If-Koubou

De ce să utilizați un curățare de registry nu va accelera PC-ul dvs. sau Fix Crashes

De ce să utilizați un curățare de registry nu va accelera PC-ul dvs. sau Fix Crashes (Cum să)

Am spus-o din nou și din nou: Agenții de curățare din registri nu accelerează PC-ul. În cel mai bun caz, sunt o pierdere de timp - și de multe ori bani. În cel mai rău caz, pot provoca probleme eliminând intrările de registry pe care nu ar trebui să le facă.

Am acoperit recent de ce software-ul de curățare a PC-ului a fost o înșelătorie, observând că o mare parte din procesul de curățare - curățarea registry - nu ar ajuta la accelerarea calculatorului. Vom vedea acum ce înseamnă asta.

Registrul de curățare Demystified

Registrele de curățare nu sunt un buton magic pe care puteți să faceți clic pentru a accelera PC-ul dvs., deoarece scammy PC-software-ul de curățare software-ul ar dori să creadă.

Registrul Windows este o bază imensă de setări - atât pentru Windows cât și pentru programele pe care le instalați. De exemplu, dacă instalați un program, există o șansă bună ca programul să-și salveze setările în registru. Windows ar salva, de asemenea, pointeri la acest program. De exemplu, dacă programul a fost înregistrat ca program implicit pentru un anumit tip de fișier, Windows ar salva o intrare din registru, astfel încât să își poată reține că acesta este programul implicit.

Dacă ați dezinstalat programul, există o șansă bună să lase toate înregistrările din registru în urmă. Acestea ar rămâne în registru până când ați reinstalat Windows, ați reîmprospătat PC-ul, le-ați curățat cu un program de curățare a registrelor sau le-ați șters manual.

Tot ce face un program de curățare a registrelor este scanarea regiștrilor pentru intrările care apar învechite și le elimină. Registrul curat companiile doriți să credeți că acest lucru ar duce la îmbunătățiri de performanță mare, astfel încât să vă cumpărați software-ul lor.

Promisiunile

Iată câteva promisiuni pe care instrumentele de curățare din registri fac adesea:

  • Agenții de curățare din registri remediază erorile de "registru" care pot provoca accidente de sistem și chiar ecrane albastre.
  • Registrul dvs. este plin de junk, care îl "înfundă" și încetinește calculatorul.
  • Registrele de curățare elimină, de asemenea, intrările "corupte" și "deteriorate".

Următorul pasaj din pagina produsului Uniblue de la Registry Booster este un bun exemplu al promisiunilor tipice pe care le veți vedea:

"Ați observat că, cu cât aveți mai mult computerul, cu atât mai lentul rulează și cu cât se blochează mai mult? Adesea, acest lucru se întâmplă deoarece ori de câte ori instalați sau dezinstalați software-ul, modificați hardware-ul sau modificați setările, registrul Windows este actualizat. În timp, registrul începe să-și piardă forma, acumulând fișiere învechite, corupte și dăunătoare. Nu este controlată, sistemul dvs. poate deveni din ce în ce mai instabil, poate alerga mai încet și se prăbușește mai des. "[Source]

Wise Registry Cleaner, care este, din fericire, cel puțin gratuit, spune că poate, de asemenea, "să vă porniți PC-ul ... mai sigur".

În cazul în care PC-ul Windows este crashing sau screening-ul albastru, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la "erorile de registry." Înregistrările de registry "corupte" și "deteriorate", de asemenea, nu fac rău pe computerul dvs., în ciuda a ceea ce vraji a crede.

În cazul în care registrul dvs. este într-adevăr corupt, aveți probleme mai mari și un program de curățare a registrelor nu o va repara - va trebui cel puțin să utilizați System Restore. Nu este nimic "nesigur" despre folosirea unui program de curățare a registrelor. Înregistrările din registrul rămas care se acumulează în mod natural nu sunt dăunătoare.

Realitatea

În realitate, intrările de regiștri nu reprezintă o tragere a performanței computerului. Registrul este o bază de date masivă care conține sute de mii de intrări, iar înregistrările individuale de registry sunt destul de mici. Chiar eliminarea a câteva mii de intrări nu va face o dentură apreciabilă în dimensiunea registrului.

Acum, dacă computerele noastre aveau doar o cantitate mică de memorie sau un hard disk extrem de lent, ar fi posibil să existe o valoare pentru micșorarea registrului. Dar acest lucru va fi complet neobservat pe computerele utilizate astăzi. Nu mai trăim în zilele Windows 95. Registrul Windows a devenit, de asemenea, mai robust, pe măsură ce Windows în sine a evoluat de la Windows 95 la Windows 7 și 8.

Windows nu se confundă și încetinește, deoarece aveți un dosar (cunoscut sub numele de "cheie" din parola registrului) dedicat unui program dezinstalat din registru. De asemenea, nu se confundă, deoarece anumite intrări indică un program depășit.

Nu au fost lansate niciun criterii de referință legitime care să arate o creștere a performanței ca urmare a unei curățări în registri. Dacă un program de curățare a registrelor a oferit performanțe sporite, am avea deja unele criterii de referință. Sunt dovezi anecdotice, dar majoritatea cititorilor noștri nu au descoperit că aceștia au ajutat la îmbunătățirea performanțelor lor pe computerele moderne.

În unele cazuri rare ...

Este posibil, teoretic, ca un registru de curățare să poată ajuta în cazuri rare. De exemplu, dacă un program lăsat în urma unei intrări în meniul contextual nevalid în registru, este posibil ca meniul contextual să dureze considerabil mai mult pentru a apărea în Windows Explorer când ați făcut clic dreapta pe ceva. De asemenea, este posibil ca un registru de curățare să observe și să elimine această intrare pentru dvs., rezolvând problema.

Într-un alt caz, este posibil să aveți un computer vechi de zece ani cu o cantitate foarte mică de memorie RAM și o instalare Windows care a văzut mii de programe instalate și dezinstalate în decursul unui deceniu. Un registru de curățare ar putea teoretic ajuta la reducerea dimensiunii registrului suficient pentru a face computerul să funcționeze mai repede.

Astfel de situații sunt extrem de rare. Nu are nici un rost să rulați în mod constant un registru de curățare - multe companii care curează registrele recomandă să ruleze curatatorul o dată pe săptămână. Asemenea probleme ar fi mai bine rezolvate prin rezolvarea acestora când le întâlniți. Este posibil ca agentul de curățare a registrelor medii să provoace mult mai multe probleme decât se rezolvă dacă ar fi rulat în mod regulat. Și chiar dacă este complet inofensiv, este o pierdere a timpului tău.

Deci, dacă un Registry Cleaner nu va accelera lucrurile, ce va fi?

Am acoperit deja de ce PC-urile încetinesc în timp și vă arată cum să împiedicați acest lucru. Mai degrabă decât să rulați un registru curat, ar trebui să fiți atenți la ceea ce instalați în primul rând. Chiar dacă aveți nevoie să dezinstalați ceva mai târziu, câteva intrări de registry - sau chiar o mulțime de intrări în registry - nu vor cauza o încetinire. În cazul în care computerul dvs. este încet încet sau crashing frecvent, probabil că aveți mai multe probleme decât un registru complet și probabil că este bine să reinstalați Windows sau să vă reîmprospătați computerul.

Nu ne-am ocupat prea mult de această parte, dar curățătorii de registre pot provoca daune. Există atât de multe intrări de registry diferite care ar putea fi prezente din atât de multe programe software diferite pe care registrul de curățare mediu înregistrat de o companie de software mai puțin decât reputație nu le poate explica pentru toate. Dacă un curățitor de registry a încercat să fie prea agresiv, astfel încât să poată curăța cât mai multe "erori" posibil, ar putea elimina cu ușurință erorile necesare pentru un program instalat, provocând probleme.

În rezumat, uitați de curățarea registrelor și continuați cu viața dvs. Atâta timp cât aveți grija de bază a computerului dvs. Windows, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la registrul dvs.