If-Koubou

Nu faceți backup corespunzător decât dacă aveți copii de rezervă în afara locației

Nu faceți backup corespunzător decât dacă aveți copii de rezervă în afara locației (Cum să)

Backupurile sunt importante. Dar, dacă efectuați backupuri regulate la o unitate hard disk externă sau unitate USB din apropiere, vă lipsesc o parte importantă a strategiei dvs. de rezervă. Aveți nevoie de fișierele stocate în locații fizice separate.

Așa-numitele "backup-uri externe" vă va proteja fișierele importante de evenimente catastrofale cum ar fi incendiile, inundațiile și jafurile din casa sau biroul dvs. Fișierele stocate într-o singură locație fizică sunt vulnerabile.

De ce backup-urile din afara site-ului sunt critice

Dacă copiați doar o copie de rezervă pe o unitate de hard disk externă și lăsați hard disk-ul lângă computer, fișierele dvs. nu sunt complet sigure. Da, această copie de rezervă te protejează dacă computerul moare sau dacă hard diskul extern moare. Este cu siguranță mai bine să utilizați două dispozitive hardware separate decât una singură.

Dar acele copii de rezervă nu vă vor împiedica dacă locuința sau biroul dvs. prinde foc, inundații sau este deteriorat într-un alt dezastru. Sau, poate că cineva sparge și fură sau vă distruge hardware-ul, computerul, unitatea externă și tot. De asemenea, este o idee proastă să purtați doar o unitate de rezervă externă în geanta laptopului - dacă sacul de laptop este furat sau pierdut, computerul se duce cu fișierele și backup-urile.

Fie că faceți o copie de siguranță pe o unitate de hard disk externă, puneți copii ale fișierelor importante în unități flash USB, le ardeți pe discuri sau chiar salvați copii de rezervă la un server de fișiere aflat în casa sau biroul dvs., există încă un singur punct de eroare . Orice deteriorare sau furt care are loc la domiciliu sau la birou poate distruge toate copiile fișierelor importante.

Strategii de rezervă în afara paginii

O copie de rezervă în afara spațiului virtual este o copie de siguranță care este stocată "în afara site-ului" - într-o locație fizică diferită de locul unde sunt fișierele principale. Mai degrabă decât să aveți doar copii ale fișierelor pe două dispozitive hardware fizice separate, le aveți stocate în două locații fizice îndepărtate. Chiar dacă casa sau biroul tău arde și totul este distrus, va exista o copie a acestor fișiere importante în altă parte.

Pentru a avea o copie de rezervă în afara amplasamentului, o copie de siguranță trebuie doar să fie stocată într-o altă locație fizică. Există mai multe moduri în care puteți face acest lucru, în funcție de ceea ce vă convine.

Pe internet: Aveți posibilitatea să utilizați un serviciu de backup Internet cum ar fi CrashPlan, Carbonite, BackBlaze sau Mozy care încarcă automat copii de rezervă ale datelor importante pe un server de la distanță. De asemenea, puteți configura propriul server de fișiere la distanță și puteți face acest lucru în mod vechi, având software-ul de rezervă înapoi automat la un server de la distanță pe care îl controlați prin Internet.

Cu materialele fizice: Nu este necesar ca acest lucru să necesite transferarea datelor pe Internet. De exemplu, ați putea efectua copii de siguranță normale pe o unitate hard disk externă situată în apropierea calculatorului dvs., de cele mai multe ori. Aveți posibilitatea să stocați un al doilea hard disk extern în altă parte - de exemplu, la biroul dvs. sau la un membru al familiei sau al unui prieten. O dată pe lună (sau la câteva săptămâni), ați putea să luați acea unitate externă, să o aduceți acasă și să reveniți la ea înainte de ao lua înapoi și ao depozita într-o altă locație fizică. Pentru fișiere de date cu adevărat critice - în special pentru cele care nu se schimbă prea des - ați putea chiar să vă gândiți să stocați o unitate flash USB sau un hard disk extern într-o cutie de valori la o bancă.

Depinde de tine care este cea mai bună opțiune. Actualizarea automată a datelor către un server de la distanță este o soluție inteligentă, deoarece totul se întâmplă în mod automat - nu trebuie să vă faceți griji că faceți acest lucru pe cont propriu. Puteți să o setați și să o uitați, astfel încât nu va mai avea niciun gând sau efort suplimentar în viitor. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că datele dvs. vor fi salvate destul de repede după ce le schimbați sau adăugați, astfel încât veți avea întotdeauna o copie de rezervă recentă. Când vă mișcați o mașină pe cont propriu, este posibil să fiți blocați cu o copie de rezervă de câteva săptămâni dacă pierdeți backup-ul primar la fața locului.

Multe date sunt de neînlocuit. Dacă aveți colecții de fotografii și alte date personale importante, documente financiare sau date de afaceri importante, asigurați-vă că utilizați copii de rezervă în afara locației. În timp ce sistemele de operare moderne vă vor plânge deseori dacă nu faceți backup pe un hard disk extern, acestea nu vă vor încuraja să utilizați copii de rezervă în afara locației. Suporturile secundare sunt esențiale pentru protecția datelor importante.

Credit de imagine: dvs pe Flickr