If-Koubou

Ghid pentru Windows 10 Task Manager - Partea I

Ghid pentru Windows 10 Task Manager - Partea I (Windows 10)

Ai avut vreodată un program care te îngheață, care refuză să se închidă sau să dispară? O problemă enervantă este când o aplicație prost scrisă se blochează și refuză să fie oprită. Sau poate ați observat că computerul dvs. funcționează brusc foarte încet, dar nu există indicii clare despre ce? În acest caz, este posibil să aveți un proces care rulează pe sistemul dvs., care este hogging tot timpul procesorului sau preluarea de o mulțime de memorie.

Managerul de activități Windows vă poate ajuta în unele dintre aceste situații pentru a determina cauza și a ucide aplicația problematică. În primul rând, scopul managerului de sarcini este de a furniza informații despre performanța computerului, împreună cu detalii despre programele, procesele și serviciile în curs de desfășurare. De asemenea, oferă posibilitatea de a monitoriza traficul de rețea dacă sunteți conectat la o rețea.

Deschiderea Managerului de activități

Deci, să începem să învățăm despre acest instrument foarte util în Windows 10. Puteți ajunge la managerul de activități în câteva moduri:

1. Apăsați Ctrl + Shift + ESC în timp ce țineți fiecare cheie în jos. Asa cum ai face Ctrl + Alt + Ștergeți, ceea ce cred că majoritatea oamenilor au făcut până acum.

2. Celălalt mod este de a apăsa a doua combinație de taste menționată mai sus, Ctrl + Alt + Ștergeți, apoi faceți clic pe Responsabil de sarcini legătură.

3. Apăsați tasta Windows + X sau faceți clic dreapta pe butonul Start și veți obține meniul de alimentare, care are un link către managerul de activități.

Manager de activități peste vedere

Acum ar trebui să vedeți dialogul Manager de activități pe ecranul computerului. În mod implicit, în Windows 10, veți vedea versiunea sublimată, care vă oferă o listă cu aplicațiile care rulează.

Pentru a închide un program care nu răspunde, faceți clic pe el și faceți clic pe Terminați sarcina buton. Deoarece majoritatea oamenilor vor folosi doar managerul de sarcini pentru acest scop, Microsoft a decis să ascundă toate detaliile suplimentare, cu excepția cazului în care cineva vrea cu adevărat să o vadă.

Deoarece vrem să vedem mai multe decât aplicațiile care rulează pe computerul nostru, faceți clic pe Mai multe detalii. Acest lucru va aduce managerul de sarcini cu toate filele.

Procese, Detalii & Servicii Taburi

În mod implicit, funcția procese va fi afișată fila. Lista proceselor este împărțită în trei categorii principale: Aplicații, Procesele de fundal și Procesele Windows. Aplicațiile vă vor oferi o listă a tuturor programelor care rulează în prezent pe PC. Acestea sunt cele care apar pe bara de activități sau în tava de sistem.

Procesele de fundal sunt toate aplicațiile Windows Store și aplicațiile terță parte care rulează pe sistem. Unele dintre procesele de aici ar putea să apară în tava de sistem. Cele mai multe dintre celelalte sunt procese de fundal care vor sta idiot până când deschideți programul sau când se va executa o sarcină programată.

Secțiunea procese Windows constă în toate procesele de bază necesare pentru ca Windows 10 să funcționeze corect. Se compune mai mult din multe procese Host Service (svchost.exe). Am scris anterior despre modul în care povestea svchost.exe poate cauza uneori o utilizare ridicată a procesorului, dar pentru a rezolva problema trebuie să știți ce serviciu Windows rulează în interiorul acelui proces svchost.exe.

Puteți utiliza această filă pentru a obține informații detaliate privind utilizarea resurselor pentru fiecare proces care rulează pe sistem. Este o modalitate rapidă de a diagnostica un computer lent, dacă un proces ia aproximativ 95% din procesorul dvs., de exemplu. Sau dacă un program cauzează utilizarea discului până la 100%, veți putea să îl vedeți aici.

Fila Procese este, de asemenea, bună pentru repornirea Explorer-ului. Tot ce trebuie să faceți este să faceți clic dreapta Windows Explorer și alegeți Repornire. În versiunile anterioare de Windows, a trebuit să omori procesul și apoi să executați o nouă sarcină explorer.exe, care a fost o durere.

Când faceți clic dreapta pe un proces, veți obține o listă de acțiuni pe care le puteți efectua în acel proces.

Puteți încheia sarcina, creați un fișier de memorie, accesați detaliile, deschideți locația fișierului, căutați online sau vedeți proprietățile. Sarcina de sfârșit va continua și va ucide procesul. Creați fișierul cu memorie este folosit numai de dezvoltatori și nu va trebui niciodată să vă faceți griji. Du-te la detalii te va duce la Detalii , unde puteți vedea ID-ul procesului.

Sub Descriere , veți obține mai multe informații despre compania sau programul asociat cu acest proces. O altă opțiune bună este Căutați online legătură. Dacă nu sunteți sigur ce face un proces sau de unde provine, faceți clic pe Căutați online și va efectua o căutare pentru acel fișier EXE împreună cu descrierea. Deschide locația fișierului este util dacă doriți să cunoașteți locația fișierului EXE de pe computer.

În cele din urmă, în fila Detalii, dacă dați clic dreapta pe un proces, veți vedea, de asemenea, o opțiune pentru a accesa fila Servicii. Rețineți că puteți seta prioritatea și setați afinitatea pentru proces aici. Niciodată nu trebuie să schimbați aceste valori pentru orice proces decât dacă știți ce faceți.

Dacă procesul are un serviciu asociat cu acesta, vă va duce la fila Servicii și evidențiați acel serviciu. Cu toate acestea, nu toate procesele au un serviciu asociat cu acestea.

Aici aveți posibilitatea să faceți clic dreapta pentru a porni sau a opri un serviciu și de asemenea puteți deschide consola Servicii de aici. Acest ecran vă va arăta toate serviciile din sistem și vă va arăta care dintre acestea sunt difuzate și care sunt oprite.

Sperăm că acest lucru v-a oferit o imagine de ansamblu bună despre Task Manager în Windows 10 și despre ce poate fi folosit. În partea a II-a, vom vorbi despre filele Performance and App History. Bucurați-vă!