If-Koubou

Fixați întârzierea la tastarea în Windows

Fixați întârzierea la tastarea în Windows (Windows 7)

Recent am intrat într-o problemă foarte enervantă în timp ce folosesc Microsoft Word pe mașina mea Windows. În primul rând, este o mașină destul de rapidă și așa am știut că nu era o chestiune hardware când am văzut o întârziere între tastarea caracterelor de pe tastatură și caracterele afișate pe ecran. Uneori nu a existat nici o întârziere, dar întâmplător întârzierea va sari într-un al doilea sau chiar câteva secunde!

Am fost destul de sigur că nu era legată de puterea de procesare a mașinii deoarece este un laptop Core i5! După ce am făcut o mulțime de cercetări, am reușit în cele din urmă să dau seama ce a fost problema și acum nu mai am decalaj între tastarea și caracterele afișate pe ecran. Cu toate acestea, în funcție de sistemul dvs., este posibil sau nu să puteți remedia problema.

În acest articol, voi încerca să treceți prin toate motivele diferite pentru care ați putea avea această problemă și cum să o rezolvați, dacă este posibil.

Hardware - Placă grafică

Chiar dacă aveți un procesor rapid, întârzierea dintre tastatură și ecran ar putea fi cauzată de faptul că aveți o placă grafică integrată. Cardurile grafice integrate sunt mult mai ieftine decât o placă grafică dedicată și pot fi blocajul în întregul transfer al tastării în cuvinte pe ecran. Acest lucru este valabil mai ales dacă tastați foarte repede, adică 40 de cuvinte pe minut. Dacă nu ați avut această problemă înainte și acum o aveți dintr-o dată, atunci probabil că nu este placa grafică, deci continuați să citiți.

Cu toate acestea, este încă o idee bună să descărcați cel mai recent driver pentru placa grafică doar în cazul în care există o remediere care vă rezolvă problema. Cele mai multe actualizări ale driverelor remediază bug-urile sau fac lucrurile mai eficiente.

Hardware - modul de memorie

Chiar dacă acest lucru este rar, dacă aveți un modul de memorie defect sau un modul de memorie care nu este așezat corect, atunci una dintre manifestările care ar putea fi întârziată este tastarea. Dacă știți cum să vă verificați memoria, este o idee bună să scoateți jetoanele și să le puneți înapoi una câte una și să vedeți dacă acest lucru are vreo diferență.

De asemenea, puteți rula un diagnostic de memorie pe computerul dvs. utilizând un program gratuit numit Memtest86. Puteți descărca aici:

http://www.memtest.org/

Software - Lipsa resurselor

Celălalt vinovat principal este pur și simplu lipsa resurselor de sistem. Nu contează cât de multă memorie sau cât de repede este procesorul dvs., dacă este folosită toată memoria RAM și CPU-ul rulează la 100% utilizare, atunci veți vedea decalajul nu numai dacă tastați, ci și atunci când faceți activități normale de calculator . Pe o mașină Windows, continuați și deschideți managerul de activități apăsând CTRL + SHIFT + ESC.

Mergeți mai departe și faceți clic pe Performanţă și veți vedea câteva grafice pentru Utilizarea CPU și Memorie. Asigurați-vă că barele nu sunt complet verzi, ceea ce înseamnă că sunt complet utilizate. Dacă vedeți că utilizarea CPU este ceva mai mult de 50% în mod consecvent, atunci trebuie să determinați ce programe cauzează vârful și fie să le eliminați, fie să le dezactivați.

Acest lucru poate fi cauzat și pe sistemele care au instalat o mulțime de programe malware sau au un virus. Dacă bănuiți orice tip de infecție cu computer, încercați mai întâi să vă curățați sistemul.

În cele din urmă, asigurați-vă că dezactivați orice programe cu intensitate CPU precum software antivirus. De multe ori, software-ul anti-virus poate deveni nebun și începe să scaneze totul sub soare și poate încetini cu adevărat sistemul. Dacă aveți un anti-virus care rulează, încercați să îl dezactivați și să vedeți dacă întârzierea tipăririi va dispărea.

Software - Boot Clean

Dacă ați stabilit că are ceva de a face cu Windows, atunci următorul pas este să efectuați un boot curat. O pornire curată dezactivează practic toate elementele de pornire și toate serviciile non-Microsoft și apoi pornește computerul. Puteți citi instrucțiuni pas cu pas despre cum să efectuați o bootare curată aici:

http://support.microsoft.com/kb/929135

Dacă constatați că nu există o întârziere de introducere a textului după o bootare curată, atunci știți fie că un serviciu sau un program de pornire cauzează problema. Va trebui să urmați instrucțiunile privind modul de activare a elementelor unul câte unul pentru a afla care proces sau serviciu specific încetinesc sistemul. Este puțin timp intens, dar este mai bine decât să reinstalați Windows.

Dacă aveți un computer de la HP sau Dell, este probabil plin de bloat-ware. Poate fi o idee bună să faceți o instalare curată a Windows dacă aveți timp, răbdare și cunoștințe. Puteți trece și dezinstalați toate chestiile suplimentare, de asemenea, dar, de obicei, sfârșește prin a rămâne în registru.

Atât WiFi și LAN activat

De asemenea, sa confirmat că această problemă poate apărea dacă aveți atât WiFi, cât și LAN activat pe PC-ul Windows. Deplasați-vă și dezactivați o conexiune la rețea, apoi reporniți și vedeți dacă problema dispare.

Alte probleme

- Asigurați-vă că nu mai aveți spațiu pe hard disk. Dacă aveți un spațiu redus pe hard disk, continuați și utilizați un program precum CCleaner pentru a șterge fișierele temp, etc. Dezinstalați unele programe pentru a elibera spațiu.

- Actualizați toate driverele de pe computer. Câțiva oameni au spus că își actualizează placa grafică, iar ceilalți drivere hardware au rezolvat problema. Dacă utilizați o tastatură specială de un fel, asigurați-vă că descărcați cel mai recent driver pentru asta.

- Dacă utilizați o tastatură fără fir, încercați o tastatură care se conectează direct la computer și vedeți dacă problema dispare. Ar putea fi o problemă cu tastatura fără fir.

- Dacă utilizați un laptop și obțineți întârzierea, încercați să scoateți bateria și să vedeți dacă întârzierea tipăririi va dispărea. În mod ciudat, unii au spus că luând bateria au rezolvat problema.