If-Koubou

De ce unele scene în filmul tău preferat Filme Uite Jerky

De ce unele scene în filmul tău preferat Filme Uite Jerky (Cum să)

Dacă ați vizionat filme de acțiune recente, este posibil să fi observat o clipă dezorientantă a filmului. Nu, nu este din cauza cam ciudat și reduceri excesive de salt. Multe filme moderne (și unele mai vechi) au un efect numit "strobing", care face ca scenele de acțiune să pară mai puțin fluide decât celelalte. Astăzi, vom explica de ce se întâmplă acest lucru.

Ce este Strobing?

Strobarea sau deranjul apare atunci când cadrele unui film nu se amestecă destul de bine împreună, creând un efect care este un pic asemănător cu privirea la un obiect în mișcare sub o lumină strobe foarte rapidă. Acest lucru se poate întâmpla deoarece fiecare cadru nu are suficientă blur de mișcare (pe care o vom explica mai târziu) pentru a amesteca fiecare cadru cu celălalt sau dacă nu există suficiente cadre pentru a începe o mișcare ușoară. În funcție de severitatea efectului, unii oameni ar putea să nu observe acest lucru, dar dacă este foarte rău, poate fi distragător. (Acest lucru nu trebuie confundat cu trunchiul de la 3: 2 pulldown, care este un lucru separat în întregime - și, de obicei, mult mai puțin vizibile.)

Pentru a vedea ce strobostie arata intr-un film, vom folosiCapitanul America razboiul civilca exemplu. Luați aceste două scene, ambele arătând că Tony Stark își mișcă capul în timp ce vorbește cu Steve Rogers. Am redus clipul filmului la un GIF, deci nu va fi la fel de detaliat ca și Blu-Ray-ul tău acasă, dar tot poți vedea că mișcarea lui Tony și Steve, pe măsură ce vorbesc, este destul de netedă.

Comparați-l cu o scenă ulterioară în care Steve și Tony se cert încă o dată. Cu toate acestea, aceasta are loc chiar înainte de scena mare de acțiune a aeroportului. Odată ce începe această scenă, mișcarea începe să arate mai ciudat. Mișcarea când Tony își întoarce capul și strigătele la Steve arată puțin mai puțin. Din nou, deoarece acesta este un GIF, este posibil să nu fie la fel de detaliat, dar nu este încă vizibilă mișcarea videoclipului.

Acest efect devine și mai exagerat în acest film cu Tony și Peter Parker. Peter își bate brațele și Tony trebuie să-l ia să-l calmeze. Cu cât personajele se mișcă mai mult, chopperul arată imaginea.

Frame Rate și Motion Blur, Explained

Pentru a înțelege de ce apare acest efect, trebuie să explicăm un pic despre cum funcționează filmele. Fiecare film, emisiune TV, video YouTube sau animație GIF pe care o vizionați este de fapt o serie de imagini statice care se desfășoară în succesiune rapidă. Redați destul de rapid cadre continue, iar ochiul dvs. le vede drept mișcare. Cele mai multe filme (cu rare excepții) sunt înregistrate în 24 de cadre pe secundă (sau fps). Asta inseamna pentru fiecare secunda de imagini, de fapt, veti vedea 24 imagini statice, fiecare dintre ele doar putin diferit decat ultimul.

Cu cât mai multe cadre pe secundă vedeți pe secundă, cu atât mai ușoară mișcarea va arăta. Imaginea de mai jos demonstrează modul în care ratele de cadre mai mari generează o mișcare mai ușoară. Nu este o reprezentare perfectă, dar, după cum puteți vedea, linia de sus curge de la o parte a ecranului la cealaltă. Linia de mijloc pare să se alunece, dar e puțin nervoasă. Linia de jos nu pare să se miște deloc. Se pare că în mod repetat sărit de la un loc la altul.

Uneori, un regizor poate manipula rata cadrelor pentru un anumit efect. De exemplu, în Mad Max: Fury Road, regizorul George Miller va accelera sau va încetini ritmul cadrelor pentru anumite fotografii pentru a face acțiunea mai mult sau mai puțin încurcată, în funcție de ceea ce scena era necesară în acel moment. Această lovitură de acum cunoscută, de exemplu, are o mulțime de jerkiness, dar este pentru un motiv bun. Nux conduce o furtună de praf, fulgerând pe fața lui. Dacă vreodată a existat un motiv pentru a vă ajusta rata cadrelor cu scopul de a obține o mișcare choppier, asta este.

Numărul de cadre pe secundă este doar o parte a iluziei mișcării. Obiectele și oamenii încă se mișcă între cadre. Atunci când o cameră captează un obiect care se mișcă, creează o blur de mișcare. Cu cât mișcarea este mai rapidă, cu atât apare un obiect mai neclar (la fel ca atunci când faceți o fotografie normală încă). Când observați toate cadrele unui film, această neclaritate arată ca o mișcare continuă deoarece ochii nu pot urmări bine obiectele care se mișcă rapid. Cu toate acestea, când vă uitați la un singur cadru al unui videoclip în care un obiect se mișcă repede, acesta arată cam așa:

Luați singur acest cadru și se pare că Spider-Man are un al doilea cap și are opt degete pe mâna stângă. Nu observați că acest cadru special este neclar, deoarece este doar unul din cele 24 de cadre pe care le-ați văzut în acea secundă a filmului, dar creierul dvs. recunoaște acea blur ca mișcare.

Cum directorii pot manipula rata cadrelor și Blur Motion pentru a crea Strobing

Blurul de mișcare și rata cadrelor sunt strâns legate. Puteți vedea cum funcționează această interplay cu acest instrument interactiv. Implicit, acel link vă va arăta două bile alunecând pe ecran. Unul va arăta cum arată 60fps, celălalt este de 25fps. După cum s-ar putea aștepta, mingea care se mișcă la 25fps este mult mai neclară. Ambele obiecte se mișcă cu aceeași viteză, dar mingea care este "înregistrată" la 60fps are o distanță mai mică pentru a călători în fiecare cadru, deci este mai puțin neclare într-o singură imagine.

Cu toate acestea, multe filme moderne utilizează filme scenelor lor de acțiune utilizând rate diferite de cadre, viteze de declanșare și chiar și rapoarte de aspect diferite.Cavalerul intunericului se ridica (nu toate) din scenele sale din IMAX, care utilizează un raport de aspect diferit față de filmul normal, ducând la box-ul cu litere pe scenele non-IMAX. În mod similar, filme ca Capitanul America razboiul civil folosesc adesea camere și setări diferite pentru scenele lor de acțiune.

Dacă trageți o scenă de acțiune la, de exemplu, 48fps, dar apoi redați-o la 24fps la viteză normală, filmul va trece în mod esențial la fiecare cadru în fiecare secundă.Rezultatul este că fiecare cadru va avea mai puține mișcări de mișcare, făcând ca imaginile să pară puțin mai choppy decât celelalte scene care au fost filmate la 24 de cadre pe secundă pentru a începe. Pentru a vedea cum arată acest lucru, deschideți din nou instrumentul interactiv. De data aceasta setați ambele bile la 24fps, dar schimbați blurul de mișcare pe unul dintre ele la "0.5 (Light)". Chiar dacă ambele sunt redate la aceeași rată a cadrelor, cea cu mai puține mișcări de mișcare va arăta mai ciudată. Acesta este un fel în care frații Russo ar fi putut să-și fi înghițitRăzboi civil clipuri de la mai devreme. În zilele în care au împușcat scenele de la aeroport cu camerele speciale, puteau fi împușcați la viteze de 48 de picioare (sau mai mari) și au redus numărul de cadre pe secundă incluse în fotografiile finale, ceea ce a dus la mișcarea chopper.

Există și alte modalități de a afecta blurul de mișcare al unei imagini. În timpul fotografierii Salvare Ryan privat, regizorul Steven Spielberg a folosit o viteză mare a obturatorului în timpul filmării secvențelor de acțiune. Viteza declanșatorului determină cât de multă lumină este expusă filmului pe cadru. Prin deschiderea și închiderea obturatorului mai repede decât de obicei, aparatul foto captează mai puțină lumină și, astfel, o mișcare mai mică pe cadru. Acest lucru reduce încețoșarea mișcării fără a fotografia la o rată de cadre diferită. Acest lucru a fost făcut în mod intenționat pentru a oferi filmului o senzație mai clară și mai instabilă, care să se potrivească cu haosul scenei, în timp ce înfloresc plaja din Omaha.

Fie că un regizor ia filmat filmul într-o rată de cadre mai mare de la început ca în Capitanul America:Război civil, a manipulat rata de cadre pe o bază per shot, ca înMad Max Fury Road, sau dacă au folosit o viteză de declanșare mai mare ca înSalvați soldatul Ryan, rezultatul este același. Există mai puține mișcări de mișcare pe fiecare cadru al filmului, ceea ce face ca mișcarea să nu fie perfect netedă. Creierul tău înregistrează acea lipsă de netezime ca o jerkiness care nu se simte bine.

Interesant este că aceasta este problema opusă pe care o vedeți cu așa-numitul "efect de săpun". Efectul apare atunci când televizorul dvs. încearcă să adauge în mod automat cadre suplimentare și blururi de mișcare pentru video și ajunge să facă filmele să pară neobișnuit de netede. Din păcate, deși puteți dezactiva, de obicei, funcțiile de auto-netezire ale televizorului, nu puteți să faceți prea multe despre filmele agitate. În final, eșuarea este (de obicei) o alegere de stil și orice încercare de ao "repara" nu va face decât să arate mai rău. Cu toate acestea, data viitoare când vă veți vedea filmul brusc deranjat, cel puțin știi că apare o scenă de acțiune, așa că ar trebui să rămâi în locul tău.