If-Koubou

Ghid pentru Windows 10 Task Manager - Partea a II-a

Ghid pentru Windows 10 Task Manager - Partea a II-a (Windows 10)

În Partea I din această serie, am vorbit despre cum să deschidem managerul de activități și să trecem peste fila Procese, Detalii și Servicii. În această a doua parte, vom trece peste Performanţă și Istoricul aplicațiilor file.

În Partea a III-a, vom vorbi despre filele Startup și Utilizatori.

Tab-ul Performanță

Fila Performanță este probabil cea mai preferată în managerul de activități. Vă permite să vedeți în timp real modul în care sunt impozitate componentele dvs. diferite. În partea de sus este CPU, care va fi selectată implicit când faceți clic pe fila.

În panoul din dreapta, veți vedea un grafic de utilizare și o mulțime de informații utile despre procesor. În partea de sus, vă va da numele procesorului, care este un Intel Core i7-8700K în cazul meu. În partea de jos și în partea dreaptă veți vedea viteza ceasului de bază, numărul de prize CPU, numărul de nuclee, numărul de procesoare logice (dacă CPU-ul dvs. suportă hiper-filetarea), dacă este acceptată virtualizarea și dimensiunile CPU-ului cache-uri.

În stânga, veți obține utilizarea în timp real și viteza în timp real a procesorului. De asemenea, veți vedea numărul total de procese, fire și mânere. Deasupra graficului CPU este afișată utilizarea totală a procesorului, dar dacă doriți să vedeți fiecare nucleu individual, faceți clic dreapta pe grafic, faceți clic pe Schimbați graficul la apoi faceți clic pe Procesoare logice.

Dacă faceți clic pe Memorie, veți obține un grafic care arată cât de mult este utilizat în prezent memoria. În partea de sus, este cantitatea totală de memorie instalată pe sistem (32GB în cazul meu).

De asemenea, veți obține informații utile precum viteza memoriei dvs. (3000 MHz pentru mine), câte sloturi sunt utilizate (2 din 4) și factorul de formă (DIMM). În partea stângă există o grămadă de detalii tehnice despre exact cantitatea de memorie utilizată și cantitatea de memorie pagerată și non-paginată. Consultați acest articol de la Microsoft dacă vreți să aflați mai multe despre memoria Paged Pool vs Pool nonpaged.

Pentru discuri, veți vedea un grafic pentru fiecare hard disk pe care l-ați instalat în sistem. În cazul meu, am trei hard discuri, deci am trei grafice (C, D, E). Mai jos este graficul pentru unitatea sistemului meu (C).

Nu există informații despre această altă filă decât modelul / marca discului, viteza de citire / scriere, timpul mediu de răspuns și dimensiunea discului.

Dacă aveți mai multe carduri de rețea, veți vedea și mai multe grafice Ethernet. În cazul meu, am două carduri de rețea, dar numai una este conectată.

Graficele Ethernet sunt, de obicei, destul de goale, cu excepția cazului în care descărcați / încărcați în mod activ ceva. Deasupra, am inceput un test de viteza, care a fost in faza de upload, cand am primit ecranul. Prin urmare, valoarea de trimitere este de 721 Mbps. Este demn de remarcat faptul că tranzitată valoare la schimbările de vârf în funcție de cantitatea de bandă utilizată.

În sfârșit, dacă aveți o placă grafică dedicată, veți vedea și un grafic GPU. Dacă aveți mai multe plăci grafice, veți primi mai multe grafice. Marca și modelul cardului vor fi listate în partea de sus.

În partea de jos, veți obține informații despre versiunea de driver instalată și despre versiunea DirectX care este acceptată. De asemenea, veți obține informații despre memoria GPU dedicată și despre memoria partajată. Graficele definesc de asemenea utilizarea GPU-ului după sarcini: 3D, Copy, Video Encode și Decode Video.

Deci, asta este o privire detaliată în Performanţă tab. Legat de fila de performanță este Istoricul aplicațiilor tab.

Windows 10 include multe aplicații încorporate în Windows Store, iar această filă vă va afișa informații despre acele aplicații și despre cele pe care le instalați. Această filă este utilă numai pentru a vedea ce aplicații utilizează cele mai multe CPU-uri sau cele mai multe lățimi de bandă ale rețelei în timp. Faceți clic pe titlul coloanei pentru a sorta lista cu coloana respectivă. Nu există nimic altceva de făcut în această filă. Dând clic dreapta, vă permite să comutați la aplicație, ceea ce o va deschide, dacă nu este deja deschisă.

Este vorba despre filele Performance and App History. În Partea a III-a, vom vorbi despre ultimele tab-uri ale managerului de sarcini. Bucurați-vă!