If-Koubou

De ce Windows refuză să utilizeze toate memoria RAM instalată pe un computer?

De ce Windows refuză să utilizeze toate memoria RAM instalată pe un computer? (Cum să)

Nu există nimic asemănător sentimentului minunat de a putea efectua în cele din urmă o îmbunătățire majoră a computerului dvs., dar ce faceți atunci când sistemul dvs. refuză să utilizeze întreaga actualizare? Postarea de astăzi SuperUser Q & A are răspunsul la o întrebare frustrată a cititorului.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Fotografie prin amabilitatea lui Daniel Dionne (Flickr).

Intrebarea

Editorul de aplicații SuperUser Președintele Meow dorește să știe de ce sistemul său Windows 7 nu utilizează toate memoriile RAM disponibile pe computerul său:

Am Windows 7 Home Premium (64-bit) instalat pe computerul meu, iar placa de bază poate gestiona până la 32 GB de memorie RAM. Recent am modernizat computerul la 20 GB de memorie RAM, dar sistemul de operare spune că numai 16 GB din cele 20 de GB pe care le-am instalat sunt utilizabile.

Am patru sloturi pe placa de bază. Am instalat două stick-uri de memorie RAM de 8 GB, cele mai apropiate de CPU și două stick-uri de memorie RAM de 2 GB în sloturile rămase. Am asigurat că stick-urile RAM sunt aceleași (DDR3, 1600 MHz). Doar în cazul în care contează, am instalat și un GTX 770 GPU cu 2 GB de memorie. Iată o listă a specificațiilor pentru placa mea de bază: Plăci de bază P8P67_LE (Asus).

ce fac greșit? De ce văd această problemă în Panoul de control al computerului meu?

De ce sistemul Windows 7 al președintelui Meow nu poate utiliza celelalte 4 GB de memorie RAM?

Răspunsul

Contribuabilul SuperUser Luke Canadian are răspunsul pentru noi:

Windows 7 Home Premium suportă până la 16 GB de memorie RAM. Acesta este motivul pentru care numai o parte din ceea ce ați instalat este afișată ca utilizabilă, chiar dacă calculatorul dvs. acceptă memoria RAM suplimentară și o detectează. Este o problemă de licențiere în Windows 7 care îi permite doar să utilizeze 16 GB de memorie RAM. Puteți vedea limitele de memorie pentru diferite versiuni de Windows și Windows Server versiuni prin link-ul de mai jos:

Limitele de memorie fizică pentru Windows și Windows Server ReleasesNotă: acest link este setat la porțiunea Windows 7 a paginii de asistență.

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.