If-Koubou

De ce nu este o mare afacere pe care Google (și Facebook) o cunosc foarte mult

De ce nu este o mare afacere pe care Google (și Facebook) o cunosc foarte mult (Cum să)

Ați auzit retorica:Google (sau Facebook) știe prea multe despre mine!Dar nu este într-adevăr așa de mare de înțelegere. Datele dvs. sunt sigure, nu este vorba despre "voi", oricum, și nimic nu este vândut.

Actuala narațiune este că firmele tech știu prea multe despre tinerău. Dar de ce? Pentru că atunci când cineva despre care nu știi personal știe multe despretu, afectează sentimentul nostru de confidențialitate. În mod normal, suntem violați sau, în general, "ciudați" despre asta - dar nu este așa. Confidențialitatea dvs. nu este încălcată.

De ce datele dvs. sunt sigure cu Google și Facebook

Iată lucrul: Google și Facebookdo colectați-vă datele - numele dvs., ziua de naștere, sexul și altele asemenea fac parte din ceea ce știu despre dvs. Alte detalii, cum ar fi istoricul căutărilor, unde te duci, cu cine comunici și așa mai departe, sunt, de asemenea, colectate (relativ la rețea, bineînțeles), așa că nu permiteți nimănui să vă spună altfel. Astfel trăiesc aceste servicii.

Dar acest lucru este esențial în sine: aceste serviciise bazează pe datele dvs. pentru a continua să funcționeze. Prin urmare, este esențial să o păstreze în siguranță - este esențială pentru modelele lor de afaceri (care sunt surprinzător de asemănătoare în acest sens).

De ce este atât de important? Întrucât ambele companii fac bani să vă servească anunțuri. Aceste anunțuri sunt foarte personalizate, pentru că singura modalitate prin care acestea vor fi eficiente. Gândiți-vă: faceți clic pe ceva care nu este deloc relevant pentru interesele dvs.? Nah.

Dar, cunoscând în mod efectiv "cine sunteți," atât Google, cât și Facebook pot genera anunțuri personalizate și relevante. Google este o companie de publicitate în centrul său, astfel păstrarea datelor protejate este o parte esențială a strategiei sale de conținut. Facebook este aici într-o barcă similară - este posibil să nu fie o companie de anunțuri per se, însă anunțurile reprezintă o parte crucială a veniturilor sale.

Indiferent, nici o companie nu are nimic de câștigat prin faptul că este deschisă cu datele utilizatorilor, ci totul de pierdut. De aceea, datele dvs. nu sunt protejate, protejate și criptate de ambele companii - de asemenea, nu sunt de vânzare.

Nu există niciun beneficiu pentru vânzarea datelor dvs.

Să facem asta drept acum: nici Google, nici Facebook nu vă vând datele. Nu este doar relevant faptul că vă păstrează datele în siguranță și în siguranță, dar la fel de importante că o păstreazăpentru ei.

Nici o companie nu face bani prin vânzarea datelor dvs., pentru că este un lucru o singură dată - ei vă vând datele, sunt plătiți și asta este. Dar dacă vă păstrează datele, pot câștiga bani de la companii care doresc să facă publicitatepentru tine.

Există de fapt un subiect minunat despre acest lucru de la un angajat Google pe Twitter, dar aici este esența: o companie dorește să vă facă publicitate pe Facebook. În loc să vă oferiți informațiile pentru companie, Facebook oferă în schimb să pună anunțul companiei respective în feedul dvs. Compania specifică publicul țintă - pe care numai Facebook o are datele - și apoi plătește Facebook pentru a difuza anunțuri către publicul pe care dorește să îl vadă.

Rezultatul final funcționează bine pentru ambele companii: cumpărătorul primește milioane de opinii (sau mai mult), iar Facebook este plătit. Atâta cât nu vă place anunțurile, sunteți câștigător și aici, deoarece anunțul pe care îl veți vedea este în cele din urmă ceva în care vă interesează. Și, din nou, datele dvs. sunt sigure, sigure și criptate.

Data viitoare când o companie dorește să vă facă publicitate, același lucru se întâmplă. Acest lucru îi împiedică pe companiile care se întorc atât la Google, cât și la Facebook, pentru nevoile lor de anunțuri, care îi ține pe toți în afaceri. Google și Facebook fac bani, companiile care caută publicitate primesc tone de expunere și vei avea acces la tot ce oferă Facebook și Google fără să plătești un ban.

Deci, da, atât Google cât și Facebook au tot de pierdut de la a nu păstra datele dvs. la ei înșiși.

Ambele companii sunt transparente despre ceea ce fac cu datele dvs.

Dacă sunteți vreodată curios ce face Google sau Facebook cu datele dvs., nu trebuie să vă uitați prea mult - ambele companii oferă dezvăluiri foarte detaliate și transparente despre acel lucru.

Nu numai că, dar ambele vă permit să personalizați modul în care datele dvs. sunt utilizate, precum și să preia controlul asupra situației anunțurilor. Dacă preferați să nu vedeți anunțuri personalizate de la Google, puteți să renunțați. Veți vedea în continuare anunțuri, dar acestea nu vor răspunde nevoilor dvs. specifice - acestea vor fi doar generice.

În mod similar, Facebook are o explicație bună despre modul în care funcționează sistemul de anunțuri (despre care am discutat mai sus), precum și o modalitate directă de a gestiona preferințele dvs. de anunțuri.

Datele dvs. sunt încă ale tale

Iată o informație crucială pe care o mulțime de oameni au tendința să o uite (sau să o ignore): datele dvs. sunt încă ale tale. Puteți descărca tot ceea ce face Google, Facebook și aproape orice altă companie are asupra dvs. Toate informațiile dvs., tot ce este stocat pe serverele acestora etc.

Și apoi, vă puteți îndepărta. Vă puteți șterge prezența de la Google și Facebook (printre altele). Facebooks spune că vă păstrează datele pentru o "perioadă de timp" - până la trei luni - și apoi ștergecel mai din ea. Compania păstrează încă unele date, dar toate datele cu caracter personal sunt eliminate.

Nu este clar modul în care Google gestionează această situație, deși se sugerează că funcționează foarte asemănător. Principalul motiv pentru care ambele companii păstrează datele utilizatorilor pentru câteva săptămâni după ce ștergerea contului este simplă: în cazul în care utilizatorul are o schimbare de inimă. Într-o anumită perioadă de timp, vă puteți relua în mod esențial contul șters.

După ce a trecut acest timp, tot ce ți-a făcut datelea tas-a dus. Va trebui să începi de la zero.

În cele din urmă, vă ajută la fel de mult cum le face

Când este vorba despre asta, sunteți într-un fel de parteneriat cu Google și / sau Facebook (sau orice altă companie care colectează datele dvs.). Puteți utiliza serviciile lor gratuit și, la rândul lor, vă colectează datele și le folosesc pentru a vă oferi anunțuri. La urma urmei, nu vă puteți aștepta ca aceste companii să rămână în afaceri fără a face bani - nu este așaoriceși web nu este diferit.

Deci, în loc să plătiți Google sau Facebook pentru serviciul său, faceți schimb de informații. Prin utilizarea serviciului, sunteți de acord să le permiteți să vă ia datele și să le folosească pentru a le ajuta să facă bani. Dar, în același timp, le încredințați, de asemenea, să facă ceea ce este bine de dvs. și să vă păstrați datele în siguranță - aceasta este o parte crucială a modului în care aceste servicii funcționează, deoarece, odată ce încrederea este încălcată, este o rețetă pentru dezastru.

Nu numai că, dar ambele companii folosesc aceste date pentru a-și îmbunătăți serviciile. De exemplu, Google utilizează datele dvs. din Hărți pentru a îmbunătăți datele de navigație și trafic. De asemenea, utilizează datele de căutare pentru a îmbunătăți sugestiile și pentru a afișa rezultate precise atunci când faceți o tipografie. Lista continuă.

Aceasta nu este o stradă cu sens unic - nu este vorba doar de faptul că Google sau Facebook "iau" informațiile dvs. Trebuie să vă amintiți ce primiți în schimb și, în cea mai mare parte, sunt servicii absolut neprețuite.

Credit de imagine: ChameleonsEye / Shutterstock.com