If-Koubou

De ce miturile microfonului Facebook persistă

De ce miturile microfonului Facebook persistă (Cum să)

Multi oameni pe care ii cunosc sunt convinsi ca Facebook isi asculta apelurile telefonice si conversatiile personale. Se numește Mitul microfonului. Dar de ce aceste mituri persistă în ciuda faptului că nu există dovezi greșite?

Oamenii sunt paranoici despre Facebook, dar nu știu unde să pună paranoia asta. Teoriile conspirației sunt rezultatul inevitabil.

Credincioșii din Mitul Microfonului indică în general anunțuri coincidente pe care le-au văzut ca dovezi. Ați auzit povestile: cineva vorbește, să zicem, că are nevoie de un burlac de buruieni pe telefon, doar pentru a vedea un anunț de buruienilor în cronometrul lor Facebook câteva minute mai târziu. În mod evident, Facebook ascultă microfonul!

Nu este adevărat. Contabilitatea dvs. de date ar fi mult mai mare, iar viața bateriei va fi mult mai gravă dacă Facebook va înregistra toate conversațiile.

Încercați însă să convingeți pe cineva de acest lucru și veți lovi un zid de cărămidă. Există un episod excelent al mesajului Reply All Podcast, care în principiu este doar gazdele care încearcă să facă acest lucru, convinge oamenii că Facebook nu ascultă toate conversațiile lor. Gazdele eșuează repetat.

Chestia e că nu ar mai avea importanță. Facebook are atât de multe informații despre tine că nu trebuie să asculte conversațiile pentru a ști ce vrei. Ei știau deja că vreți să faceți o lovitură de buruieni și că v-ați fi arătat dacă v-ați exprimat cu glas tare sau nu.

Facebook transformă activitatea ta pe site într-o hartă a minții tale și apoi folosește acea hartă pentru a-ți vinde lucruri. Și nu trebuie să-ți asculte conversațiile pentru ao face.

Teoriile conspirației sunt convingătoare

Înapoi la Mitul microfonului: de ce persistă? Pentru că este o poveste simplă. Este inteligibil. Spui ceva cu voce tare, Facebook aude, apoi vezi un anunț. Uşor.

Este contraintuitiv, dar teoriile de conspirație fac lumea mai puțin înfricoșătoare. Ideea că un tip întâmplător ar putea să-l ucidă pe președintele Kennedy pe un capriciu este terifiant, la un nivel existențial. Se simte că nimeni nu este de fapt responsabil, că lumea este o mulțime de haos în care se poate întâmpla ceva în orice moment. Într-un mod ciudat, e reconfortant să-ți imaginezi că CIA a făcut-o, cel puțin cineva era responsabil.

BBC a rulat recent un articol care a explorat fascinația noastră cu teoriile conspirației. În timp ce ei au stabilit că nu există nimeni, răspuns simplu pentru motivul pentru care unii oameni sunt atrași de teoriile conspirației, au descoperit că unele studii arată că teoriile conspirației îi ajută pe oameni să înțeleagă lumea atunci când se simt în afara controlului, sunt îngrijorați sau se simt neputincioși dacă nevoile lor sunt amenințate ".

Ideea că Facebook ascultă conversațiile dvs. și care afișează anunțuri relevante este cel puțin o teamă ușor de înțeles și ușor de articulat. Realitatea este mai complexă și mult mai opacă pentru majoritatea oamenilor - că Facebook se uită întotdeauna pe măsură ce navigați prin site, observând că vă lăsați doar câteva secunde mai mult pentru a privi anumite fotografii sau produse decât altele, construind o imagine complexă algoritmică din ceea ce credeți.

Ideea că activitatea dvs. online poate fi transformată în date și că datele s-au transformat într-un indice al dorințelor și dorințelor dvs. atât de exacte, încât pot prezice că doriți ca un whacker de buruieni să fie mai greu de înțeles și acest lucru poate fi puțin copleșitor.

Facebook există pentru a vă recolta datele

Chestia e că este adevărat. Facebook nu este doar o rețea socială care se întâmplă să genereze bani din informațiile dvs. personale; este construit pentru a genera bani din informațiile dvs.

Întregul model de afaceri al Facebook este de a colecta acele informații, pentru a le face publicitate și a le împacheta pentru a-și face partenerii să vă poată face publicitate mai bine. Cronologia dvs., conversațiile dvs. Messenger, fotografiile copiilor pe care doriți să nu le vedeți atât de des - toate sunt folosite în același scop.

Aceasta nu este vestea. Persoanele care se ocupă cu protecția datelor au indicat acest lucru de peste un deceniu. Oamenii și-au ignorat sfaturile sau au decis că utilitatea pe care au obținut-o de la Facebook merita această vagă noțiune de invazie a vieții private. Chiar și în urma scandalului Cambridge Analytica, acest model probabil va continua. Mitul microfonului este doar una din numeroasele erori logice care îi ajută pe oameni să continue să raționalizeze.

Celălalt lucru de reținut este că acest comportament nu este în nici un caz limitat doar la Facebook. Multe companii fac în esență același lucru. Este foarte probabil, de exemplu, că Google știe mai multe despre tine decât Facebook.

Nu este nici măcar limitat la companiile care vă afișează anunțuri: Netflix vă urmărește în mod constant și apoi utilizează datele pe care le adună pentru a vă asigura că rămâneți pe site cât mai mult timp posibil. Companiile de pe web se uită întotdeauna și, probabil, nu puteți face prea multe despre asta.

Iar adevărul este că acest comportament nu se limitează la companiile de tehnologie și, într-adevăr, nu este deloc un lucru nou. În timp ce tehnologia a făcut cu siguranță mai ușoară, mai rapidă și mai precisă colectarea și ambalarea informațiilor despre oameni, aceeași tehnică de bază a fost folosită de televiziune, comercianți de corespondență directă, magazine de vânzare cu amănuntul, pe care le numiți. Iad, de fiecare dată când duci cartela de fidelizare a magazinelor pentru a obține reduceri dulci, colectează informații cu privire la ceea ce cumperi, unde locuiți, când cumpărați, ce tipuri de produse cumpărați împreună și dacă sunteți, de asemenea, folosind un card de debit, un card de credit sau un sistem de plată online - aceștia leagă acest lucru și vă pot spune și mai multe despre dvs.

Și, bineînțeles, niciuna din aceste lucruri nu înseamnă că Facebook (sau oricare dintre aceste alte companii) nu este utilă. Are tot felul de utilizări bune. Nu înseamnă că eliminarea Facebook din viața ta este o idee bună fie (poate că nu ar fi posibilă).

Dar dacă intenționați să utilizați Facebook și alte servicii de genul acesta, ați putea să o vedeți pentru ceea ce este: o mașină construită special pentru a culege informații despre dvs. și apoi să le vindeți advertiserilor.

Poate că niciunul din aceste lucruri nu este știri pentru tine; poate este. Dar dacă noi ca o societate vom folosi aceste servicii și vom lua decizii cu privire la modul în care să răspundem la practicile lor, ne datorăm să ne păstrăm ochii deschiși și să vorbim cu exactitate despre ceea ce se întâmplă de fapt.

Fotografie de credit: Chinnapong / Shutterstock.com