If-Koubou

De ce nu este posibil să denumiți un dosar ". în Windows 7?

De ce nu este posibil să denumiți un dosar ". în Windows 7? (Cum să)

Uneori, de dragul curiozității sau pe baza unei dorințe reale de a face ceva diferit, puteți încerca să folosiți câteva nume neobișnuite pentru dosare pe sistemul dvs. Windows - cu rezultate mixte. Având în vedere acest lucru, postul de astăzi SuperUser Q & A are răspunsul la o întrebare curioasă a cititorului.

Sesiunea de întrebări și răspunsuri din ziua de astăzi vine de la amabilitatea SuperUser - o subdiviziune a Stack Exchange, o grupare bazată pe comunitate a site-urilor Q & A.

Fereastra de mesaje a ecranului este multumita de Ben N (SuperUser).

Intrebarea

Cititorul super-utilizator EdwardBlack vrea să știe de ce nu este posibil să numești un dosar ._. pe sistemul său Windows 7:

Tocmai am observat că nu este posibil să denumiți un dosar ._. pe sistemul meu Windows 7. Se redenumește ._ in schimb. Uneori dispare imediat după denumire, dar apoi reapare după revigorarea vederii. Windows pare să aibă o problemă cu puncte la sfârșitul unui nume de fișier. De ce asta?

De ce nu este posibil să denumiți un dosar ._. în Windows 7?

Răspunsul

Contribuabilul SuperUser Ben N are răspunsul pentru noi:

În mod normal, Windows necesită ca fișierele să aibă fie o extensie, fie o extensie care are cel puțin un caracter lung. Nu-i plac extensiile de lungime zero (adică nume de fișiere care se termină cu o perioadă). Dosarele pot avea și extensii, prin urmare, Windows nu permite ca numele lor să se termine cu o perioadă.

Sursă: Din articolul legat de DavidPostill:

  • Utilizați o perioadă pentru a separa numele de fișier de bază de extensia din numele unui director sau a unui fișier.

Dacă încercați să încheiați un nume de fișier sau un nume de director cu o perioadă, Windows presupune doar că nu ați dorit o extensie și, astfel, o eliminați (chiar dacă o creați cu comanda md într-o fereastră de comandă).

Zona periculoasă

Dacă doriți cu adevărat ca un nume de folder să se termine cu o perioadă, va trebui să utilizați secvența de suprascriere a numelui brute \\?\. Într-o fereastră de comandă, md \? \ C: \ path \ to \ container \. va crea într-adevăr un folder numit ._., dar o mulțime de programe va avea probleme cu ea, chiar și Windows Explorer:

Un astfel de director poate fi eliminat numai cu rd urmat de acesta \?\ Nume, sau redenumit cu scurt (8.3, dir / x).

Aveți ceva de adăugat la explicație? Sunați în comentarii. Doriți să citiți mai multe răspunsuri de la alți utilizatori de tehnologie Stack Exchange? Check out discuția completă aici.