If-Koubou

De ce funcționează cuptorul meu cu microunde, mă omori conectivitatea Wi-Fi?

De ce funcționează cuptorul meu cu microunde, mă omori conectivitatea Wi-Fi? (Cum să)

Există o varietate de dispozitive de uz casnic și electronice care pot interfera cu semnalul Wi-Fi, dar majoritatea nu au capacitatea de a face acest lucru atât de spectaculos ca un cuptor cu microunde. Citiți mai departe pe măsură ce explorăm modul în care un cuptor cu microunde poate face rău în rețeaua dvs. wireless.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Intrebarea

Cititorul superutilizatorului Ohlin vrea să știe de ce cuptorul său cu microunde își pierde conectivitatea Wi-Fi:

De fiecare dată când pornesc cuptorul cu microunde în bucătărie, Wi-Fi-ul nostru de acasă nu mai funcționează și toate dispozitivele își pierd conexiunea cu ruterul nostru! Bucătăria și routerul Wi-Fi se află în capetele opuse ale apartamentului, dar dispozitivele sunt folosite puțin acolo și acolo. Am fost supărați de instabilitatea Wi-Fi-ului de ceva timp și nu a fost până de curând ne-am dat seama că a fost corelată cu utilizarea cuptorului cu microunde.

După câteva încercări cu pornirea și oprirea cuptorului cu microunde, am putea restrânge problema numai în momentul în care se află routerulb / g / n mod și utilizează un canal setat. Dacă mă schimbb / g mod sau setați canalul laauto atunci nu mai e nicio problemă ... dar încă!

Routerul este un Zyxel P-661HNU ("Gateway Security Wireless Gateway ADSL2 + 802.11n" cu cea mai recentă firmware), iar cuptorul cu microunde este produs de Neff cu un efect de 1000 W (dacă această informație ar putea fi utilă oricui). Există o lumină "de conectare la internet" pe router și nu iese atunci când are loc întreruperea, așa că cred că aceasta este doar o problemă internă Wi-Fi.

Acum la întrebările mele:

  • Ce părți ale rețelei Wi-Fi pot fi afectate de utilizarea cuptorului cu microunde? Frecvență? Perturbări ale sistemului electric?
  • Cum poate setareaAuto pecanale fa diferenta? Credeam că diferitele canale erau doar un fel de sistem de separare în același spectru de frecvență?
  • Ar putea fi un semn că funcționează funcționarea defectuoasă a cuptorului cu microunde? Este nevoie să fiți îngrijorați?

De vreme ce am reușit să găsim setări pentru router care cooperează bine cu cererea de atenție a cuptorului cu microunde, această întrebare este în mare parte din curiozitate. Dar, pe măsură ce majoritatea oamenilor sunt acolo ... nu pot să pot ajuta că trebuie să știu cum este posibil :-)

De obicei, ruterul Wi-Fi provoacă probleme pentru alte dispozitive electronice (de exemplu, Wi-Fi interferă cu monitorul pentru bebeluși) și nu, de obicei, invers. Ce se petrece aici?

Răspunsul

Contribuitorul SuperUser Bob oferă câteva idei în ce cauză cuptorul cu microunde provoacă astfel de probleme:

802.11 (b / g / n) funcționează de obicei pe banda de 2,4 GHz. Aceasta este în mod convenabil aceeași / foarte apropiată de trupa pe care o emite cuptorul dvs. cu microunde. Este, de asemenea, o bandă ISM, care poate fi folosită în mod liber la putere redusă fără licență - era inițial presupusă a fi utilizată în scopuri non-comunicare, dar lipsa unei cerințe de licență o face foarte atractivă.

Majoritatea cuptoarelor cu microunde tind să fie foarte bine ecranate și nu vor emite suficientă radiație [*] pentru a interfera cu comunicațiile fără fir. Este posibil ca unitatea dvs. să aibă un scut deteriorat. Ai putea să-l înlocuiți.

Un lucru mai bun ar fi să faceți upgrade la echipamentele și dispozitivele dvs. de rețea fără fir (rețineți că multe dispozitive mai vechi, de 2,4 GHz) sunt compatibile cu 5 GHz (utilizate cu 802.11 a / n). Aceasta este o altă bandă majoră în care rețelele WiFi pot funcționa (deși 2.4 este mult mai comună) și nu ar trebui să sufere interferențe de la cuptoarele cu microunde.

Adresându-vă întrebărilor despre diferitele canale, cuptoarele cu microunde (care ar trebui să eticheteze frecvența de ieșire undeva) ar trebui să utilizeze ~ 2.450 GHz.

Canalele WiFi (b / g / n) variază de obicei de la 2.412 GHz la 2.472 GHz, cu o lățime de bandă de 20 MHz și un interval de bandă de 2 MHz. Dacă alegeți un canal din partea superioară sau inferioară șipresupunând cuptorul dvs. cu microunde este suficient de precis cu frecvența sa, îl puteți împiedica în întregime. Aceasta este totuși doar o presupunere.

[*] Trebuie să subliniez că 2,4 GHz este departe de radiația ionizantă, care este de cel puțin 2400000 GHz (tipul care poate dăuna țesutului uman și / sau provoca cancer). Chiardacă scutul este defect, va finu provoca orice rău. Orice daune (foarte ușoare) ar fi cauzate de încălzire (și nu direct de "radiație"), pe care, cu siguranță, ați avut-ovoi simțiți-vă înainte de orice daune reale. De asemenea, pur și simplu nu stați în fața ei de ore pe zi. Asta întotdeauna ajută.

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentariile. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.