If-Koubou

Fixarea editării registrului a fost dezactivată de eroarea dvs. de administrator

Fixarea editării registrului a fost dezactivată de eroarea dvs. de administrator (Windows XP)

Dacă ați încercat recent să deschideți editorul de registru Windows și ați fost prezentat mesajul ""Editarea registrului a fost dezactivată de administratorul dvs.", Atunci nu ești singur! Acest mesaj de eroare poate apărea din câteva motive diferite, dintre care unele au o soluție și altele nu.

De cele mai multe ori veți vedea acest lucru în mediile corporative unde personalul IT a blocat calculatorul prin dezactivarea setărilor și serviciilor Windows. Dacă este o politică împinsă de serverele principale, poate fi foarte dificilă sau imposibilă ocolirea. Cu toate acestea, puteți să-i dați o șansă!

Un alt motiv major pentru care registrul devine dezactivat se datorează virușilor rău-intenționați. Prin dezactivarea accesului la registru, virusul poate împiedica utilizatorul să își repare sistemul.

În acest articol, voi trece prin câteva metode diferite pe care le puteți încerca pentru a permite accesul la registru.

Metoda 1 - Politica de grup

Prima metodă implică deschiderea editorului de politici de grup în Windows și verificarea setării pentru accesul la registri. Din păcate, editorul de politici de grup este disponibil numai în versiunile Professional, Ultimate și Pro pentru Windows 7 și Windows 8. Dacă aveți edițiile Starter sau Home, această metodă nu va funcționa.

Pasul 1: Click pe startși tastarea gpedit.msc în caseta de căutare.

Pasul 2: Navigheaza catre Configurarea utilizatorului - Șabloane de administrare - Sistem.

Pasul 3: În panoul din dreapta, faceți dublu clic pe Împiedicați accesul la instrumentele de editare în registri.

Pasul 4: Dacă setarea este setată la Activat, îl puteți modifica Neconfigurat sau invalid.

Încercați acum să rulați editorul de registri și să vedeți dacă funcționează. Dacă nu, mergeți la linia de comandă (Start, Run, tastați cmd) și tastați gpupdate, dar numai dacă nu sunteți într-un mediu corporativ. Într - o rețea corporativă, gpupdate comanda va descărca din nou setările de pe server, ceea ce ar putea doar să suprascrie setarea Activat.

Puteți încerca să evitați să primiți setarea de la server prin repornirea computerului, dar deconectați cardul de rețea astfel încât acesta să nu poată comunica cu rețeaua. De asemenea, puteți încerca întreaga procedură de mai sus, în timp ce sunteți deconectat de la rețea, pentru a vă asigura că politica companiei nu suprascrie politica locală.

Dacă aveți un computer de acasă, atunci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la toate acestea, trebuie doar să reporniți computerul și ar trebui să puteți edita registrul din nou.

Metoda 2 - Cheia registrului

Chiar dacă nu puteți deschide editorul de registru GUI, există un instrument de linie de comandă DOS numit REG, care vă permite să editați, să actualizați și să manipulați registrul. Folosind această comandă, putem încerca să adăugăm o cheie care permite registrul. Faceți clic pe Start, tastați Alerga și lipiți următoarea linie în Alerga cutie:

REG Adăugați HKCU \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Policies \ System / v DisableRegistryTools / t REG_DWORD / d 0 / f

Încercați acum să deschideți editorul de registru și să vedeți dacă acesta este accesibil. Poate fi necesar să reporniți mai întâi calculatorul. Deoarece Windows se execută, este posibil să întâmpinați probleme prin utilizarea acestei metode.

Din fericire, există moduri de a edita registrul offline, ceea ce înseamnă că editați registrul fără a fi necesar să încărcați Windows. Un alt blog bun tech a scris un articol detaliat cu privire la diferite modalități de a edita registrul offline, deci verificați dacă afară dacă metoda de comandă Run nu a funcționat. Dacă acest lucru nu a funcționat, continuați să citiți!

Metoda 3 - Redenumiți regedit

Uneori, un program de virus sau un program malware va împiedica încărcarea prin nume de fișier EXE (regedit.exe). Acest lucru este destul de ușor de bypass pentru că puteți redenumi doar fișierul EXE la altceva regedit_new.exe și s-ar putea încărca foarte bine.

Puteți găsi fișierul executabil regedit în C: \ Windows director. Deoarece acest dosar este un folder de sistem Windows, nu veți putea pur și simplu să faceți clic dreapta și să îl redenumiți. Veți primi un mesaj de eroare care vă spune că nu aveți permisiunea Instalare de încredere.

Pentru a redenumi fișierul, va trebui să schimbați proprietarul pentru dvs. și apoi să schimbați permisiunile pentru a vă oferi control complet. Am scris întreaga procedură de modificare a permisiunilor de la TrustedInstaller, astfel încât să puteți șterge, redenumi sau mutați fișierul.

De asemenea, verificați dacă regedit a fost deja numit altceva regedit.com. Unele viruși redenumesc fișierul .exe astfel încât să nu se încarce când încercați să îl rulați. În aceste cazuri, redenumiți fișierul înapoi la regedit.exe și vedeți dacă funcționează.

Metoda 4 - Symantec

Symantec are un fișier foarte vechi din 2005, care pare să funcționeze încă cu această problemă de registry. Unele viruși vor schimba cheile de registry ale comenzii shell, astfel încât oricând să rulați un fișier EXE, va rula doar virusul. Acest fișier va înlocui acele chei cu valorile implicite inițiale. Odată ce ați descărcat-o, faceți clic dreapta pe ea și alegeți Instalare.

Când deschideți linkul de mai sus, asigurați-vă că faceți clic dreapta pe link spre UnHookExec.inf și alegeți Salvați linkul ca, altfel se va încărca pur și simplu conținutul fișierului în browserul dvs. web.

Salvați ca tip ar trebui să fie deja setat la Informații despre instalare, dar în caz că nu este, schimbați-l la asta.

Există câteva alte moduri în care puteți încerca să activați registrul, dar nu am avut niciun succes cu nici unul dintre ei și de aceea nu le menționez aici. Dacă nu sunteți într-un mediu corporativ, primul lucru pe care ar trebui să-l faceți este să instalați software antivirus și anti-malware pentru a încerca să eliminați orice program rău intenționat care ar putea provoca problema.

Consultați articolele anterioare care vă pot ajuta să eliminați viruși și malware:

Cel mai bun software pentru eliminarea programelor malware și spyware

Utilizați Windows Defender Offline pentru a elimina virușii

Cum să vă protejați computerul împotriva virușilor și malware-ului

Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!