If-Koubou

Telefonul dvs. Carrier vă urmărește; Iată cum să îl dezactivați

Telefonul dvs. Carrier vă urmărește; Iată cum să îl dezactivați (Cum să)

Există o șansă bună ca telefonul dvs. inteligent să fie încărcat cu instalat spyware la nivel de rădăcină - nu de o sursă de Internet dăunătoare, ci de furnizorul dvs. de telefonie. Aflați cum să detectați și să îl eliminați pentru a crește performanța și confidențialitatea.

Context: Web-ul a fost abuzz pentru ultima săptămână cu discuții despre Caller IQ, o aplicație la nivel de rădăcină instalată pe milioane de telefoane inteligente, inclusiv cele mai multe telefoane inteligente Android, unitățile BlackBerry și iPhone. Nu toate telefoanele sunt afectate și, cel puțin, Verizon a negat folosirea apelantului IQ pe oricare dintre telefoanele lor, dar există o mulțime de telefoane care sunt.

Videoclipul de mai sus este o demonstrație făcută de Trevor Eckhart, dezvoltatorul Android care a descoperit aplicația și a făcut publicitate pentru a viziona videoclipul pentru a obține o mai bună simțire pentru a ajunge la această aplicație.

Aplicația are privilegii de măturat și poate accesa tot ceea ce faci pe telefon. Deși furnizorii de celule au refuzat să utilizeze aplicația pentru orice rău intenționat, realitatea este că aplicația este destul de capabilă să permită supravegherea la un nivel profund, fără nici o indicație către utilizatorul final că se confruntă cu viața privată.

Nu știm despre dvs., dar nu ne comportăm să luăm cuvântul unei companii că nu accesează datele private, mesajele text și alte conținuturi ale telefonului atunci când Caller IQ o face ușor din punct de vedere trivial - și rămân complet nedetectați în acest proces. Deci, cel mai bun scenariu este că furnizorul dvs. nu colectează în mod activ date despre dvs., dar rootkit-ul Caller IQ risipește viața prețioasă a bateriei și ciclurile de ceas; cel mai rău scenariu este acela că, fără să știi, este extrem de compromisă intimitatea în moduri pe care nu ți l-ai autorizat niciodată.

utilizatorii de iPhone au o ușurință; aceștia pot pur și simplu să navigheze la Setări -> General -> Despre -> Diagnosticare și utilizare și apoi să le schimbe în "Nu trimiteți". Utilizatorii Android vor trebui să se sapă mult mai adânc: dacă sunteți pregătiți să vă verificați telefonul și să eliminați instalarea Caller IQ (ceva ce nu puteți face pur și simplu dezinstalați o aplicație din meniul sistemului, deoarece operatorii au făcut aplicația invizibilă utilizatorul final), recomandăm insistent verificarea detaliată a scrisului Lifehacker care acoperă detectarea și îndepărtarea la link-ul de mai jos.

Carrier IQ: Cum Rootkit-ul pe scară largă poate urmări totul pe telefonul dvs. și cum să îl eliminați [Lifehacker]