If-Koubou

Cum să activați sau să dezactivați restabilirea sistemului în Windows

Cum să activați sau să dezactivați restabilirea sistemului în Windows (Windows Vista)

Restore de sistem este o funcție integrată în Windows care creează periodic "puncte de restaurare" sau copii de siguranță ale fișierelor de sistem și / sau fișierelor de utilizator, astfel încât sistemul să poată fi restaurat la o stare anterioară în cazul în care ceva nu merge bine.

În mod normal, Windows va crea automat aceste puncte de restaurare a sistemelor înainte de anumite evenimente, adică să instaleze software nou, să actualizeze un driver, să instaleze actualizări Windows etc. Dacă nici unul dintre aceste evenimente nu apare, Windows va crea un punct de restaurare la fiecare șapte zile.

În ceea ce privește fișierele, sistemul de restaurare va salva o copie a unui fișier sau a unui dosar când acesta este modificat, dar numai atunci când este creat un punct de restaurare. Apoi, puteți restabili o versiune anterioară a fișierului sau a unui dosar făcând clic dreapta pe fișier sau pe folder.

Nu vă gândiți la restaurarea sistemului ca soluție de rezervă pentru fișierele și folderele dvs. deoarece nu este la fel de robustă ca utilizarea unui program de rezervă Windows sau a unui program de rezervare de la o terță parte.

Activați Restaurare sistem

În mod implicit, System Restore ar trebui să fie deja activat pe Windows, cu excepția cazului în care a fost oprită manual. Pentru a activa System Restore, trebuie să deschideți Protecția sistemului tab. Puteți face acest lucru într-unul din două moduri. Rețineți că instrucțiunile de mai jos vor funcționa pe Windows Vista, 7, 8 și 10.

Faceți clic pe start și apoi tastați restaurarea sistemului. Veți primi probabil câteva opțiuni diferite, iar cel pe care doriți să faceți clic este Creați un punct de restaurare.

Dacă funcția Restaurare sistem este dezactivată, veți vedea de pe enumerate în Protecţie pentru fiecare partiție de pe hard disk.

Rețineți că, dacă computerul are mai multe unități de hard disk, s-ar putea să le vedeți pe toate Setări de protecție. În mod normal, Windows este instalat sub C: (sistem), deci faceți clic pe acesta pentru ao selecta. Apoi faceți clic pe Configurarea buton.

Faceți clic pe Activați protecția sistemului butonul radio și apoi ajustați cursorul sub Utilizarea spațiului pe disc la o valoare cuprinsă între 3 și 5 procente. Rețineți că această valoare se va baza pe dimensiunea partiției, nu pe dimensiunea hard diskului.

Spațiu recomandat de utilizare a spațiului pe disc pentru restaurarea sistemului

Aceasta înseamnă că este posibil să aveți o unitate de hard disk de 1 TB, dar să fiți împărțită într-o partiție C și D. C este partiția de sistem unde Windows este instalat și poate fi de numai 100 GB, iar restul este pe partiția D. Dacă activați Restaurare sistem pe unitatea C, atunci 3% va fi de 3 GB, iar 5% va fi de 5 GB.

Dacă aveți doar o partiție C imensă, care este dimensiunea întregii unități, atunci 3% din 1TB ar fi un 30 GB enorm, ceea ce este imens. În aceste cazuri, setați-l la 1% sau 2%.

Indiferent de procentul pe care îl utilizați, asigurați-vă că valoarea este mai mare de 1000 MB sau minim 1 GB. Rețineți că fiecare GB va putea să dețină oriunde de la 1 la 3 puncte de restaurare, în funcție de ceea ce aveți la acea partiție.

Vă recomandăm o valoare între 3 GB și 10 GB pentru restaurarea sistemului, deoarece se poate dovedi foarte utilă în anumite situații. Cu cat aveti mai mult, cu atat mai probabil va veti putea recupera calculatorul dintr-o problema.

Dacă doriți să reduceți cantitatea de restabilire a sistemului spațial utilizată pe sistemul dvs., trebuie doar să ajustați cursorul la un procent mai mic. În plus, puteți face clic pe Șterge pentru a elimina toate punctele de restaurare curente ale unității. În acest fel, aveți posibilitatea să păstrați protecția sistemului activată, dar să clarificați spațiul dacă nu mai aveți spațiu pe hard disk.

Dezactivați restaurarea sistemului

Dezactivarea restabilirii sistemului este la fel de ușor ca și activarea acesteia. Faceți clic pe Start, introduceți restaurarea sistemului apoi faceți clic pe Creați un punct de restaurare.

Selectați hard diskul pe care doriți să îl dezactivați din listă, apoi faceți clic pe Configurarea. În ecranul următor, selectați fie Opriți protecția sistemului sau Dezactivați protecția sistemului.

Faceți clic pe OK și restaurarea sistemului va fi oprită. De asemenea, veți primi un mesaj în care se afirmă că toate punctele de restaurare vor fi șterse de pe disc, iar cele noi nu vor fi create.

După cum am menționat anterior, nu recomand să oprești protecția sistemului decât dacă știi ce faci și dacă ai deja o altă soluție de rezervă. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!