If-Koubou

Ghid pentru Windows 10 Task Manager - Partea a III-a

Ghid pentru Windows 10 Task Manager - Partea a III-a (Windows 10)

În Partea I a acestei serii, am trecut pe filele Procese, Detalii și Servicii ale Managerului de activități din Windows 10, iar în Partea a II-a am acoperit filele Performance and App History. În ultima parte, vom vorbi despre filele Startup și Utilizatori.

Lansare

Una dintre cele mai importante file din managerul de activități Windows 10 este fila Startup. În versiunile mai vechi de Windows, fila de pornire a fost localizată în dialogul MSCONFIG, dar de atunci a fost mutată. În Windows 10, primiți câteva informații suplimentare despre elementele de pornire pe care nu le-am avut înainte.

În partea superioară și spre dreapta, veți vedea Ultimul BIOS timp, care vă va spune cât timp a fost sistemul dvs. în faza BIOS înainte de încărcarea Windows. Aceasta este în esență cantitatea de timp pe care a luat-o sistemul dvs. pentru a inițializa toate componentele hardware. Mina este de 15 secunde, care este destul de lungă, dar OK, deoarece am un PC personalizat cu mai multe unități hard disk, carduri de rețea, porturi USB etc. Pe un sistem de bază, această valoare ar trebui să fie mai mică de 10 secunde. Puteți citi mai multe despre timpul ultimului BIOS aici.

Mai jos, veți găsi o listă cu toate elementele de pornire de pe sistemul dvs. Windows 10. În mod prestabilit, este sortat în ordine alfabetică. Îmi place personal să o sortez Impactul inițial , deoarece este mai util. Windows vine cu un scor variind de la Scăzut la Înalt pe baza mai multor factori diferiți.

După cum puteți vedea din sistemul meu de mai sus, Adobe Creative Cloud are un impact mare deoarece încorporează 25 de procese diferite la pornire. Puteți să dați clic pe săgeată pentru a extinde lista dacă doriți să vedeți toate procesele care sunt incluse în programul respectiv.

Pentru a dezactiva un element de pornire, faceți clic dreapta pe el și alegeți Dezactivați.

Rețineți că puteți dezactiva sau activa numai întregul element de pornire ca o singură unitate. Nu puteți să o extindeți și să dezactivați numai procese sau executabile specifice. Dacă nu sunteți sigur ce element de pornire este, alegeți Căutați online și veți obține cu siguranță niște informații online.

Fila de pornire este unul din locurile în care va trebui să veniți dacă vreodată trebuie să efectuați o încărcare curată de Windows. Un boot curat este o tehnică de depanare în Windows, care vă ajută să urmăriți o problemă la un anumit program sau proces care rulează pe sistemul dvs.

Fila utilizatorilor

În cele din urmă, fila Utilizatori din Windows vă spune în principiu ce procese rulează pentru fiecare utilizator din sistem.

Este chiar util doar dacă aveți de fapt mai mulți utilizatori pe PC-ul Windows. În caz contrar, vă afișează doar contul și vă arată aceleași informații pe care le-ați vedea pe Performanţă tab. Cu toate acestea, dacă aveți mai mulți utilizatori conectați și un alt utilizator nu a închis un program, veți putea vedea rapid dacă acel program utilizează resurse de pe PC.

Dacă sunteți administrator, puteți încheia și sarcina altui utilizator, eliberând astfel resursele. Evident, acest lucru poate duce la pierderea datelor pentru celălalt utilizator, deci aveți grijă când uciziți un proces de la alt utilizator.

Deci, este vorba despre tot ce este la Task Manager în Windows 10. A fost în jur de zeci de ani și pe bună dreptate. Acesta oferă o mulțime de informații utile despre PC și sistem în timp real și poate fi foarte util atunci când aveți probleme de depanare. Bucurați-vă!