If-Koubou

De ce nu puteți anula trimiterea unui e-mail (și când puteți)

De ce nu puteți anula trimiterea unui e-mail (și când puteți) (Cum să)

În mod normal, nu puteți "anula" un e-mail trimis din greșeală. Unii clienți de e-mail au caracteristici de dezactivare, cum ar fi caracteristica "Recall" în Microsoft Outlook, dar acestea nu vor funcționa de cele mai multe ori.

Când trimiteți e-mailuri, nu faceți clic pe butonul Trimite până când sunteți sigur că doriți să trimiteți e-mailul. Indiferent dacă este vorba de un mesaj pe care doriți să nu-l trimiteți, sau doar o tipo jenant, nu puteți să-l luați înapoi.

Un e-mail trimis este în afara controlului dvs.

Un e-mail nu este ca un comentariu pe un site web, pe care îl puteți șterge sau edita ulterior, deoarece este stocat într-un singur loc care permite editarea - pe site-ul respectiv. Când trimiteți un e-mail, clientul dvs. de e-mail trimite o copie a mesajului de e-mail tuturor celor pe care îi trimiteți prin e-mail. Serverul de e-mail îl primește și îl arată în clientul de e-mail.

Nu există nicio modalitate de a vă întoarce și de a anula un e-mail trimis deja. Copia este pe serverul de poștă electronică al altcuiva, complet în afara controlului.

Microsoft Outlook conține o caracteristică "Recall" care vă permite să rețineți mesajele de e-mail în anumite cazuri. Alți clienți de e-mail - inclusiv Gmail cu funcția "Undo Send" labs - vă permit de asemenea să "anulați" un e-mail pe care l-ați trimis deja, dar această caracteristică este doar cea mai simplă.

Cum functioneaza optiunea Outlook Recall

Microsoft Outlook vă permite să rețineți sau să retrageți mesaje în circumstanțe limitate. Trebuie să utilizați un sistem de e-mail Microsoft Exchange și trebuie să fiți pe același server Exchange ca și destinatarul. Această caracteristică poate funcționa atunci când trimiteți prin e-mail colegii dvs. de colaboratori, dar nu puteți să o utilizați când trimiteți un e-mail unui utilizator cu un cont de e-mail de la domiciliu sau prin trimiterea de e-mailuri către adrese din afara organizației dvs.

Persoana de retragere din Outlook funcționează prin trimiterea unui mesaj către căsuța poștală a celeilalte persoane. Mesajul îi cere clientului de e-mail să vă ștergeți e-mailul pe care tocmai l-ați trimis. În mod prestabilit, Outlook va șterge mesajul de e-mail dacă nu l-au citit încă. Cu toate acestea, este posibil ca un utilizator să dezactiveze această funcție, astfel încât Outlook să ignore aceste solicitări. Funcția de rechemare este doar o modalitate de a vă întreba dacă clientul de e-mail vă va face favoarea ștergerii unui mesaj de e-mail pe care l-ați trimis deja.

Dacă persoana a citit deja mesajul dvs., mesajul dvs. nu va fi șters, dar destinatarul va fi informat că doriți să ștergeți mesajul. Dacă trimiteți un e-mail extrem de jenant, atât e-mailul, cât și solicitarea de urmărire pentru a fi șterse pot fi vizibile în căsuța de e-mail a persoanei. Dacă e-mailul inițial conținea o greșeală sau o eroare amuzantă, solicitarea ulterioară de ao șterge poate face situația cu atât mai amuzantă.

În timp ce această caracteristică poate fi utilă pentru a șterge mesajele cu greșeli sau alte erori și pentru a trimite o copie actualizată, reducând dezordinea în cutia poștală a colegilor, nu puteți conta pe aceasta pentru a retrage e-mailurile pe care nu le-ați trimis niciodată.

Întârzierile în timp vă pot oferi un buton "Anulare"

Unii clienți de poștă electronică vă pot da posibilitatea de a apăsa "anula" după ce ați trimis un e-mail - poate că tocmai ați observat o greșeală sau o altă greșeală jenantă sau ați trimis e-mailul într-un moment de pasiune și acum regretați limba tu ai ales.

Acest lucru nu funcționează prin retragerea efectivă a unui e-mail trimis, ci prin adăugarea unei întârzieri înainte ca clientul dvs. de e-mail să trimită efectiv mesajul.

De exemplu, dacă sunteți utilizator Gmail, puteți deschide setările Gmail, faceți clic pe Labs și activați funcția de laborator "Undo Send". Vă va oferi câteva secunde după ce trimiteți un e-mail, permițându-vă să faceți clic pe Anulare pentru a opri trimiterea e-mailului. Gmail așteaptă câteva secunde în plus după ce faceți clic pe butonul Trimitere, oferindu-vă timp să vă răzgândiți.

Alți clienți de e-mail pot avea caracteristici care pot funcționa într-un mod similar. De exemplu, puteți debifa opțiunea "Trimite imediat când este conectat" în secțiunea Avansat din ecranul Opțiuni Outlook. Acest lucru vă poate oferi câteva minute pentru a "anula" mesajul prin anularea operațiunii de expediere înainte de următoarea operație de expediere / primire în timp, când mesajul va fi trimis.

Outlook și Gmail pot avea caracteristici care încearcă să vă ofere o liniște suplimentară, dar să nu vă înșelați. Acestea nu funcționează perfect - chiar și în cazul Gmail, dacă sunteți întârziere, acel e-mail va dispărea și nu îl puteți lua înapoi. Când trimiteți e-mailuri, întrerupeți înainte de a da clic pe butonul Trimiteți și asigurați-vă că sunteți pregătiți pentru ca e-mailul respectiv să iasă.