Trail Bay este extrem de competitivă cu arhitectura ARM, permițând în același timp dispozitivelor să ruleze versiuni complete de Windows 8.1 cu suport pentru programe desktop. (Chips-uri ARM sunt utilizate în majoritatea smartphone-urilor, iPad-uri, dispozitive Android și dispozitive Windows RT). Bay Trail oferă prețuri și performanțe comparabile cu ARM, astfel încât să puteți găsi 300 de dolari 8-inch tablete Windows 8,1 și 350 convertibile precum ASUS Transformer T100.

Aceasta este o afacere mare. Când Windows 8 a ieșit, dispozitivele cu atingere au fost foarte scumpe. Cele mai multe laptop-uri de vânzare - în special la prețuri mai mici - nu au suportat atingerea deloc, așa că mulți oameni au optat pentru dispozitivele Windows 8 fără ecrane tactile. Ecranele de atingere filtrează drumul către dispozitive mai ieftine.

Chipsurile Haswell sunt mai eficiente din punct de vedere al bateriei

Chiar dacă alegeți un dispozitiv mai scump care rulează un procesor Core i5 sau i7 mai puternic, noua arhitectură Haswell a Intel asigură că dispozitivul va avea o viață mai bună a bateriei. De exemplu, prima generație de aplicații Microsoft Surface Pro a durat doar patru ore sau cam asa ceva, ceea ce este îngrozitor pentru o tabletă. Noul Surface Pro 2 cu arhitectura Intel's Haswell va dura peste opt ore.

Mesajul este clar: puteți obține un dispozitiv suficient de puternic pentru a fi laptopul dvs. principal, dar suficient de lung pentru a funcționa și ca tabletă mobilă. Chiar dacă nu intenționați să utilizați caracteristicile comprimatelor, arhitectura mai eficientă din punct de vedere al consumului de energie face ca bateria să fie mult mai lungă în modul laptop.

Unele dispozitive includ copiile gratis ale Microsoft Office

Unele dispozitive vin cu versiuni gratuite ale ediției Microsoft Office Home & Student. Aceasta include toate dispozitivele Windows RT, tabletele de 8 inch Windows 8.1 și chiar și alte mașini, cum ar fi transformatorul ASUS T100.

Cu toate acestea, dispozitivele mai mari nu vor include copii gratuite ale Office. Acesta este un pic ciudat - de exemplu, cea mai ieftină tabletă Microsoft de suprafață 2 cu Windows RT include Office, în timp ce Surface Pro 2 mai scumpă nu include Office.

Ca regulă generală, dispozitivul va include Office dacă este un dispozitiv pe care probabil că nu doriți să-l rulați pe Office. Dacă este un laptop serios pe care l-ați rula pe Office, acesta nu va fi inclus - probabil pentru că Microsoft presupune că doriți să cumpărați Office pentru el, dar nu doriți să cumpărați Office pentru un comprimat de 8 inch.

Oricum, întreprinderile nu pot beneficia de acest lucru. Ei vor avea nevoie de o licență pentru ediția completă pentru a utiliza Office în scopuri de afaceri.

Selecția aplicațiilor este încă o problemă serioasă

Dacă achiziționați un nou laptop Windows 8.1, probabil va avea un ecran tactil. Poate doriți să utilizați și noile aplicații de tip "touch-first" pentru Windows 8. Dar aici veți avea probleme.

Magazinul Windows, care conține aplicații în stil Windows 8, încă nu este foarte bun. Nu este complet teribil și veți găsi aplicații pentru servicii populare precum Netflix, Hulu, Skype, Facebook, Evernote, Dropbox, Twitter și Amazon Kindle. Cu toate acestea, selecția este încă extrem de limitată - de exemplu, nu există aplicații Google, cu excepția unei aplicații de căutare Google. O aplicație oficială Flipboard lansată pentru Windows 8.1, dar nu se simte la fel de lustruită ca Flipboard pentru iPad sau Android - nu este surprinzător, deoarece este o lansare inițială.

Realitatea este că, probabil, veți fi dezamăgit dacă cumpărați un dispozitiv Windows pentru experiența tabletului. Un comprimat de 8,1 inchi de 8 inchi Windows 8.1 nu are prea mult sens împotriva unui iPad Mini sau Nexus 7 dacă nu doriți să rulați Office pe un ecran de 8 inch, care, de asemenea, nu prea are sens.

Dar nu trebuie să ne luăm cuvântul. Puteți căuta pe site-ul Windows Store și puteți vedea dacă aplicațiile pe care le doriți sunt acolo. Veți găsi probabil o mulțime de aplicații neconforme și neoficiale.

Cele mai bune aplicații în stil Windows 8 sunt de la Microsoft, deci dacă folosiți în principal serviciile Microsoft cum ar fi Outlook.com, SkyDrive, Skype, Bing, Xbox și Xbox Music, s-ar putea să fiți foarte fericiți.

Utilizarea desktopului pe un ecran tactil

De fapt, desktop-ul nu este proiectat pentru un ecran tactil. Asta nu înseamnă că ecranul tactil este inutil pe un laptop; departe de. De exemplu, derularea cu degetul pe paginile web este ușor de făcut pe desktop, la fel ca și pe tablete.Dacă stați în urmă pentru a viziona un videoclip YouTube, puteți să atingeți videoclipul pentru a pune în pauză sau pentru a reda, la fel ca pe un comprimat. Cu toate acestea, desktop-ul în sine nu a fost niciodată conceput pentru atingere. Încercarea de a utiliza desktopul cu atingere este o rețetă pentru dezastru, cu excepția cazului în care doriți să folosiți un stylus.

Cu alte cuvinte, nu cumpărați o tabletă Windows care așteaptă să utilizeze toate programele de desktop preferate pe un ecran tactil. Este o rețetă pentru durere și frustrare.

În viitor, fiecare PC are un ecran tactil

Microsoft (și Intel, care au fost în mare parte blocați din smartphone-ul smartphone-ului ARM și revoluțiile comprimatelor) doresc ca fiecare PC Windows pe care îl cumperi să aibă un ecran tactil. Poate că este un comprimat cu o tastatură opțională, un convertibil care leagă balama în jurul pentru a transforma între tabletă și laptop, sau doar un laptop standard cu ecran tactil. În orice caz, obiectivul pe termen lung este de a avea fiecare Windows PC pe suport touch touch.

În acest fel, împingerea Microsoft pentru noi aplicații touch-first pentru Windows 8 are multă sens. Ei știu că oamenii vor cumpăra laptop-uri oricum, așa că încearcă să facă clic pe interfața touch ca pe o caracteristică bonus pe laptop-uri. De ce să cumpărați o tabletă iPad sau Android când puteți detașa ecranul laptopului dvs. pentru a naviga pe web pe canapea?

Acesta este locul unde ecranele touch pe dispozitivele Windows fac cel mai mult sens - ca o caracteristică bonus pe care o obțineți pe un laptop pe care probabil că îl veți cumpăra oricum. Dacă sunteți doar pe piață pentru un comprimat, este greu să vă recomandăm o tabletă Windows, în special o tabletă de Windows de 300 de țoli de 8 inchi pe care nu o puteți utiliza serios. Tablete precum iPad Air, iPad Mini și Nexus 7 fac mult mai mult sens pentru oamenii obișnuiți, oferind o varietate mult mai largă de aplicații și o experiență mai lustruită.

Acest lucru este valabil și pentru aplicațiile tablete Android, care sunt mult mai numeroase și de calitate superioară aplicațiilor de tablete Windows. Microsoft pare să recunoască acest lucru, motiv pentru care ei pretuiesc Surface Pro 2 ca fiind "cel mai productiv comprimat vreodată" - practic un laptop, cu alte cuvinte.

Sperăm că acest lucru v-a ajutat să înțelegeți starea actuală a pieței PC-urilor Windows. PC-urile Windows sunt mai bune decât oricând, grație noilor arhitecturi Intel Haswell și Bay Trail, cu o viață mult mai bună a bateriei. Prețurile pentru dispozitivele tactice au scăzut, deci există o șansă bună să obțineți un laptop sau un fel de convertibil cu un ecran tactil, chiar dacă nu vă aflați în căutarea unui ecran tactil.

Dar, dacă tot ce doriți este o tabletă pentru utilizarea aplicațiilor de tablete, dispozitivele Windows încă nu au prea mult sens. Dacă aveți deja un laptop pe care doriți să îl utilizați și doriți doar o tabletă, ar trebui să obțineți probabil o tabletă iPad sau Android în locul unei tablete Windows. Ecosistemul de aplicații pentru tablete Windows este încă mult în urmă.

Image Credit: Vernon Chan pe Flickr, Cheon Fong Liew pe Flickr, Intel Free Press pe Flickr