If-Koubou

De ce nu puteți copia doar un folder al unui program într-un nou sistem Windows (și când puteți)

De ce nu puteți copia doar un folder al unui program într-un nou sistem Windows (și când puteți) (Cum să)

Când vă deplasați la un nou sistem Windows, fie după ce ați achiziționat un computer nou, fie reinstalați Windows, este posibil să fiți tentat să copiați dosarul unui program în noul dvs. sistem, la fel cum ați copia fișierele. Dar, în mod normal, acest lucru nu va funcționa.

Unele programe - jocuri în special - vă permit să copiați folderele și să executați programul. Alte programe programate special pentru a fi "aplicații portabile" vor fi, de asemenea, capabile să facă acest lucru.

De ce programele necesită instalare?

Când instalați un program pe Windows, se pare că se instalează numai într-un anumit dosar, în general sub Fișierele programului. De exemplu, software-ul Apple iTunes se instalează la C: Program Files (x86)> iTunes în mod implicit.

Într-o lume mai simplă, ați putea să copiați folderul iTunes pe un computer nou și să rulați iTunes din dosar fără a mai lucra suplimentar. Cu toate acestea, nu este atât de simplu. Programele împrăștie efectiv datele lor peste tot:

  • Setările registrului: Multe programe salvează setările din registrul Windows. Aceste setări pot fi împrăștiate în întregul registru Windows - de exemplu, pot exista mai multe chei de registry pentru setările programului, alte chei de registry pentru opțiunile din meniul contextual și cheile care fac programul ca program implicit pentru anumite fișiere. Dacă oricare dintre aceste chei de registry nu este prezentă, programul poate afișa erori atunci când încercați să îl rulați.
  • Alte foldere de programe: Anumite programe instalează de asemenea și alte programe pe care le solicită. De exemplu, iTunes instalează aplicația Apple Application Support, printre altele. Dacă pe computerul dvs. nu apare suport pentru aplicații Apple, iTunes nu va fi rulat. Suportul pentru aplicațiile Apple se instalează în propriul folder și are propriile setări de registry, ca orice alt program.
  • Fișiere de sistem Windows: Unele programe stochează fișierele DLL și alte fișiere în directorul sistem Windows și nu se execută dacă aceste fișiere nu sunt prezente.
  • Servicii de sistem: Multe programe instalează serviciile Windows pe care le solicită. De exemplu, Adobe Flash Player instalează un serviciu de actualizare Adobe Flash Player. În timp ce ați putea copia fișierele plugin Adobe Flash într-un sistem nou, nu ați avea serviciul de actualizare și va trebui să actualizați manual Adobe Flash. Instalarea Adobe Flash cu programul de instalare va asigura că serviciul updater este prezent. Este posibil ca unele programe să nu funcționeze fără ca aceste servicii să fie disponibile.
  • Blocarea hardware-ului: Câteva programe pot utiliza DRM care leagă programul de hardware-ul unui anumit computer. Acestea pot refuza să se execute atunci când copiați fișierele lor pe un computer nou.
  • Foldere de date utilizator: Majoritatea programelor moderne nu își salvează setările în dosarul lor de programe. Orice nu stochează în registru este probabil stocat în dosarul fiecărui utilizator al aplicației. Chiar dacă ați putea copia fișierele programului, aceste setări ar trebui copiate sau ați pierdut setările și datele programelor.

Teoretic, ar fi posibil să localizați totul - setările de registry, fișierele de programe, fișierele de sistem, dosarele de date ale utilizatorilor - și să le copiați pe computerul nou, să reinstalați toate serviciile de sistem și să puneți totul în același loc. Cu toate acestea, acest lucru ar fi extrem de obositor și ar necesita adesea utilizarea unui fel de program care să monitorizeze schimbările pe care un instalator le face. În practică, reinstalarea programului este mult mai rapidă și mai ușoară. Programul de instalare va configura tot ce are nevoie programul în sistemul dvs.

Când puteți copia programele

Unele programe sunt proiectate să fie portabile, să nu scrie în registru, să stocheze datele în folderul propriu și să ruleze dintr-un fișier .exe fără să fie nevoie de nici o instalare. Aceste programe sunt mai degrabă o excepție decât o regulă, dar ele există.

  • Jocuri: Multe jocuri pe PC sunt foarte mari și ar necesita gigabytes și gigabytes de descărcare pe un computer nou. Pentru a salva lățimea de bandă și a grăbi lucrurile, unii dezvoltatori de jocuri au făcut portabilitatea jocurilor. De exemplu, serviciul Steam de la Valve vă permite să copiați folderul programului Steam pe un computer nou, apoi faceți dublu clic pe fișierul Steam.exe din interior pentru a obține o copie de rezervă și a funcționa fără o reinstalare. Jocurile lui Blizzard - Starcraft II, Diablo III, World of Warcraft - toate funcționează în același mod, permițându-vă să copiați dosarul jocului și faceți dublu clic pe .exe pentru al rula pe un computer nou. Alte jocuri pot sau nu pot funcționa în același mod - depinde de dezvoltator.
  • Aplicații portabile: Unele aplicații sunt ambalate special ca aplicații portabile, permițându-le să le luați cu dvs. oriunde pe un stick USB sau în dosarul Dropbox. Doar faceți dublu clic pe fișierul .exe al programului și se va executa pe un computer, salvând datele în folderul său privat și nu necesitând nicio instalare. Dacă vă mutați în mod constant între compute sau reinstalați Windows, vă recomandăm să consultați utilizarea aplicațiilor portabile pentru a vă ușura viața.

Cum să reinstalați rapid programele desktop

Va trebui să reinstalați majoritatea programelor desktop, mai degrabă decât să copiați fișierele atunci când primiți un computer nou, reinstalați Windows sau pur și simplu utilizați funcția Refresh Your PC în Windows 8, care șterge programele desktop instalate.

Din fericire, există câteva modalități de a instala rapid aplicațiile desktop preferate. Aceste programe ajută la accelerarea procesului de instalare, economisind astfel dificultăți de descărcare a fișierelor de pe mai multe site-uri web și făcând clic pe asistenți de instalare.

Magazinul Windows a avut șansa de a face din Windows 8 o instalare ușoară a aplicațiilor desktop, însă Microsoft permite numai descărcarea și actualizarea aplicațiilor moderne prin intermediul Magazinului Windows.

Dacă desktopul dispare și toată lumea începe să utilizeze aplicații moderne, aceasta nu va fi o problemă, deoarece aplicațiile moderne sunt sincronizate automat între PC-urile Windows ca și Windows 8.1.