If-Koubou

De ce nu ar trebui să vă deranjeze repararea cablurilor de încărcare deteriorate

De ce nu ar trebui să vă deranjeze repararea cablurilor de încărcare deteriorate (Cum să)

Indiferent dacă este vorba de o utilizare excesivă sau de pisica ta nenorocită, cablurile de încărcare USB deteriorate și deteriorate sunt o întâlnire obișnuită. De obicei nu merită timpul și banii cheltuiți în încercarea de a le repara.

Probabil că ați experimentat un cablu de încărcare deteriorat la un moment dat. Când bateriile de smartphone abia durează o întreagă zi de lucru, utilizați de multe ori aceste cabluri. De asemenea, ei sunt supuși la tot felul de alte abuzuri. Poate că le repari și poate că nu, dar, în general, e mai bine să le distrugi și să cumperi un înlocuitor nou.

Este, de obicei, mai ieftin să cumpărați înlocuirea oricum

Puteți să stabiliți cum să remediați un cablu de încărcare deteriorat și veți găsi o mulțime de conținut care vă oferă idei ieftine despre cum să faceți acest lucru, dar de obicei nu merită timpul, banii și efortul - având în vedere în special faptul că noile cabluri de încărcare sunt destul de ieftine pentru a începe cu.

Cele mai multe soluții pentru fixarea cablurilor de încărcare deteriorate necesită materiale pe care, probabil, nu le aveți în jurul casei, cum ar fi tuburile termocontractabile sau Sugru. S-ar putea să aveți bandă electrică pe mână, dar de obicei este o soluție proastă și destul de urâtă.

Cel mai bine este să aruncați toate cablurile deteriorate și să cumpărați înlocuitori noi. Puteți obține un cablu de bază Lightning pentru $ 6- $ 7 pe Amazon sau un nou cablu microUSB chiar mai ieftin.

Puteți obține uneori chiar și un cablu de înlocuire gratuit, dacă dvs. se rupe sau se va deteriora în orice fel. Cablurile Apple Lightning (precum și cablurile AmazonBasics) au o garanție de un an, iar Anker oferă o garanție de 18 luni pe cablurile lor. Uneori însă, dacă vă întrebați bine, puteți obține o înlocuire gratuită cu mult după expirarea garanției. Kilometrajul dvs. va varia, desigur, dar merită întotdeauna să încercați.

Când vine vorba de cabluri de încărcare mai scumpe, cum ar fi un încărcător de laptop, reparația ar putea fi de fapt merită. Având în vedere că un nou încărcător MacBook Pro este de 80 USD, de obicei nu este practic să aruncați una deteriorată și să cumpărați una nouă. Evident, dacă unii dintre firele reale se răstoarnă, este un lucru. Dar dacă doar căptușeala exterioară este deteriorată, reparația poate cel puțin să-ți mai cumpere ceva timp.

Cum să preveniți cablurile deteriorate în primul loc

Experiența unui cablu de încărcare deteriorat este uneori inevitabilă uneori - am trecut prin partea mea de cabluri deteriorate pe care credeam că le folosesc ușor. Se întâmplă, dar există câteva modalități de a diminua cel puțin frecvența și șansele de deteriorare a cablului de încărcare.

În primul rând, evident: încercați să nu îndoiți aspru cablurile în nici un fel. Acest lucru pune foarte mult accentul pe mantaua de protectie exterioara, si cu un abuz suficient de repetat ca aceasta, mantaua va incepe sa se rupa destul de usor.

Dacă utilizați în mod frecvent dispozitivul în timp ce se încarcă, este posibil să vă surprindeți cât de mult se poate răsuci cablul. Ridicați telefonul și puneți-l de câteva ori în diferite orientări, și puteți pune un pic de stres pe cablu.

Dacă preferați să nu vă faceți griji cu privire la tratarea mai atentă a cablurilor, există o mulțime de cabluri de calitate superioară pe care le puteți cumpăra, care vin cu o carcasă durabilă și ranforsată, cum ar fi acest cablu Lightning de la AmazonBasics și aceste cabluri microUSB de la Anker.

Sunt un pic mai scumpi, sigur, dar ei vor plăti pentru ei înșiși atunci când nu trebuie să le înlocuiți în mod constant în fiecare an sau așa cum ați face cu cabluri regulate.

Aveți grijă atunci când utilizați un cablu deteriorat

Dacă aveți un cablu deteriorat și acesta funcționează bine, este posibil ca firele reale să nu fie deteriorate, ci doar stratul exterior de protecție. Cu toate acestea, mai aveți cabluri expuse acolo, ceea ce nu este sigur.

Șansele de a face ceva și de a crea un pericol de incendiu sunt probabil mici, dar tot nu este ceva cu care să aveți o mare șansă. Cel puțin (și după reparația cablului), fiți mai atenți la ea și nu o utilizați nesupravegheată.

În cele din urmă, totuși, "reparația" unui cablu deteriorat cu bandă electrică sau altceva nu o repară cu adevărat. Acesta acoperă doar problema principală și vă poate cumpăra un pic mai mult timp înainte de a avea cu adevărat nevoie să o înlocuiți - aveți încă un cablu deteriorat, iar reparația probabil nu va împiedica deteriorarea deteriorării în timp.