If-Koubou

Sincronizați orice dosar Windows cu Google Drive, OneDrive și Dropbox

Sincronizați orice dosar Windows cu Google Drive, OneDrive și Dropbox (Sfaturi pentru computer)

Începând de astăzi, am un cont de stocare în cloud pe Amazon Drive, Google Drive, Microsoft OneDrive, iCloud Drive și Dropbox. Folosesc cea mai mare parte Dropbox, dar folosesc, de asemenea, Amazon Drive pe Kindle Fire, OneDrive pe Windows 10 și pe Google Drive pentru fotografiile și videoclipurile mele. O problemă pe care am avut-o întotdeauna este că vreau să sincronizez dosarele mele cu aceste servicii, dar nu-mi place faptul că trebuie să copiez sau să mut toate fișierele în folderele lor speciale de containere.

În schimb, am vrut o modalitate de a-mi păstra dosarele în Documentele mele sau ori de câte ori le-am avut și tot le-am sincronizat cu serviciile cloud. Am aflat că cel mai bun mod de a face acest lucru este să utilizați linkuri simbolice în Windows. O legătură simbolică este un fel de a crea o scurtătură către un dosar, dar este mai permanentă și se comportă ca un folder separat, chiar dacă nu este.

În acest articol, vă voi parcurge pașii pentru a crea link-uri simbolice, astfel încât să puteți sincroniza orice folder de pe computerul dvs. cu serviciul dvs. de cloud fără a îl mișca. Rețineți că Google are un program separat numit Backup și Sync, care vă permite să alegeți orice folder (e) de pe computer pentru a crea copii de rezervă în Google Drive, pe care le voi explica mai jos.

Sincronizează folderele în Dropbox și OneDrive

Înainte de a intra în pașii pentru OneDrive, am vrut să menționez că ei au acum o opțiune Salvare automata care vă permite să mutați conținutul dosarelor Desktop, Documentele mele și Imagini la OneDrive fără a trebui să faceți nimic din partea dvs. Practic, direcționează folderele locale către folderele OneDrive pentru ao face fără probleme.

Cu toate acestea, este vorba numai de cele trei dosare. Dacă aveți un dosar salvat în altă parte, va trebui fie să îl mutați în folderul OneDrive, fie să creați o legătură simbolică. Pentru a obține acest lucru pentru Dropbox sau OneDrive, am creat un exemplu care vă va ajuta să faceți acest proces. După cum puteți vedea mai jos, am folderul OneDrive din stânga și un dosar numit Test OneDrive în C: \ Test.

Asadar, vreau sa sincronizez folderul Test OneDrive in folderul contului meu OneDrive fara sa il mut. Pentru aceasta, trebuie să deschideți un prompt de comandă ridicat și să tastați următoarea comandă:

mklink / J "C: \ Users \ Aseem \ OneDrive \ Personal" "Test C: \ Test \ OneDrive"

Deci, permiteți-mi să vă explic ce facem aici. Creăm o legătură simbolică (symlink) folosind mklink comanda. Este nevoie de doi parametri: prima este locația link-ului simbolic pe care doriți să o creați, iar al doilea este directorul sursă. După cum vedeți, nu trebuie să creez Personal în folderul OneDrive, comanda mklink va face asta pentru mine. De asemenea, puteți utiliza orice nume doriți pentru dosar.

Așadar, îi spun Windows să creeze un folder de link-uri simbolice în folderul OneDrive numit Personal, care este de fapt doar îndreptat spre Test C: \ Test \ OneDrive pliant. După crearea linkului, veți vedea folderul Personal din interiorul folderului OneDrive:

Dacă deschideți acel director, calea se va afișa ca și cum ar fi stocată în OneDrive \ Personal, când este de fapt stocată în dosarul Test. Deci, acum puteți adăuga fișiere la folder din oricare locație și ambele vor avea același conținut, deoarece este de fapt un dosar, nu două. Asta e!

OneDrive și Dropbox suportă ambele foldere de link-uri simbolice și vor sincroniza totul cu norul, după cum se arată mai jos:

Sync Folders în Google Drive

Pentru Google Drive, începeți prin descărcarea software-ului Backup and Sync menționat mai sus. După ce începeți instalarea, veți primi următorul ecran pentru pasul 2:

În mod implicit, acesta va selecta Desktop, Documente și Imagini, dar puteți da clic pe Alegeți dosarul și alegeți orice dosar doriți. De asemenea, puteți face clic pe Schimbare trimiteți link-uri către copii de rezervă și numai videoclipuri sau adăugați extensii de fișiere pe care nu doriți să le sincronizați.

În pasul 3, alegeți dosarele pe care doriți să le sincronizați până la PC-ul local. Ceea ce fac în mod normal este să debifați Sincronizați Discul meu cu acest computer, deoarece o folosesc doar ca o copie de rezervă pentru PC-ul meu.

Deci, tu o ai! Acum puteți sincroniza orice folder de pe computer cu serviciul dvs. de cloud. Fie va trebui să creați un link simbolic, fie poate exista o facilitate prin care să puteți alege folderele pe care doriți să le sincronizați. Dacă aveți întrebări sau probleme, postați un comentariu aici și voi încerca să vă ajut. Bucurați-vă!