If-Koubou

De ce nu ar trebui să cumpere Rise of the Tomb Raider (și alte jocuri pentru PC) din Magazinul Windows

De ce nu ar trebui să cumpere <em>Rise of the Tomb Raider</em> (și alte jocuri pentru PC) din Magazinul Windows (Cum să)

Microsoft concurează cu Steam. Pentru 60 de dolari, puteți obțineRise of the Tomb Raider fie din Magazin Windows, fie din Steam. Dar versiunea Windows Store a jocului este mai rău, iar noua platformă de aplicații Microsoft este de vină. Nu este încă gata pentru jocuri puternice.

Nu este nici o problemă în a obține Candy Crush Saga sau alte jocuri mobile simple din Magazinul Windows. Platforma Universal App este ideală pentru lucruri simple de genul asta. DarRise of the Tomb Raider demonstrează cât de limitate sunt aplicațiile universale.

Aplicații universale vs. Aplicații desktop

Serviciile de jocuri cu aburi și alte jocuri pe calculator distribuie jocuri ca aplicații desktop Windows tradiționale. Cumpărați un joc, descărcați programul de instalare .exe sau .msi și îl instalați. Toate aplicațiile din Magazinul Windows, pe de altă parte, sunt făcute utilizând noua platformă Microsoft Windows Universal sau UWP.

De asta este o diferență atât de mare aici. Nu sunt doar limitările magazinului în sine. Dedesubt, alegeți între o versiune "a aplicației universale" a jocului și o versiune "desktop Windows" a jocului.

Platforma nouă de aplicații a Microsoft sa îmbunătățit dramatic de starea în care a fost înapoi în Windows 8. Dar nu este încă la fel de puternică ca platforma desktop Windows. Poate o să fie o zi, dar nu este încă acolo.

Limitările aplicațiilor pentru magazinul Windows

"Stocarea aplicațiilor", așa cum le-a denumit Microsoft înapoi în Windows 8.1, este limitată în câteva moduri importante. Acest lucru nu contează în mod normal pentru aplicații simple sau jocuri casual, dar este foarte vizibil pentru jocurile pe calculator. Din cauza acestei discuții despre Reddit, iată o listă cu lucrurile pe care le are versiunea Windows Store Rise of the Tomb Raider nu pot face.

În primul rând, există limitări serioase în ceea ce privește utilizarea hardware-ului grafic. De asemenea, unele setări grafice nu pot fi modificate:

  • Nu SLI sau CrossFire: Dacă aveți mai multe plăci grafice NVIDIA sau AMD utilizând SLI sau CrossFire, versiunea Windows Store nu va fi bună pentru dvs. Nu suportă SLI sau CrossFire, deși nu are versiunea Steam.
  • VSync este întotdeauna activat: VSync este proiectat pentru a elimina ruperea ecranului, dar poate avea dezavantaje - cum ar fi adăugarea de întârziere de intrare sau scăderea performanței jocului. Dacă aveți versiunea Steam, puteți alege dacă doriți sau nu să utilizați VSync. În versiunea Windows Store, este întotdeauna activată.
  • Modul de afișare pe tot ecranul este întotdeauna fără chenar: Versiunea Store va rula întotdeauna în modul "fullscreen borderless", cunoscut și sub numele de "fullscreen (ferestrău)". Acest lucru asigură că Alt + Tab va funcționa corect și jocul nu va prelua întregul ecran. Cu toate acestea, jocul nu poate avea acces exclusiv la placa grafică, astfel încât să nu puteți obține cea mai bună performanță posibilă. Versiunea Steam vă oferă opțiunea de a utiliza modul exclusiv pe ecran complet.

Aplicațiile Windows Store sunt, de asemenea, mai blocate, astfel încât alte procese din sistem nu pot interfera cu acestea, iar fișierele lor nu pot fi modificate. Acest lucru duce la alte câteva probleme:

  • Ne pare rău, nu Modding: Aplicațiile din magazinul Windows sunt protejate, deci aceasta înseamnă modding - unul dintre pilonii jocurilor de pe PC - nu este posibil. Procesul de rulare al jocului este protejat, astfel încât aplicațiile precum SweetFX nu pot fi folosite pentru a modifica grafica.
  • Nr fișier .exe (și nici un regulator de abur): Nu puteți lansa jocul direct ca fișier .exe. Aceasta înseamnă că nu puteți să o adăugați la Steam, de exemplu, și asta înseamnă că nu puteți folosi un controler Steam cu acesta.
  • Nu există suprapuneri: De asemenea, nu puteți utiliza suprapuneri sau alte tipuri de software cu jocul. Nu puteți obține o suprapunere cu Steam sau alt tip de suprapunere. Software-ul ca Fraps pentru înregistrarea ecranului și urmărirea frameratului nu va funcționa.
  • Macros-urile de pe Mac nu vor funcționa: Utilitarul mouse-ului care vă permite să creați macrocomenzi personalizate pentru anumite jocuri nu va funcționa cu versiunea Windows Store a jocului.

Magazinul Windows însuși are nevoie de lucru:

  • Nicio politică clară de rambursare: Steam are acum o mare politică de rambursare. Este aproape de asemenea generos. Nu e nici o întrebare - a cerut primele două ore de joc, permițându-ți să rambursezi un joc pentru orice motiv. După aceasta, puteți încerca să obțineți o rambursare dacă aveți o problemă. Magazinul Windows nu are o politică clară de rambursare în cazul în care jocul nu funcționează corect - trebuie să discutați cu un reprezentant și cine știe cum va merge.
  • Doar pentru Windows 10: Versiunea Windows Store a jocului va funcționa doar pe Windows 10. Cumpărați jocul pe Steam și îl puteți juca și pe Windows 7 sau 8. Dacă este vreodată ported pe Mac OS X sau SteamOS / Linux, cumpărarea jocului o singură dată pe Steam vă va oferi gratuit acele versiuni. Obțineți doar mai mult pentru cei 60 de dolari.

Unele dintre aceste lucruri ar putea să nu conteze pentru tine, dar niciodată nu știți ce caracteristici ați putea dori pe linie. Și când ambele versiuni ale jocului au costat exact aceeași sumă de bani, de ce ați alege să cumpărați versiunea care a fost compromisă?

Steam poate avea nevoie de concurență, dar nu din magazinul Windows

Nimic nu este doar o speculație. Într-un fir pe forumul de discuții Steam, un reprezentant al companiei Nixxes - compania care dezvoltă atât versiunile jocului Steam cât și Windows Store - a confirmat problema. "Ne pare rău, din păcate, dezactivarea VSync nu este acceptată în prezent în cadrul UWP", a scris reprezentantul.

Da, ați citit acel drept: Chiar și suportul pentru aplicația Windows Store se întâmplă pe Steam. Nu există nici o cale bună pentru dezvoltatori de a comunica cu utilizatorii lor în Windows Store în același mod.

Serviciul de abur al companiei Valve a blocat o mare parte din piața de jocuri pe PC, iar concurența este întotdeauna bună. Însă versiunile de jocuri ale Windows Store de la Microsoft nu sunt soluția.Dacă doriți mai multă concurență în jocurile pe calculator, ar trebui să pariați pe un magazin concurențial, cum ar fi GOG sau chiar originea EA.

Actualizare: Microsoft răspunde

Microsoft a răspuns la articolul nostru și a promis că va îmbunătăți în viitor. Phil Spencer, șeful Xbox la Microsoft, a declarat că Microsoft ar face mai bine:

@BigMouthGamer Știm că liste precum acest lucru includ caracteristicile gamerilor PC care vor să vadă de la noi, apreciem feedbackul și avem planuri de îmbunătățire

- Phil Spencer (@ XboxP3) 26 februarie 2016

Microsoft Mike Ybarra promite să repare problema VSync. Interesant de mult, el a spus că SLI și Crossfire nu funcționează dacă jocul o acceptă. În acest caz, este neclar de ce versiunea Steam aRise of the Tomb Raider suportă SLI și Crossfire, însă versiunea Windows Store nu este.

@ darkhand12345 SLI și Crossfire de lucru, jocuri trebuie doar să-l sprijine la fel ca întotdeauna. Vom repara vsync.

- Mike Ybarra (@XboxQwik) 28 februarie 2016

Rise of the Tomb Raider ne oferă posibilitatea de a compara și de a contrasta platformele. Microsoft a anunțat planurile de eliberareQuantum Break prin intermediul Magazinului Windows. Trecerea Microsoft către Windows Store este o veste proastă pentru utilizatorii de PC care ar dori oricare dintre caracteristicile de mai sus.

După eșecul platformei de jocuri dezastruoase Microsoft pentru Windows Live (GFWL), Microsoft nu ar trebui să lanseze o altă platformă de jocuri pentru PC care să provoace probleme jucătorilor.