If-Koubou

De ce "Internetul lucrurilor" impune necesitatea adreselor IPv6?

De ce "Internetul lucrurilor" impune necesitatea adreselor IPv6? (Cum să)

Întrucât "Internetul obiectelor" continuă să crească și să vină în sine, cât de necesar este pentru ca "Internetul obiectelor" să aibă adrese IPv6? Postarea de astăzi SuperUser Q & A are răspunsurile la întrebările curioase ale cititorului.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Fotografie prin amabilitatea lui nerovivo (Flickr).

Intrebarea

Cititorul de super-utilizatori TrudleR dorește să știe de ce "Internetul obiectelor" impune necesitatea adreselor IPv6:

Dacă aveți mai multe dispozitive într-o rețea, cantitatea de adrese IPv4 nu va crește liniar pentru a se potrivi numărului de dispozitive. Există o singură adresă IPv4 pe rețea / router conectat la Internet. Cum justifică Internetul obiectelor (IoT) necesitatea adreselor IPv6?

Cred cu siguranță că pot să înțeleg greșit ceva aici, dar nu are sens la mine în acest moment. Știu că în viitor va fi nevoie de IPv6, dar nu știu care este rolul pe care îl joacă Internetul obiectelor (IoT) în acest subiect.

De ce "Internetul obiectelor" impune necesitatea adreselor IPv6?

Răspunsul

Contribuitorul Mokubai de la SuperUser are răspunsul pentru noi:

"Internetul obiectelor" nu mandatează absolut IPv6, dar pentru a fi util sau ușor de utilizat, IPv6 este foarte preferat.

IPv4, datorită numărului limitat de adrese disponibile, înseamnă că nu fiecare dispozitiv poate avea o adresă IP publică. Pentru un grup de dispozitive pentru a partaja o conexiune la Internet, aceștia trebuie să partajeze IP-ul prin intermediul tehnologiilor NAT. Dacă dispozitivele doresc să găzduiască servere, atunci trebuie să pună o gaură prin dispozitivul care găzduiește o conexiune la Internet utilizând port forwarding, UPNP sau tehnologii conexe. Acest lucru poate fi complicat, mai ales dacă mai multe dispozitive doresc același port pentru serverele lor. O metodă alternativă este să aveți un server de administrare central pe care atât dispozitivul de acasă, cât și cel de la distanță să formeze pentru a face schimb de date.

IPv6 elimină nevoia de NAT, portul de expediere și lot și permite fiecărui dispozitiv să aibă propriile sale IP-uri publice și porturile asociate. Elimină reguli complicate de expediere a porturilor și metode pentru găurirea găurilor în firewall-uri. Elimină toate problemele de coexistență ale rețelei care afectează dispozitivele curente. Vă puteți conecta la dispozitive fără a fi nevoie să configurați firewall-uri sau să configurați conturi în cadrul unor servicii ale unor terțe părți care vă permit să vă conectați la dispozitiv.

Pur și simplu, permite Internetului să funcționeze așa cum sa întâmplat înainte de a ne da seama că nu avem adrese suficiente pentru a permite fiecărei mașini să aibă propria adresă IP publică.

Pentru a oferi o idee puțin mai vizibilă cu privire la modul în care IPv6 și IPv4 permit ca "Internetul lucrurilor" să funcționeze, imaginați-vă că aveți o locuință complet automatizată, cu fiecare dispozitiv care găzduiește un server pe care îl puteți activa.

Cu IPv4, rețeaua dvs. este complicată de a configura (veți petrece vechile pe router-ul dvs. de configurare a fiecărei reguli individuale port-forward) și cel mai bun este o listă cu numerele de port pe care trebuie să le scrieți într-un fișier text:

 • myhomenetwork.com:80 (Acesta este ruterul meu.)
 • myhomenetwork.com:81 (Acesta este calculatorul meu.)
 • myhomenetwork.com:82 (Aceasta este mașina mea de cafea.)
 • myhomenetwork.com:83 (Este aceasta TiVo mea?)
 • myhomenetwork.com:84 (Acest lucru ar putea fi un bec, dar nu sigur.)
 • myhomenetwork.com:85 (Este aceasta incalzitor rezervor de pește?)

De asemenea, înseamnă că, dacă nu aveți timp să configurați mai multe porturi pentru fiecare dispozitiv, atunci acestea au doar un singur port disponibil și astfel, probabil, pot prezenta doar o pagină Web pe Internet. Pentru dispozitivele care doresc să afișeze un server HTTP (web), un server FTP sau un server SSH, acest lucru poate deveni dureros și enervant destul de repede, deoarece vă veți petrece timpul deschizând mai multe porturi și notând ce port ați dat dispozitivului respectiv.

IPv6, din cauza faptului că au adrese IP disponibile pentru fiecare dispozitiv, înseamnă că timpul de configurare a rețelei scade imediat și puteți obține o rețea cu mai multă sensibilitate și fiecare dispozitiv poate găzdui cu ușurință orice servicii îi place:

 • myrouter.myhomenetwork.com
 • mycomputer.myhomenetwork.com
 • mytoaster.myhomenetwork.com:80 (server http, pagină web care prezintă un buton push-to-toast)
 • mytoaster.myhomenetwork.com:21 (server ftp, astfel încât să puteți încărca setările de paine perfecta)
 • mytoaster.myhomenetwork.com:22 (server SSH, pentru a vorbi în siguranță cu toasterul dvs.)
 • myfrontroomlightbulb.myhomenetwork.com

Si asa mai departe. "Internetul obiectelor" poate funcționa pe IPv4 și poate fi foarte bine, dar IPv6 poate să funcționeze dreapta.

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.