If-Koubou

De ce Video Texted arată mai bine pe iPhone decât Android

De ce Video Texted arată mai bine pe iPhone decât Android (Cum să)

Dacă treceți de la iOS la Android și trimiteți sau primiți mesaje video, probabil că a trebuit să acceptați o realitate severă: mesajele video arătau teribile pe Android. Să aruncăm o privire la motivul pentru care se întâmplă acest lucru și modalitățile de combatere a problemei.

De ce se întâmplă acest lucru?

Când trimiteți un mesaj de pe iPhone la iPhone, acesta nu trimite mesaje MMS standard ca alte platforme - trimite pe sistemul iMessage al Apple. Acest lucru nu trebuie să vă gândiți, deoarece se întâmplă pasiv în fundal la telefon.

Deci, telefonul dvs. știe dacă cealaltă persoană utilizează de asemenea un iPhone și trimite mesajul pe iMessage. Dacă iMessage nu este disponibil - de exemplu, dacă trimiteți un mesaj către un utilizator Android, de exemplu - iPhone-ul implicit este înapoi la utilizarea unui mesaj text (SMS) sau a unui mesaj multimedia (MMS) standard. Știți "balonul albastru" râvnit? Asta înseamnă că mesajele tale sunt trimise prin mesajul iMessage. Bubura verde denotă un mesaj text standard.

Practic, aplicația de mesagerie pe un iPhone este aproape la fel ca doi clienți într-o singură dată: poate trimite mesaje iMessages sau SMS / MMS standard. Dar face toate ridicările grele în fundal, deci nu trebuie să te gândești niciodată la asta.

Deoarece iMessage este mai mult un client de chat dedicat decât o aplicație SMS, acesta se ocupă de medii diferite. Pe scurt, nu comprima (și distruge) lucruri precum videoclipuri sau imagini. Deci, atunci când ați trimis un videoclip sau o fotografie unui alt utilizator iMessage, acesta este livrat la o calitate mult mai mare decât atunci când este livrat cu un MMS tradițional.

Prin contrast, în orice moment, un fișier mai mare - fie că o imagine mare sau orice fișier video - este trimis prin MMS, esteputerniccomprimat. Acest lucru duce la obținerea de către destinatar a unui videoclip care arată încremenit, blocat sau altfel în general înfricoșător.

Deoarece Android nu acceptă iMessage (acest lucru este valabil numai pentru dispozitivele Apple), atunci videoclipurile sau imaginile trimise cu aplicația standard de mesagerie text sunt trimise întotdeauna prin MMS. Acest lucru se poate schimba o dată ce RCS devine disponibil pe scară largă, dar acesta este modul în care este tratat în prezent.

Ce puteți face despre asta

Dacă trebuie să trimiteți un videoclip și acesta trebuie să fie de înaltă calitate, atunci primul pas este să nu mai trimiteți mesaje prin MMS. Întotdeauna se va comprima și nu puteți face nimic despre asta.

Cu toate acestea, există și alte câteva soluții:

  • E-mail: În timp ce majoritatea serviciilor de e-mail au limitări de dimensiune pentru atașamente, acesta este un răspuns bun dacă videoclipurile sunt mai scurte. Este rapid, eficient și toată lumea are.
  • Alte clienți de mesagerie: Din moment ce MMS este, fără îndoială, opțiunea cea mai puțin eficientă pentru partajarea videoclipurilor, trebuie doar să utilizați o altă platformă de mesagerie similară cu Facebook. Nu va comprima videoclipul și, spre deosebire de e-mail, nu are nici un fel de limitare a mărimii la care să vorbească.
  • Distribuiți din nor: Dacă ați filmat videoclipul pe telefon, îl puteți încărca oricând într-un serviciu cum ar fi Drive, Dropbox, Google Photos sau altele similare, apoi puteți partaja un link cu destinatarul - ar trebui chiar să puteți trimite linkul respectiv prin SMS, făcându-laproape la fel de convenabil ca un mesaj video direct.

Un lucru care merită ținut cont este limitarea datelor: partajarea videoclipurilor prin rețeaua dvs. de telefonie mobilă vă va mânca latimea de bandă. Dacă sunteți pe Wi-Fi, toate opțiunile de mai sus vor implicit acea conexiune, astfel încât acestea nu vor mânca prin limita de date.