If-Koubou

Depanarea utilizării de disc 100% în Windows 10

Depanarea utilizării de disc 100% în Windows 10 (Windows 10)

Am scris recent despre depanarea problemelor legate de Windows 10 de înghețare și în acest post voi vorbi despre depanarea unei alte probleme destul de comune, care este utilizarea discului care arată 100% tot timpul. Am observat că această condiție este valabilă mai ales pe laptop-uri.

În mod normal, utilizarea discului va crește până la 100% pentru câteva secunde sau chiar pentru câteva minute, însă ar trebui să se rezolve la ceva mai rezonabil (de obicei sub 10%). Dacă vedeți în mod constant o utilizare foarte mare a discului, înseamnă că mai este ceva care nu este corect.

Pentru a începe, puteți verifica utilizarea discului deschizând Managerul de activități în Windows 10. Puteți să faceți clic dreapta pe start și selectați Gestionar de sarcini sau puteți apăsa CTRL + SCHIMB + ESC. Dacă vedeți doar o mică listă de aplicații, faceți clic pe Mai multe detalii în partea de jos.

Pe principala procese , veți vedea o prezentare generală a procesorului, a memoriei, a discului și a utilizării rețelei. Pentru mine, dacă nu fac ceva pe computer, utilizarea discului este în mod normal de aproximativ 0. În caz de rău, veți vedea ceva de genul de mai jos, în cazul în care utilizarea discului este de 100% sau foarte aproape de acesta.

În unele cazuri, s-ar putea să vedeți doar un singur proces care cauzează utilizarea înaltă a discului, dar în alte cazuri, procesul care provoacă spike-ul se poate schimba.

Acum hai să vorbim despre cum putem determina ce provoacă problema și apoi vină cu o soluție. În unele cazuri, soluția este ușoară, iar în altele este puțin mai complicată. Înainte de a intra în acestea, iată ce nu trebuie să faceți.

Nu încercați aceste soluții

Pe web, am dat peste o mulțime de soluții care tocmai nu s-au rezolvat bine cu mine, deoarece pot cauza mai multe probleme mai târziu. Încercați să evitați să faceți tot ce este menționat mai jos:

  1. Dezactivarea serviciului BITS - Este necesar ca Windows să fie actualizat pentru PC-ul dvs. și nu va ajuta la dezactivarea acestuia.
  2. Dezactivarea Căutare Windows sau Superfetch - Din nou, acestea sunt servicii de bază pentru Windows și nu ar trebui să le dezactivați.
  3. Modificarea fișierului Pagină - Trebuie să lăsați-o astfel încât Windows să gestioneze fișierul de pagină. Nu încercați valorile personalizate.
  4. Dezactivarea Windows Defender - Cu excepția metodei 6, nu dezactivați Defender.

Metoda 1 - Actualizați firmware-ul pentru SSD-uri

Dacă aveți un SSD instalat pe aparat și aveți o problemă cu utilizarea discului, este cel mai probabil o problemă cu firmware-ul. SSD-urile sunt rapide și dacă nu aveți un program care accesează discul tot timpul, nu ar trebui să fie niciodată la 100% pentru mai mult de câteva secunde.

Iată câteva linkuri către actualizările firmware-ului SSD pentru unele dintre marcile importante: Crucial, Samsung, Kingston, Intel, OWC.

Metoda 2 - Efectuați o bootare curată

Dacă nu ați realizat niciodată o cizmă curată, acum este timpul să învățați. O boot curată încarcă practic Windows cu cele mai puține drivere și programe de pornire. O bootare curată vă va ajuta să determinați dacă problema este cauzată de Windows sau de un program terț instalat pe Windows.

Microsoft are un articol minunat despre cum să efectuați un boot curat. Vă recomandăm să încercați, deoarece de obicei se rezolvă și alte probleme. Este puțin consumatoare de timp, dar merită efortul. Doar lăsați la o parte câteva ore într-un weekend pentru a face asta.

Dacă descoperiți că totul se încarcă bine pe un boot curat, atunci permiteți încet fiecare program de pornire unul câte unul până când determinați ce program cauzează încetinirea. Apoi îl puteți dezinstala sau dezactiva. Pentru început, întotdeauna începeți prin dezactivarea oricărui program anti-virus / anti-malware terță parte, deoarece acele programe pot avea tendința de a accesa discul în permanență.

În forumurile online, am auzit că o mulțime de oameni se plâng că Skype a fost cauza spike-ului de utilizare a discului. Deci, încercați să dezinstalați Skype și să vedeți dacă funcționează.

Metoda 3 - Memorie de upgrade (RAM)

Un alt lucru pe care doriți să îl verificați este să vedeți câte RAM ați instalat pe mașina dvs. Din moment ce Windows 10 poate rula pe dispozitive mai vechi, am văzut o mulțime de oameni care le instalează pe desktop-uri vechi și laptop-uri. Acest lucru este bine, dar trebuie să vă asigurați că mașina are o cantitate decentă de memorie RAM, ceea ce înseamnă că nu este mai puțin de 4 GB.

De asemenea, puteți deschide Task Manager și faceți clic pe Performanţă apoi faceți clic pe Memorie.

După cum puteți vedea, am 16 GB de memorie și aproximativ 6 GB este în uz. Aceasta înseamnă că dacă ai 4 GB de memorie RAM pe computer, toată memoria ar fi epuizată. Tot ce nu poate fi încadrat în memorie este pagerat pe hard disk. Deci, practic, Windows va folosi hard diskul ca dispozitiv de memorie temporară.

Dacă aveți o mulțime de date care trebuie să fie scrise pe disc, aceasta va cauza utilizarea discului dvs. la spike și computerul dvs. pentru a încetini. Dacă observați că linia din acest grafic este aproape de partea de sus, înseamnă că este probabil necesar să actualizați memoria RAM pe computer.

Metoda 4 - Utilizați un plan de alimentare de înaltă performanță

Cu unele computere, hard disk-urile sunt inteligente și vor încerca să închidă sau să modifice RPM pentru a economisi energie. Un exemplu este hard disk-urile verzi / albastru Western Digital. Suna ca o trăsătură extraordinară, dar nu cred că funcționează cu adevărat bine în practică.

Pentru a evita această problemă, mergeți la Opțiuni de putere și selectați Performanta ridicata planul de putere. În plus, faceți clic pe Schimbați setările planului și apoi să se extindă Dezactivați hard disk după și setați minutele la 0.

Acest lucru va asigura că hard disk-ul nu se oprește sau nu intră în starea de alimentare redusă, ceea ce poate cauza problema utilizării discului.

Metoda 5 - Dezactivați modul MSI

Această soluție este mai obscură și probabil că nu va ajuta majoritatea oamenilor, dar merită menționat faptul că Microsoft a declarat în mod expres că aceasta este o problemă în Windows 10.Practic, are ceva de a face cu AHCI, care este un jargon tehnic pe care nu trebuie să-l cunoașteți.

Când aveți această problemă, utilizarea discului va apărea 100%, dar când sortați coloana, nu există niciun program sau proces care să afișeze utilizarea de discuri mari. Puteți citi articolul Microsoft KB aici și încercați remedierea.

Metoda 6 - Dezactivați Windows Defender cu AV 3rd Party

În mod implicit, Windows Defender ar trebui să se dezactiveze dacă aveți instalat un sistem anti-virus de la terți. Cu toate acestea, în unele cazuri, acest lucru nu se întâmplă și executarea a două programe antivirus în același timp poate provoca utilizări excesive de disc și o grămadă de alte probleme.

Pentru a verifica dacă Windows Defender este dezactivat sau nu, faceți clic pe start, atunci Setări, Actualizare & Securitate și apoi Windows Defender. Asigura-te Protectie in timp real și Protecția bazată pe cloud sunt întoarse de pe.

Din nou, trebuie să faceți acest lucru numai dacă aveți instalat un sistem anti-virus de la terți.

Metoda 7 - Dezactivați notificările Windows

Această soluție a fost distribuită pe scară largă pe Internet, dar nu sunt sigur dacă funcționează sau nu. Cred că se întâmplă pentru anumite versiuni de Windows 10. Oricum, nu-i face deloc rău să o dezactivezi, de aceea o voi menționa.

Practic, dezactivați notificările Windows suplimentare care sunt, în principiu, anunțuri. Mergi la Setări, apoi faceți clic pe Sistem, și apoi Notificări și acțiuni. Pur și simplu opriți Obțineți sfaturi, trucuri și sugestii pe măsură ce utilizați Windows.

Merită remarcat faptul că toate notificările dvs. normale vor funcționa foarte bine, pur și simplu nu veți vedea niciun fel de date inutile de la Microsoft.

Metoda 8 - Verificați hard disk-ul pentru erori

Dacă nu funcționează nimic deasupra, atunci ai putea avea o problemă cu unitatea hard disk. Există mai multe modalități de a verifica starea de sănătate a unității hard disk, despre care am scris mai devreme.

Verificați fișierele de disc și de sistem

Verificați unitatea hard disk pentru erori

În multe cazuri, erorile de reparare a unității au rezolvat problema. În alte cazuri, înlocuirea unității a fost necesară.

Sperăm că una dintre soluțiile de mai sus va funcționa pentru dvs. O opțiune de ultimă instanță este să efectuați o instalare curată a Windows 10, care va remedia problema pentru oricine care se întâmplă să aibă malware instalat pe sistemele lor și poate că nu-l cunoașteți. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!