If-Koubou

Mac echivalente de programe și caracteristici Windows

Mac echivalente de programe și caracteristici Windows (Mac OS X)

Dacă ați convertit recent pe un Mac sau sunteți forțat să utilizați unul împotriva voinței voastre, probabil că sunteți obișnuiți cu mediul ușor de utilizat de Windows și doriți să cunoașteți echivalentul Mac al programului sau caracteristicii preferate de Windows, nu-i așa?

Ei bine, din fericire, Mac-urile recente care rulează cele mai recente versiuni ale sistemului de operare OS X nu sunt deloc diferite de versiunile curente ale Windows. Cea mai mare diferență în opinia mea este lipsa oricărui tip de buton de pornire pe OS X. Asta e cam ceea ce a făcut Microsoft cu Windows 8 și probabil de ce toată lumea o urăște.

Există pur și simplu un echivalent Mac al butonului Start Windows sau al meniului Start în OS X. Singurul lucru pe care îl puteți face este să obțineți o listă a tuturor aplicațiilor din Dock OS X, care este ca și bara de activități Windows. În acest articol, voi trece prin toate echivalentele Mac de programe Windows și, sperăm, veți găsi folosind un Mac la fel de ușor ca o mașină Windows.

Bara de activități Windows - Dock OS X

Chiar dacă veți pierde butonul Start, OS X are cel puțin echivalentul barei de sarcini numite doc. Acesta vă arată programele deschise în prezent și puteți adăuga sau elimina pictograme pentru orice alte aplicații instalate pe Mac.

Recipientul de reciclare este de asemenea localizat pe Dock și, pentru a scoate orice dispozitiv conectat la Mac, îl trageți și plasați în coșul de gunoi. De asemenea, puteți merge la Preferințe sistem și ajustați setările pentru Dock: permiteți-le să rămână vizibile în orice moment, măriți dimensiunea, modificați poziția de pe ecran etc.

Pentru a obține toate aplicațiile ca o pictogramă în Dock, deschideți Finder și trageți Aplicații din bara laterală și plasați-o pe doc.

Windows Explorer - Mac Finder

Următorul este Windows Explorer. Echivalentul Mac este căutător. Windows Explorer este destul de bun, dar îmi place mai mult Mac Finder. Pentru un singur lucru, vă permite să aveți mai multe file deschise în aceeași fereastră Finder, ușurând tragerea și plasarea fișierelor într-o altă locație fără a fi nevoie să deschideți mai multe ferestre Finder.

În al doilea rând, vă arată mai multe lucruri utile în bara laterală decât Windows cum ar fi serverele partajate, alte computere, dispozitive conectate etc. Puteți de asemenea să faceți clic pe căutător și apoi Preferințe și configurați ce elemente se afișează pe bara laterală, pe care nu le puteți face și în Windows.

Panoul de control Windows - Preferințe sistem Mac

Panoul de control este locul unde puteți merge în Windows pentru a controla funcționarea Windows. Puteți gestiona destul de mult de aici, inclusiv backup, criptare, programe implicite, fonturi audio, fonturi, Java, Flash, limbi, setări mouse și tastatură, conturi de utilizator, setări de firewall și multe altele.

Deși nu este exact același lucru, puteți gestiona toate setările pentru Mac de la Preferințe de sistem.

Notepad Windows - Editare text OS X

Dacă utilizați Notepad în Windows, atunci veți fi bucuroși să știți că există un echivalent în Mac cunoscut sub numele de TextEdit. Acesta este livrat cu toate Mac-urile și este un editor de text de bază care vă permite să lucrați și cu text simplu. Acesta este motivul pentru care folosesc Notepad și probabil că va fi singurul motiv pentru care utilizați TextEdit pe Mac.

Singurul lucru pe care trebuie să-l faceți în TextEdit este să faceți clic pe Format apoi faceți clic pe Faceți text simplu. Este practic WordPad și Notepad combinate într-unul, care este frumos.

Windows Task Manager - Monitor de activitate Mac

Managerul de activități din Windows este una dintre caracteristicile mele preferate și îl folosesc tot timpul pentru a verifica care proces este consumul de memorie sau CPU. De asemenea, puteți obține o mulțime de informații suplimentare despre sistemul dvs. din Managerul de activități.

Ca Managerul de activități, Monitorul de activitate (deschidere Spotlight și căutarea monitorului de activitate) este împărțit în mai multe file: Procesor, Memorie, Energie, Disc și Reţea.

Fila Energie este unică pentru Mac-uri și este utilă pentru laptopuri, astfel încât să puteți vedea care procese consumă cea mai mare putere. În caz contrar, puteți utiliza Monitorul de activitate pentru a încheia un proces sau pentru a rula diagnosticarea sistemului.

Windows Command Prompt - Terminalul OS X

Promptul de comandă din Windows este instrumentul pe care trebuie să-l utilizați când trebuie să faceți ceva tehnic pentru a repara calculatorul sau pentru a modifica o setare obscură pe care nu o puteți obține în niciun alt mod. Același lucru este valabil și pentru echivalentul Mac, care se numește Terminal.

Terminalul este un instrument foarte puternic care vă permite să controlați sistemul UNIX de bază pe care OS X rulează pe partea de sus. Deci, dacă sunteți familiarizați cu comenzile Linux, terminalul este o bucată de tort. O singură sarcină pe care trebuie să o folosesc ocazional pentru Terminal este afișarea fișierelor ascunse. Deschideți Terminal și lipiți în următoarea comandă:

implicite scrie com.apple.finder AppleShowAllFiles DA

Acum puteți vedea fișiere ascunse în Finder. Din nou, veți utiliza probabil numai Terminal în aceste cazuri rare în care pur și simplu trebuie să copiați și să lipiți comanda.

Windows Paint - Previzualizare OS X

Dacă utilizați Paint în Windows, este cea mai apropiată unealtă în OS X previzualizare. Nu se poate potrivi cu tot ce poate face Paint, dar permite desenul de bază.

Puteți, de asemenea, să o utilizați pentru a efectua modificări de bază ale imaginilor, cum ar fi decuparea, eliminarea fundalurilor, adăugarea de contururi, adăugarea de text, ajustarea culorilor etc. Puteți, de asemenea, să o utilizați pentru a adăuga semnături în fișierele PDF și pentru a completa formularele.

Gestionarea discurilor Windows - Utilitar de disc OS X

Instrumentul Disk Management vă permite să formatați și să partiționați hard disk-urile în Windows cu ușurință. Puteți face alte lucruri, dar acestea sunt principalele funcții. Instrumentul Disk Utility pe Mac vă permite să faceți exact același lucru.

Puteți utiliza Disk Utility pentru a repara un hard disk dacă sistemul de operare OS X nu pornește corect, nu partiționează un hard disk, nu șterge o unitate și nu văd ce fel de date ocupă spațiu pe hard disk.

Windows Netstat, Ping, Tracert - Utilitarul de rețea OS X

Utilitarul de rețea din OS X este un loc unde Apple are o treabă mult mai bună decât Windows. Utilitarul de rețea vă permite să obțineți rapid informații despre conexiunea la rețea și vă permite să rulați cu ușurință teste precum netstat, ping, traceroute, Whois, Finger și port scanări.

Puteți utiliza fila Netstat pentru a vedea rapid toate conexiunile efectuate de computer. Pentru a face oricare dintre acestea în Windows, trebuie să deschideți un prompt de comandă și să tastați comenzi! Este mult mai tehnic și nu este la fel de bine implementat ca în OS X.

Windows Event Viewer - Consola Mac

În cele din urmă, programul Event Viewer din Windows vă permite să vedeți un jurnal al tot ceea ce se întâmplă pe computer. Este foarte util pentru depanarea greu pentru a rezolva problemele.

Consola este la fel de exact ca și Event Viewer și vă permite să vedeți aproape tot ceea ce se întâmplă în fundalul computerului.

Chiar vă uitați doar la fișierele jurnal atunci când căutați ceva specific, în caz contrar, există prea mult prea multe mesaje generate de sistemul de operare.

Există și alte echivalente pe care le-am putut menționa aici, dar cred că acestea sunt elementele de bază și sunt suficiente pentru majoritatea oamenilor care încep să se folosească de Mac după ce au fost pe Windows de mult timp. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!