If-Koubou

De ce unele jocuri suge după ce sunt ported de la consola la PC

De ce unele jocuri suge după ce sunt ported de la consola la PC (Cum să)

Dacă sunteți un jucător PC, probabil că ați avut această situație înainte: așteptați luni sau ani pentru un joc nou interesant pentru a sari de la consolele majore la PC, doar pentru a afla că jocul portat este un buggy, .

Este una dintre cele mai mari dezavantaje ale utilizării unei platforme mai puternice și mai flexibile - la un moment dat un dezvoltator sau editor va ignora toată puterea și flexibilitatea și va arunca o cantitate de cod de aburire pe Steam și o va numi o zi.

Dar de ce se întâmplă acest lucru? Chiar și PC-urile de jocuri de la jumătatea distanței ar trebui să poată juca mai mult sau mai puțin fiecare lansare a consolei fără probleme, cel puțin conform specificațiilor lor. Se pare că dezastrele de pe PC-uri precum Batman: Arkham Knight și originalul Suflete intunecate sunt rezultatul unor probleme complexe și uneori suprapuse. Hai să ne aruncăm.

Dezvoltarea multi-platformă este deseori externalizată pentru dezvoltatorii secundari

În prezent, majoritatea jocurilor medii și mari au atât un dezvoltator care gestionează marea majoritate a producției digitale, cât și un editor care gestionează mai mult sau mai puțin orice altceva, cum ar fi distribuția, publicitatea, negocierea licențelor de proprietate intelectuală și de active, și sunt plictisitor tu deja nu sunt eu?

Dezvoltatorii sunt partea cea mai mică a acestei ecuații și, adesea, pur și simplu nu dispun de resurse pentru a face față fiecărui aspect al producției. Astfel, părțile jocului vor fi externalizate de către editor la alți dezvoltatori secundari:Deus Ex: Revoluția omuluisunt un bun exemplu.

Portarea unui joc pe o altă platformă este deseori responsabilitatea unuia dintre acești dezvoltatori terți, mai ales atunci când editorul dorește lansarea simultană pe console și pe PC-uri. Dezvoltatorul original va lucra cu o țintă pentru un sistem, un alt producător dev va construi jocul pentru alte sisteme în același timp și, sperăm, totul va funcționa destul de aproape încât să elibereze ziua în care toată lumea să poată juca în același timp. Desigur, acest lucru nu merge întotdeauna fără probleme: este obișnuit să vezi o lansare pe mai multe platforme întârziată cu câteva luni pe PC (sau alte console, pentru a fi corectă).

Este, de asemenea, din păcate comună faptul că portul PC este înrădăcinat în acest schimb. Între diferitele aspecte de mai jos și simplitatea unei alte echipe care lucrează la un proiect care a fost în primul rând creat de altcineva, porturile PC intră adesea în fisurile lumii corporative și se eliberează cu probleme majore care nu sunt prezente sau observabile pe consola de presă.

Designul hardware și interfața cu PC-ul este o țintă în mișcare

Lucrul grozav în ceea ce privește dezvoltarea pentru o consolă de jocuri este că toată lumea are același lucru. Evident, există mai multe console concurente la un moment dat (și acum mai multe iterații ale aceleiași console), dar recursul a zeci de milioane de clienți cu hardware mai mult sau mai puțin identic este imposibil de supraevaluat.

Apoi mutați jocul pe PC și între procesoare, plăci de bază, memorie RAM, unități hard disk, unități de procesare grafică și monitoare, există literalmente milioane de combinații hardware pe care trebuie să le construiți. Aceste lucruri sunt raționalizate prin utilizarea motoarelor grafice stabilite și lucrul cu designerii GPU pentru driverele optime, dar este totuși o durere de cap gigantică atunci când sunteți obișnuiți să lucrați cu o țintă hardware mai mult sau mai puțin statică. Tentația de a tăia colțurile este ușor de înțeles, dar frustrant. Această trecere la dezvoltarea calculatorului poate provoca tot felul de probleme, inclusiv, dar fără a se limita la:

  • Rezolvarea și restricționarea frameratelor
  • Probleme solide
  • Texturi slabe HD
  • Slowdown cu efecte vizuale avansate
  • Probleme multiplayer online

Problemele nu se limitează la hardware. Interfețele concepute pentru un controler de joc sunt, în general, mai puțin eficiente atunci când sunt deplasate pe mouse și tastatură, provocând frustrare jucătorilor care doresc să profite de controalele personalizate. Aceasta este o sursă comună de anxietate pentru Bethesda RPG-uri; Skyrim user mode SkyUI încearcă să o repare. Borderlands este un exemplu destul de bun pentru acest lucru, deși cu un sfârșit mai fericit. Cutia de viteze a decis să remedieze majoritatea problemelor de control ale versiunii pentru PC (și o grămadă de alte probleme minore), odată ce a continuat continuarea.

Bugetul și constrângerile de timp

Acest tip se bazează pe aspectele de mai sus, dar dezvoltatorii și editorii sunt întreprinderi ca oricare altul, și este obiceiul lor să prindă un nichel până la bâlbâi. Cu alte cuvinte, dacă există o scurtătură pe care o pot lua pentru a obține un joc, ei o vor lua mai des decât noi, cum ar dori jucătorii.

Din nou, această problemă poate fi exacerbată de o lansare pe mai multe platforme, dar este adesea vizibilă și pe emisiunile mai puțin costisitoare. De exemplu, lansarea anuală de PC-uri a lui Konami Pro Evolution Soccer are un obicei urât de a rămâne în spatele versiunilor de consolă cu câțiva ani când vine vorba de tehnica grafică și caracteristicile esoterice. Koei Tecmo Dead or Alive 5: Ultimul Runde a venit la PC cu cateva luni si a lipsit de caracteristicile mai avansate ale versiunii PS4 ... oh, si multiplayer online. (Aceasta este o afacere mare pentru un joc de luptă.) Mai multe luni trebuiau ca firma să acceseze serviciile online. Koei Tecmo pare să aibă probleme cu porturile PC în general: versiunea Steam a Nioh este cea mai recentă versiune majoră care are performanțe slabe pe PC, chiar fără suport pentru mouse.

DRM-ul suplimentar pentru porturile PC-urilor poate reduce performanța și accesibilitatea

Este o realitate nefericită că platforma PC este mai susceptibilă la piraterie decât consolele, doar pentru că jocurile lansate pe Windows sunt ținte ușor pentru jucători mai puțin scrupuloși. Editorii de răspuns (mai ales cei mari) tind să treacă peste bord în domeniul gestionării drepturilor digitale (DRM). Ubisoft este un exemplu deosebit de grav: de câțiva anitoatedin versiunile sale majore au fost încărcate cu DRM care a forțat o conexiune online să verifice în permanență acreditările jucătorului. Asta e în partea de sus a DRM-ului mai subtil încorporat în achizițiile Steam și conectarea conturilor cu sistemul Ubisoft obligatoriu Uplay.

Firește, lucrurile nu s-au dovedit bine. Jucătorii de francize importante cum ar fi Assassin `s Creed sa plâns că serverele DRM ale Ubisoft au fost în mod constant tăiate, întrerupând fluxul de joc sau pur și simplu nu lăsându-i să joace jocul deloc. Aceasta este o problemă mai practică care face ca aceste jocuri să nu poată fi jucate fără o conexiune la Internet. Din fericire, abordarea arogantă a prevenirii pirateriei pare să fi ieșit din vogă (mai ales pentru că nu funcționează), dar a fost înlocuită cu sistemul Denuvo mai avansat, care utilizează secvențe criptografice pentru a verifica drepturile jucătorilor de a juca jocurile pe care le dețin . Această verificare bazată pe criptologie ar putea încetini jocurile și ar putea crea lecturi și scrieri excesive pe hard disk-uri și SSD-uri, deși creatorul sistemului Denuvo neagă acest lucru.

Uneori dezvoltatorii și editorii nu vă îngrijesc

Unele jocuri se vând mai bine pe console, în special jocuri de acțiune terțe, jocuri sportive și jocuri de curse. Acesta este un fapt greu de ignorat. Ia-l pe Warner Bros. mega-hit Batman: Arkham City din 2011. Varianta PC a vândut doar o jumătate de milion de unități la nivel mondial în conformitate cu VGChartz, spre deosebire de 5,5 milioane și 4,7 milioane pe PS3 și Xbox 360, respectiv. Versiunea PC este o idee ulterioară, portată doar dacă editorul este sigur că va face suficienți bani pentru a justifica costul suplimentar al dezvoltării. Este de mirare că următoarea intrare în serie,Originile Arkham-ului,lansat cu mai multe bug-uri de rupere joc pe PC-ul de presă? Chiar mai înfuriate, dezvoltatorul WB Montreal a anunțat mai târziu că au încetat să lucreze la erorile de patch-uri în jocul complet, astfel încât să se poată concentra pe viitorul DLC.

Lasă-l să se scufunde: Warner Bros. le-a spus jucătorilor că nu vor repara jocul pentru că erau prea ocupați făcând mai mult din joc pentru jucătorii să cumpere. Recepția era mai puțin roșie.

Nu este o problemă exclusivă pentru lansări noi. Când am cumpărat versiunea Steam a Crazy Taxi într-o stare de nostalgie, am descoperit că jocul de 17 ani, lansat pentru prima oară în arcadă și pe Dreamcast, a fost greu de controlat în mod incontestabil. Sa dovedit că dezvoltatorul de PC-uri al terțe părți nu a reușit să programeze controale analogice pentru jocul de conducere ... și vă reamintesc că controlul analogic a fost o caracteristică inclusă în versiunea Dreamcast din anul 2000. A trebuit să ajustează manual controlerul sistem cu un program terț pentru a-l face să funcționeze corect. Pentru a adăuga insultă la vătămări, SEGA a eliminat locațiile licențiate, cum ar fi Pizza Hut, Kentucky Fried Chicken și Tower Records, înlocuindu-le cu versiuni generice (gratuite). Și mai rău, coloana sonoră punk rock originală de la Bad Religion și The Offspring a fost înlocuită cu trupe mai ieftine, mai puțin cunoscute, mai mult sau mai puțin ruinând călătoria nostalgică pe care o căutam. A trebuit să văd piesele originale și să modific fișierele de joc doar pentru a obține muzica potrivită. Orice fan al jocului original vă poate spune că aceste atingeri estetice sunt esențiale pentru această experiență, dar SEGA pur și simplu nu ar putea fi deranjat să-și petreacă timpul și banii pentru ao face corect.

Toate aceste elemente se combină pentru a face porturile PC-urilor o sursă constantă de frustrare pentru jucătorii dedicați. Acest lucru nu este un fenomen nou, dar nu pare să fie dispărut, fie: în fiecare an, cel puțin una sau două versiuni importante ajung la PC, adesea târziu, cu bug-uri mari de rupere sau lipsă de caracteristici. Singurul sfat pe care pot să-l dau este să fiți deosebit de precaut cu privire la lansările pe mai multe platforme și asigurați-vă că citiți recenziile și rezistați nevoii de a pre-comanda.