If-Koubou

De ce este bine că memoria RAM a calculatorului este completă

De ce este bine că memoria RAM a calculatorului este completă (Cum să)

Este Windows, Linux, Android sau alt sistem de operare folosind o mulțime de memorie RAM? Nu vă panicați! Sistemele moderne de operare utilizează memoria RAM ca o memorie cache pentru a accelera lucrurile. Presupunând că calculatorul funcționează bine, nu trebuie să vă faceți griji.

Deși poate părea contraintuitiv pentru aceia dintre noi care ne amintim că calculatoarele noastre sunt mereu înfometate pentru memoria RAM, utilizarea înaltă a RAM înseamnă că memoria RAM este folosită. Empty RAM este pierdut RAM.

Utilizare slabă a memoriei mari în comparație cu utilizarea bunelor memorii înalte

În primul rând, utilizarea intensă a memoriei nu este întotdeauna un lucru bun. Dacă calculatorul dvs. pare foarte lent, atunci folosirea memoriei mari de acces aleatoriu (RAM) nu este un lucru bun. Dacă memoria RAM este plină, calculatorul dvs. este lent și lumina hard disk-ului continuu clipește, calculatorul dvs. se schimbă pe disc. Acesta este un semn că calculatorul dvs. utilizează hard disk-ul, care este mult mai lent de accesat, ca o "depășire" a memoriei.

Dacă se întâmplă acest lucru, este o parte clară a faptului că calculatorul dvs. are nevoie de mai multă memorie RAM - sau că trebuie să utilizați mai puține programe înfometate de memorie. Acest lucru este cu siguranță un lucru rău.

Cu toate acestea, există o diferență clară între acest caz, în cazul în care computerul dvs. nu funcționează bine și cel mai frecvent caz în care computerul pare să funcționeze bine, dar există o cantitate alarmantă de memorie RAM utilizată cu câteva programe deschise.

Disk Caching

Instalați Windows XP pe un computer și probabil veți vedea că acesta utilizează câteva sute de megaocteți de memorie atunci când sistemul este inactiv. Instalați Windows 7 pe același computer și probabil veți vedea Windows 7 utilizând mai multe gigaocteți de memorie în aceeași situație.

Deci ce se întâmplă? Este sistemul de operare Windows XP doar un sistem de operare mai ușor și mai rapid? Sunt sistemele moderne de operare umflate și risipitoare cu memorie? Nu chiar.

RAM este mai abundent decât a fost atunci când Windows XP a fost noul sistem de operare strălucitor, iar sistemele de operare moderne profită de acesta. Sistemele de operare moderne folosesc memoria RAM a calculatorului dvs. ca o memorie cache pentru fișiere și date programate frecvent.

În Windows, această caracteristică este cunoscută sub numele de SuperFetch, care a fost introdusă în Windows Vista. SuperFetch urmărește aplicațiile pe care le utilizați și încarcă fișiere de aplicații și biblioteci utilizate în mod obișnuit în memoria RAM a computerului înainte de a le avea nevoie. Când lansați o aplicație, Windows încarcă fișierele aplicației din memoria RAM în loc să le citească din disc, ceea ce reprezintă un proces lent. Acest lucru accelerează lansarea aplicației și, în general, face ca computerul să fie mai rapid și mai receptiv.

Acest lucru nu se aplică numai în cazul Windows. Utilizatorii Linux vor observa, de asemenea, că computerul lor utilizează o cantitate de memorie aparent alarmantă pentru cache-ul fișierelor de pe disc, iar noii utilizatori Linux pot fi îngrijorați când observă acest lucru. Multe programe de monitorizare a utilizării resurselor, cum ar fi sistemul de monitorizare GNOME, ascund memoria utilizată de cache de la utilizator, astfel încât utilizatorii să nu fie nevoiți să înțeleagă acest lucru sau să fie îngrijorați.

Browsere și alt software

Același lucru este valabil și pentru browsere și alte aplicații software cu propriile lor cache-uri. De exemplu, dacă observați un browser web ca Mozilla Firefox utilizând o cantitate mare de memorie RAM, acest lucru nu este neapărat un lucru rău. Dacă aveți o mulțime de memorie RAM în computer, este bine că Firefox o folosește. Prin memorarea în cache a paginilor Web pe care le-ați vizitat în memoria RAM, Firefox poate accelera timpul de încărcare a paginii web, făcând butoanele Înapoi și înainte mult mai rapid. Din acest motiv, Firefox determină automat mărimea ideală a cache-ului în funcție de cantitatea de memorie RAM din computer.

Firefox în sine ar putea avea istoric scăpări de memorie și alte probleme, dar conceptul este același. Nu are sens ca Mozilla să folosească RAM-ul Firefox până la cei 50 de megaocteți, deoarece computerele moderne au o mulțime de RAM pe care Firefox le poate folosi pentru a grăbi navigarea pe Internet.

Același lucru este valabil și pentru alte aplicații software. Programele care utilizează o memorie de mare capacitate ar putea să utilizeze bine memoria RAM, fără să o piardă.

De ce Empty RAM este inutil

S-ar putea să vă gândiți că folosirea RAM-ului ca o memorie cache este grozavă, dar nu doriți ca aceste fișiere de program și alte date să vă angajeze memoria RAM. Ați prefera să aveți disponibilă memorie RAM, astfel încât programele să se lanseze instantaneu, iar memoria va fi utilizată pentru ceea ce credeți că este mai bine, nu ceea ce consideră sistemul dvs. de operare și programele cel mai bine.

Cu toate acestea, aceasta nu este o preocupare deloc. Fie că memoria RAM este plină de fișiere cache sau complet goale, este disponibilă pentru toate programele care au nevoie de ea. Datele cache din memoria RAM sunt marcate ca prioritate scăzută și sunt imediat eliminate, de îndată ce memoria este necesară pentru altceva.

Deoarece aceste date pot fi eliminate instantaneu atunci când este necesar, nu există niciun dezavantaj în utilizarea memoriei RAM pentru cache. (Un dezavantaj potențial îl reprezintă utilizatorii care nu înțeleg ce se întâmplă să se confunde.)

Empty RAM este inutilă. Nu este mai rapid ca calculatorul să scrie date în memoria RAM, iar memoria RAM goală nu utilizează mai puțină putere. De fapt, presupunând că lansați un program care ar putea fi deja prezent în cache-ul de memorie al RAM-ului, programele se vor încărca mult mai repede când se utilizează RAM decât dacă este gol.

Acesta este motivul pentru care folosirea unui ucigas de sarcină pe Android este o idee proastă și de aceea nu ar trebui să fii prea îngrijorat dacă computerul îți umple RAM-ul. Este, de asemenea, unul dintre motivele pentru care Windows XP nu este sistemul de operare ideal pentru hardware-ul de astăzi - în timp ce utilizarea RAM-ului XP poate fi mult mai scăzută decât Windows 7, nu este neapărat un lucru bun dacă aveți un calculator modern cu o sumă decentă de RAM .