If-Koubou

De ce browserele terță parte vor fi întotdeauna mai puțin rapide pentru Safari pe iPhone și iPad

De ce browserele terță parte vor fi întotdeauna mai puțin rapide pentru Safari pe iPhone și iPad (Cum să)

iOS acceptă browsere de la terțe părți, dar nu la fel cum v-ați aștepta. Terțialele browsere vor fi întotdeauna inferioare Safari-ului Apple pe iPhone și iPad - cel puțin până când Apple își va relaxa restricțiile.

Acesta este motivul pentru care Mozilla nu mai oferă aplicația lor Home Firefox pentru iOS și este același motiv pentru care dezvoltatorii Google din Google au avut o dezbatere internă înainte de a lansa aplicația Chrome curentă în App Store.

Toate browserele trebuie să utilizeze motorul de redare a Safari

Politicile App Store din Apple afirmă: "Aplicațiile care navighează pe web trebuie să utilizeze cadrul iOS WebKit și Javascript WebKit".

Aceasta înseamnă că browserele web nu pot implementa propriile motoare de redare; acestea trebuie să încorporeze o versiune a motorului de randare Safari. Ele nu pot oferi un motor de redare mai rapid sau noi caracteristici web. De fapt, fiecare browser terț pe iOS este o interfață diferită în jurul lui Safari.

Pe sistemele tradiționale de operare desktop, cum ar fi Windows, Mac OS X și Linux, fiecare browser poate oferi propriul motor de randare. Acesta este motivul pentru care Mozilla Firefox a fost mult mai bun decât Internet Explorer 6 și de ce Google Chrome a fost mult mai rapid decât Mozilla Firefox 3.0. Fiecare dezvoltator de browser ar putea crea propriul motor de randare optimizat. Dacă Mozilla Firefox a fost forțat să facă site-uri web cu motorul de redare Internet Explorer 6, Firefox nu ar fi deconectat și s-ar putea să fim încă blocați cu Internet Explorer 6 astăzi - Microsoft a reluat dezvoltarea pe Internet Explorer după ce Mozilla Firefox a decolat.

... Dar ei nu pot folosi Safari's Fast Nitro JavaScript Engine

Este chiar mai rău decât suna. Terțialele browsere nu sunt doar forțate să utilizeze motorul de randare Safari - sunt forțate să utilizeze un motor JavaScript lent, în timp ce numai Safari poate folosi un motor JavaScript mai rapid. În mod special, sunt forțați să utilizeze motorul JavaScript WebKit mai vechi, în timp ce noul motor Nitro JavaScript al Apple este rezervat doar pentru Safari.

Aceasta înseamnă că browserele terță parte vor face întotdeauna paginile web cu JavaScript mai lent decât Safari. Apple va continua să dezvolte motorul Nitro JavaScript, iar Safari va continua să devină mai rapid, în timp ce browserele terță parte vor deveni și mai lent comparativ.

De fapt, toate browserele terților nu sunt doar versiuni diferite ale Safari - toate sunt practic versiuni mai lente ale Safari.

Sigur, un producător de browsere ar putea să creeze teoretic o versiune specială a browserului lor care să ruleze numai pe dispozitive jailbroken și să le distribuie în afara App Store, dar nu vor. Ar fi apelat la o piață limitată de jailbreakers pe care Apple încearcă să o elimine.

Terță parte nu pot fi implicite

Sistemul iOS de la Apple nu vă permite să selectați aplicațiile implicite, astfel încât browserele terță parte nu pot fi niciodată browserul dvs. implicit. Chiar dacă preferați Chrome, atingerea unui link în cele mai multe alte aplicații va deschide încă Safari. Va trebui să copiați-lipiți linkul din Safari în Chrome pentru a vedea în schimb pagina în Chrome.

Dezvoltatorii de aplicații au permisiunea ca aplicațiile lor să deschidă alte aplicații, astfel că există o modalitate de a sorta - să facă alt browser în mod prestabilit. Fiecare aplicație trebuie să codifice cu greu o listă de browsere alternative pe care le suportă și să ofere o modalitate de a alege între ele. Un utilizator va trebui să-și selecteze browserul implicit în fiecare aplicație în parte și nu are noroc dacă preferă un browser pe care dezvoltatorul aplicației nu l-a inclus.

Ei nu pot avea aditivi, fie

Aceeași politică privind stocarea aplicațiilor înseamnă că browserele terță parte nu pot oferi suport pentru programele de completare pentru browser. Utilizați LastPass pentru a vă păstra parolele? Va trebui să utilizați aplicația LastPass, care implementează propriul browser intern - nu puteți instala doar un add-on de tip LastPass pentru Safari sau Chrome. Desigur, browser-ul intern al LastPass este forțat să fie mai lent decât Safari.

Suplimentele sunt posibile pe o altă platformă, chiar dacă acestea nu sunt disponibile în fiecare browser. De exemplu, Chrome pentru Android nu acceptă programe de completare, deoarece Google nu dorește acest lucru. E bine că Firefox pentru Android nu acceptă programe de completare. Aveți posibilitatea să instalați un add-on LastPass și să utilizați managerul de parole preferat în aplicația Firefox însuși, dacă preferați. Aveți de ales.

Dispozitivele de navigare terță parte sunt șterse

Terțială browsere nu va fi niciodată mai rapidă decât Safari - acestea vor fi întotdeauna mai lent. De asemenea, acestea vor fi întotdeauna mai inconvenabile pentru a le utiliza, deoarece acestea nu pot fi niciodată implicite.

Browserele încearcă să facă față acestor limitări prin adăugarea altor funcții. De exemplu, funcțiile de precomprimare și de compresie a datelor din Chrome încearcă să ajute la accelerarea lucrurilor. Avantajul real al Chrome este că vă permite să sincronizați marcajele, fișierele deschise și alte date de navigare cu versiunea desktop a browserului Chrome - acesta este același motiv pentru care Mozilla inițial a furnizat Firefox Home, deoarece permitea utilizatorilor de Firefox să acceseze datele de navigare Firefox pe iOS. Mozilla afirmă acum că nu va oferi Firefox pentru iOS până când Apple nu va opri browserele terță parte.

Dacă nu doriți funcții de integrare sau alte opțiuni unice pe care le oferă un browser terță, este mai bine să vă lipiți de Safari. Apple și-a proiectat sistemul de operare astfel încât să fie mereu cea mai rapidă și mai convenabilă opțiune disponibilă pentru dvs.

Există speranță de schimbare aici. Apple a respins o dată aplicațiile pentru "duplicarea funcționalității" unei aplicații încorporate, dar în cele din urmă s-au răsturnat și au permis concurența. Dacă nu au modificat niciodată această politică, aplicații precum Pandora, Kindle, Gmail și multe alte aplicații populare nu ar fi niciodată acceptate în App Store, deoarece acestea concurează cu aplicațiile Apple, cum ar fi iTunes Radio, iBooks și Mail.Competiția și alegerea aplicației au făcut iOS o platformă mai puternică și mai flexibilă, iar alegerea browserului ar putea să o facă mai puternică și mai flexibilă.

Credit de imagine: Kārlis Dambrāns pe Flickr