If-Koubou

Cum se deschide fișierele MDI

Cum se deschide fișierele MDI (MS Office Sfaturi)

Un fișier MDI, care reprezintă Microsoft Document Imaging, este un format de imagine Microsoft proprietate folosit pentru stocarea imaginilor documentelor scanate create de programul Microsoft Office Document Imaging (MODI). Programul a fost inclus cu Office XP, Office 2003 și Office 2007. Acesta a fost întrerupt în Office 2010 și mai mult. În principiu, acesta a fost înlocuit de serviciul de fax și scanare Windows.

Chiar dacă MODI nu a fost inclus în Office 2010, acesta poate fi încă instalat cu Office 2010 în câteva moduri diferite pe care le voi explica în continuare în articol.

Dacă aveți oricare dintre versiunile Office instalate care includ MODI, cel mai simplu mod de a vizualiza un fișier MDI este să instalați doar MODI și să deschideți fișierul. Dacă aveți Office 2010, aveți posibilitatea să instalați MODI sau să utilizați instrumente terță parte pentru a vizualiza sau converti fișierul MDI.

De asemenea, merită menționat faptul că, dacă aveți instalat Microsoft OneNote pe computer, îl puteți utiliza pentru a deschide fișiere MDI fără a fi nevoie să instalați MODI. OneNote poate efectua, de asemenea, OCR, deci dacă utilizați MODI pentru OCR, puteți utiliza acum OneNote.

Instalați MODI în Office XP, 2003, 2007

Pentru a instala MODI, mergeți la Panoul de control și faceți clic pe Adăugați / eliminați programe sau Dezinstalați un program dacă utilizați Vista. Dacă utilizați Windows 7 sau o versiune ulterioară, va trebui să faceți clic pe Programe si caracteristici.

Apoi defilați în jos până la Microsoft Office (Professional, Standard, etc) și faceți clic pe el. Acum mergeți mai departe și faceți clic pe Schimbare buton.

Asigura-te Adăugați / eliminați caracteristici este selectată și apoi faceți clic pe Continua.

Extinde acum Office Tools, faceți clic pe meniul derulant de lângă Microsoft Office Document Imaging și selectați Executați totul de pe computerul meu.

Acest lucru va instala MODI și îl puteți utiliza acum pentru scanarea, vizualizarea, adnotarea și documentele OCR. Puteți deschide fișierul BMP și apoi îl puteți salva într-un format diferit, cum ar fi TIFF, folosind MODI.

Instalați MODI cu Office 2010

Dacă aveți instalat Office 2010, puteți instala în continuare MODI, dar va trebui să utilizați medii vechi pentru ao instala. Prima modalitate este să descărcați pur și simplu o descărcare gratuită de la Microsoft numită SharePoint Designer 2007. Este o descărcare gratuită și este livrată împreună cu MODI. Totuși, atunci când îl instalați, deselectați totul, cu excepția documentului Microsoft Office Document Imaging, după cum se arată mai jos.

Celălalt mod de a instala MODI cu Office 2010 este să utilizați medii mai vechi Office 2007. Dacă puteți obține mâinile pe un DVD Office 2007, puteți executa instalarea, alegeți Personalizați și faceți același lucru ca cel prezentat mai sus.

Conversia MDI în TIFF sau PDF

Dacă doriți să convertiți fișierul MDI într-un alt format, cum ar fi TIFF sau PDF, nu este necesar să utilizați MODI. Microsoft are un instrument gratuit numit MDI pentru TIFF File Converter, care este un simplu instrument de linie de comandă.

După ce îl descărcați și îl instalați, deschideți un prompt de comandă și navigați la directorul de instalare tastând următoarea comandă:

cd% ProgramFiles (x86)% \ modiconv

Odată ajuns acolo, puteți introduce mdi2tif - ajutor pentru a vedea cum să utilizați programul. Aș sugera să vă luați pur și simplu fișierele MDI și să le copiați în C: \ Program Files (x86) \ modiconv înainte de a utiliza instrumentul. Dacă faceți acest lucru, veți face comanda pe care trebuie să o tastați foarte simplu.

mdi2tif.exe -source filename.mdi

Comanda de mai sus folosește sursă și dă numele fișierului. Dacă nu adăugați niciun alt parametru, acesta va căuta numele fișierului.md în folderul modiconv, îl va converti și va scoate fișierul în același director. Există alți parametri pe care îi puteți folosi, dar singurii care vă interesează sunt dest și subfoldere.

Dacă aveți o grămadă de fișier MDI pentru a converti, atunci este posibil să doriți să utilizați o comandă puțin mai lungă, astfel:

mdi2tif.exe -source c: \ mdifiles -dest c: \ output -subfolders

Dacă nu vă place linia de comandă, puteți utiliza un program terță parte pentru a converti MDI în TIFF pentru dvs. Free MDI Image Viewer este un program gratuit ce vă permite să vizualizați fișiere MDI și să le salvați în alte formate de imagine. Descărcați, instalați-l și apoi executați programul. Deschideți un fișier MDI, apoi faceți clic pe Fişier - Salvează ca. Alege TIFF din opțiuni.

Dacă nu doriți să instalați vreun software pe computerul dvs., puteți utiliza un serviciu gratuit online numit Zamzar pentru a converti MDI în PDF, TIFF și multe alte formate. Zamzar este un instrument online excelent pentru conversia între mai multe formate de fișiere diferite.

Deci, acestea sunt în principiu toate opțiunile pentru deschiderea, vizualizarea și conversia fișierelor MDI. Din păcate, nu există niciun instrument online care să vă permită vizualizarea directă a fișierelor MDI în browser. Trebuie fie să descărcați un program de vizualizare, fie să convertiți mai întâi fișierul MDI într-un alt format. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!