If-Koubou

De ce Google Pixelbook este un Chromebook în valoare de 1000 $

De ce Google Pixelbook este un Chromebook în valoare de 1000 $ (Cum să)

Justificarea a 1000 de dolari pe un Chromebook este o vândut dur pentru mulți, și pe bună dreptate. Dar este ceva mai mult pentru Pixelbook-ul Google decât doar o etichetă de preț mare - este ceva despre acest laptop care nu poate fi descris doar prin uita la fișa de spec.

Pixelbook: mai mult decât un laptop Chrome Premium, un laptop cu adevărat incredibil

Pixelbook-ul nu este doar un "Chromebook foarte scump". Este util, versatil și puterniclaptop. Distincția trebuie făcută aici, deoarece Chromebook-urile s-au așezat mereu în acest loc ciudat, unde mulți oameni nu le consideră laptopuri "reale", ci mai degrabă jucăriile casual sau dispozitivele de lansare.

Cu toate acestea, argumentul pe care îl vedem adesea este "de ce aș fi cheltuit 1000 de dolari pe Pixelbook când aș putea să cheltui jumătate din acesta pe Samsung Chromebook Plus / Pro sau ASUS C302?" Și acesta este un punct excelent pe care nu l-am putut adresa personal până când am de fapt o Pixelbook. Deținerea acestui dispozitiv mi-a suflat mintea în mai multe moduri, deoarece mi-am dat seama cât de mult din ceea ce face acest computer special nu poate fi justificat prin uita la foaia de spec.

Și, pentru referință, am folosit ASUS Flip C302 ca laptop principal pentru mai mult de un an. Este ceea ce mulți consideră a fi cel mai bun Chromebook pe care îl puteți cumpăra, ceea ce a fost principalul lucru care ma ținut departe de Pixelbook timp de aproape o jumătate de an - a meritat cu adevărat 500 de dolari în plus față de ceea ce am plătit pentru modelul C302? Ar puteaîntr-adevăr fie mult mai bine?

Răspunsul scurt: Absolut. Iata de ce.

Nu veți găsi o finisare comparabilă la acest preț

Am deținut o mulțime de laptop-uri. Zeci de laptopuri Windows, o jumătate de duzină (sau mai multe) Chromebookuri. Am plătit cât mai puțin de 200 de dolari pentru cele mai ieftine dintre Chromebookuri și peste 1500 de dolari pentru laptopurile Windows. Din fiecare laptop pe care l-am deținut vreodată, Pixelbook-ul este cu ușurință cel mai bun.

Poți citi despre materialele pe care le-ai făcut și crezi că ai o idee despre ceea ce va simți, dar ai greșit. Este ceva despre acest laptop care trebuie doar să fiesimțit- ceva atât de greu de pus în cuvinte care fac dreptate. Din cel de-al doilea îl scoți din cutie, doar Pixelbookțipete „Premium“.

Și este la fel de mult despre simt ca despre aspect. Nu mă înțelege greșit - este frumos din punct de vedere estetic, dar chiar și cu ochii pe ea nu este o evaluare corectă. Nu devine evident până când nu începeți să-l utilizați. Finisajul și finisajul pe Pixelbook este original.

Întreaga chestie este roc solid - nu este o scârțâie sau flexibilitate. Rama de aluminiu este netedă, cu o textura plăcută. Panoul de sticlă din partea de sus oferă un pic de sofisticare și se potrivește frumos cu telefonul Pixel. Senzația generală este incredibilă, dar valoarea reală se găsește în detalii.

De exemplu, materialul tactil ușor găsit de o parte și de alta a trackpad-ului este una dintre cele mai frumoase caracteristici pe care le-am găsit pe orice laptop - într-adevăr face o tastare o plăcere. Materialul în sine este confortabil atunci când vă odihniți mâinile pe el, dar este, de asemenea, frumos și lipicios atunci când flip laptop în modul "stand". Același material se găsește și pe partea inferioară a unității, ceea ce face o treabă excelentă de a împiedica mutarea laptopului în timpul utilizării, în timp ce oglindesc și panoul din partea de sus a sticlei - îi conferă un aspect foarte elegant și echilibrat. De asemenea, protejează sticla atunci când laptopul este rotit în modul tabletă.

Tastatura este, de asemenea, ceva care trebuie într-adevăr să fie simțit. Are osuper o scurtă călătorie de 0,8 mm, care, în general, nu este destul de tactilă pentru mulți oameni care tipă o mulțime (eu prefer personal în jur de 1,4 mm de călătorie, de exemplu). Dar aceasta este una dintre cele mai bune tastaturi pe care le-am avut vreodată plăcerea de a scrie. Se simte "mai rapid" decât majoritatea celorlalte tastaturi, dar oferă o senzație foarte tactilă. În mod clar, o mulțime de gândire a intrat în designul acestei tastaturi.

Asa cum am spus mai devreme, am detinut laptop-uri la aproape doua ori costul Pixelbook-ului, dar nu-mi amintesc sa aiba vreodata ceva ce sa simtit destul de bine. Și nu este ceva ce puteți spune despre Pixelbook citirea recenziilor sau chiar vizionarea videoclipurilor. Este un sentiment pe care il obtii atunci cand il folosesti - liniile slefuite si atingerile minunate sunt pe deplin inspirate.

Este un dispozitiv Google "Dezvoltator"

Când vine timpul să apară noi caracteristici, ghiciți de unde începe Google? Cu propriile sale dispozitive. Caz în punct: aplicații Linux. Acesta este cel mai nou lucru care fumează pe Chromebookuri și deocamdată este disponibil numai în Pixelbook (în canalul de dezvoltatori, minte, deci nu este pentru toată lumea).

Acum, poate că trăiți pe marginea sângerării nu este atât de important pentru dvs., ceea ce este bine. Dar dacă sunteți interesat să vedeți ce se întâmplă sau este încântat de noile caracteristici, nu există un dispozitiv mai bun pentru a face acest lucru decât pe propriul Google, la fel ca telefoanele Pixel.

Există o paralelă aici: telefoanele Pixel sunt excelente pentru toate tipurile de utilizatori, dar sunt la fel de grozave pentru dezvoltatori sau tinkerers. De ce? Pentru că din cutie sunt blocați, în siguranță și doar funcționează. Dar, cu câteva comenzi, le puteți debloca pentru acces complet, înrădăcinate și pentru toate celelalte feluri de distracție.

Pixelbook-ul este foarte asemănător. Din cutie, e pe canalul stabil și închis. Dar utilizatorii întreprinzători pot să le pună cu ușurință în modul dezvoltator (ceea ce nu permite ruperea funcțiilor de securitate) pentru a permite modificări avansate - sau pentru a trece la canalele beta sau de dezvoltator pentru a avea acces rapid la funcții noi.

Acum, același lucru se poate spunetoate Chromebookurile, dar așa cum am spus mai devreme: Pixelbook-ul va fi primul care va primi noi caracteristici experimentale, ceea ce reprezintă un punct de vânzare important pentru cei care au grijă de acest lucru.Adevarat, sprijinul aplicatiei Linux in canalul dezvoltatorului a fost paiul care a spart camila inapoi pentru mine.

Este rapid, chiar și în comparație cu cele mai rapide Chromebookuri

Asa cum am spus mai devreme, am folosit ASUS Flip C302 ca laptop principal pentru mai mult de un an si am fost vocal despre cat de mult mi-a placut in acea perioada.

Având în vedere procesorul Intel Core m3, am presupus că mi-a oferit una dintre cele mai bune (și cele mai rapide) experiențe din sistemul de operare Chrome. Probabil că nu, dar nu mi-am dat seama cât de lent a fost până când am primit Pixelbook-ul. C302 era foarte puțin așteptată, dar am putut să-i spun când a fost împotmolită. Sunt un multitasker greu, și având în vedere natura muncii mele, va avea de multe orimulte din filele Chrome sunt deschise. În consecință, aș fi ținut un ochi pe tot ce se întâmpla, pentru a păstra lucrurile cât se poate de repede.

Cu Pixelbook, această practică este un lucru din trecut. Nu numai că estesemnificativmai repede decat C302, dar inca nu am mai facut asta. Sunt capabil să utilizez Pixelbook într-un mod foarte asemănător cu desktop-ul meu, fără teama de a încetini.

Pur si simplu nu mi-am dat seama cat de mult o diferenta de 4GB suplimentare de RAM si procesor mai bine a fost de facut. Ceea ce ar fi în mod normal o actualizare marginală pentru o mașină Windows face omonstruos diferența într-un Chromebook.

Și Pixelbook este cel mai performant Chromebook de pe piață.

Toate acestea vorbește de un singur lucru: Pixelbook-ul este un laptop de 1.000 de dolari, dar se simte chiar ca o experiență mai scumpă decât asta. Pentru a obține acest nivel de detaliu și performanță într-un laptop Windows sau MacBook, va trebui să cheltuiți mult mai mulți bani - să spunem "da, dar este doar un Chromebook" este o nedreptate absolută față de ceea ce o bucată de hardware uimitoare Pixelbook este.