If-Koubou

Sincronizați fișiere între computere și SkyDrive cu Windows Live Sync Beta

Sincronizați fișiere între computere și SkyDrive cu Windows Live Sync Beta (Cum să)

Doriți să păstrați fișierele și setările de programe sincronizate între computere? Iată noua prezentare a noului beta Windows Live Sync, care vă ajută să păstrați fișierele importante de oriunde aveți nevoie.

Una dintre cele mai noi și mai interesante caracteristici ale noului beta Windows Live Essentials este Windows Live Sync. Noua versiune de Live Sync îmbină caracteristici atât din vechiul Live Sync, care a sincronizat dosarul dintre computerele individuale, și Live Mesh, care sincronizează directoarele cu un desktop online, precum și cu alte computere. Noul Live Sync vă permite să sincronizați dosarele și să programați setările între computere și să vă conectați de la distanță la mașinile dvs. Synced. De asemenea, vă permite să sincronizați folderele cu SkyDrive, astfel încât să puteți accesa fișiere de oriunde. Vom analiza caracteristicile și cum puteți seta acest lucru pe computerele dvs.

Notă: Noua versiune de Windows Live Essentials beta funcționează numai pe Windows 7 și Vista. De asemenea, Live Sync este în prezent în versiune beta, deci utilizați-l numai dacă sunteți confortabil să rulați software-ul beta.

Noțiuni de bază

Descărcați programul de instalare Windows Live Essentials Beta (link dedesupt) și configurați-o în mod normal, dacă nu ați făcut-o deja. Dacă ați avut deja instalat Live Mesh pe computerul dvs., vi se va solicita ca Meshul să fie dezinstalat și în loc să fie instalat Live Sync. Poate doriți să notați care foldere s-au sincronizat cu Live Mesh înainte, deoarece va trebui să le setați din nou după instalarea sincronizării. Clic Continua pentru a continua instalarea.

Când instalați Live Essentials Beta, asigurați-vă că selectați pentru a instala Sync. Clic Instalare când ați selectat componentele pe care doriți să le instalați.

Programul de instalare va descărca și instala sau actualiza aplicațiile în funcție de setările dvs. Dacă ați instalat anterior Mesh, veți observa o notificare în timpul dezinstalării în timpul instalării.

După ce ați terminat instalarea, este posibil să fie necesar să reporniți computerul înainte de a putea utiliza Live Sync. Asigurați-vă că instalați Essentials pe toate computerele pe care trebuie să le sincronizați!

După ce computerul este repornit, puteți încerca să executați sincronizarea. În mod ciudat, configurația Live Essentials face nu dezinstalați versiunile anterioare de Live Sync, deci dacă ați instalat versiunea mai veche, va trebui mai întâi să o dezinstalați.


Deschideți Panoul de control, selectați Dezinstalați un program, găsiți versiunea mai veche a aplicației Live Sync și faceți clic pe Dezinstalați. Noul Windows Live Sync pe care tocmai l-ați instalat este inclus în programul de instalare Windows Live Essentials, așa că acesta este listat ca Windows Live Sync cu o pictogramă care are două săgeți albastre este cea pe care doriți să o dezinstalați.

Porniți sincronizarea cu Sync live

Acum sunteți gata să începeți sincronizarea dosarelor între calculatoare și SkyDrive. Porniți sincronizarea live din meniul Start și conectați-vă cu Windows Live ID. Asigurați-vă că ați selectat Semnați-mă automat astfel încât nu trebuie să introduceți informațiile contului de fiecare dată când vă sincronizați. Dacă ați utilizat deja noul Live Messenger Beta pe computerul dvs., este posibil să nu fiți nevoit să introduceți parola deoarece acesta va avea deja informațiile despre contul dvs.

Bun venit la Live Sync Beta! Niciunul din folderele dvs. nu se sincronizează automat, iar dosarele pe care le-ați sincronizat anterior cu Mesh sau cu vechiul Live Sync nu vor fi importate automat. Apasă pe Sincronizați un dosar link-ul de sub numele computerului dvs. pentru a începe.

Notă: va trebui să vă conectați la fiecare dintre computerele dvs.

Răsfoiți și selectați un dosar pe care doriți să îl sincronizați. În mod ciudat, în acest moment nu acceptă sincronizarea Bibliotecilor în Windows 7, deci va trebui să sincronizați folderele individuale, cum ar fi Documente.

Acum, selectați computerul pe care doriți să îl sincronizați sau selectați SkyDrive pentru a sincroniza conținutul folderului dvs. cu spațiul de stocare online. Puteți sincroniza simultan cu mai multe dispozitive, deci selectați toate cele pe care le doriți și apoi faceți clic pe O.K.

Vă rugăm să rețineți: Sincronizarea live vă permite să sincronizați până la 2Gb de fișiere cu SkyDrive.

Dacă există conflicte cu sincronizarea, veți vedea un logo cu prudență în dosar. Clic Vezi detalii pentru a vedea ce este problema.

În testul nostru, am avut niște fișiere ascunse în dosarele noastre și Live Sync nu le pot sincroniza. Puteți rezolva singur problema sau faceți clic pe Ignora dacă nu doriți să fiți informați despre această problemă.

Odată ce ați instalat folderele, Live Sync va procesa și va transfera fișiere pentru a păstra sincronizarea acestor foldere între computere. Nu va trebui să setați nimic pe celălalt computer; atâta timp cât sunteți conectat (ă) cu același ID Live, dosarele dvs. se vor sincroniza automat.

De asemenea, puteți păstra sincronizarea setărilor programelor între computere. Selectați Porniți sincronizarea în cadrul programelor listate în partea de jos, pentru a sincroniza setările. Va trebui să setați acest lucru pe fiecare calculator în parte, ceea ce înseamnă că puteți sincroniza setările între 2 computere și numai sincronizarea fișierelor pe altul. În prezent, puteți să sincronizați preferințele din Internet Explorer și setările Office, cum ar fi semnăturile și dicționarele personalizate, dar sperăm că vor fi adăugate mai multe programe în viitor.

Dacă unul dintre computerele dvs. este offline atunci când un altul încearcă să se sincronizeze, este posibil să vedeți noi fișiere temporare cu extensia .wlx, care sunt fișierele care vor fi sincronizate atunci când computerul este online. Acestea vor fi eliminate atunci când computerul poate sincroniza din nou.

De asemenea, rețineți că Live Sync va rula automat de fiecare dată când porniți computerul.

Conectați-vă la calculatoarele de la distanță

Noul Live Sync beta vă permite, de asemenea, să vă conectați de la distanță la computerele dvs. Synced la fel ca Mesh. În primul rând, totuși, va trebui să activați conexiunile la distanță. Deschideți fereastra Sync (faceți dublu clic pe pictograma din bara de sistem) și selectați la distanta link în partea de sus. Acum faceți clic pe Permiteți conexiunile la distanță la acest computer.

Dacă contul dvs. de utilizator Windows nu are o parolă, va trebui să adăugați una în cont înainte de a vă conecta de la distanță. Odată ce ați făcut acest lucru, computerul va fi pregătit pentru accesul la distanță.

Acum puteți accesa acel computer oricând de la celelalte computere conectate pe Sync. Deschideți fereastra Sync, selectați la distanta în partea de sus, apoi faceți clic pe Conectați-vă la acest computer sub numele computerului la care doriți să vă conectați.

Confirmați că doriți să vă conectați la computerul respectiv.

Live Sync va încerca acum să se conecteze la computer. Dacă cineva este conectat în prezent la computerul la distanță, acesta vă va anunța că o utilizează și îi va cere să vă conecteze.

Notă: dacă aveți nevoie să vă conectați la propriile computere de la distanță, astfel încât, de exemplu, să puteți accesa desktop-ul la domiciliu de la laptopul de lucru, atunci trebuie să lăsați calculatoarele deconectate din contul de utilizator, astfel încât să le puteți accesa de la distanță fără trebuie să o aprobe.

Pe computerul la distanță, faceți clic pe Permite pentru a permite conectarea la distanță. Acum veți putea vedea ce se face pe computer, dar nu îl puteți controla local în timp ce conexiunea la distanță este activă. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să utilizați din nou computerul înainte ca sesiunea la distanță să se termine, puteți apăsa Ctrl + Alt + Delete pentru a deconecta conexiunea la distanță și pentru a prelua controlul la nivel local.

Odată ce conexiunea este finalizată, veți vedea desktop-ul computerului dvs. la distanță într-o fereastră. Conectați-vă cu parola standard.

Acum veți vedea desktop-ul dvs., precum și o notificare care va afișa pe nimeni la computerul la distanță pe care îl utilizați. Observați că fundalul și tema Aero sunt setate la baza pentru a oferi cea mai bună performanță pe internet.

Acum puteți folosi alt computer de la distanță, la fel cum ați face și dacă ați fi în fața acestuia. Observați că ne conectăm la netbook-ul nostru, care rulează Windows 7 Home Premium, astfel încât să puteți folosi acest lucru ca Desktop gratuit la distanță pentru edițiile de acasă ale Windows. Puteți copia și lipi între computer și conexiunea la distanță și chiar puteți transfera fișiere mari în acest fel.

Puteți alege setările de conectare din bara de meniuri din partea de sus a ferestrei desktopului la distanță. Aici puteți să trimiteți Ctrl + Alt + Delete pe computerul la distanță sau chiar să lucrați pe ecran complet de pe butonul din dreapta cu pictograma pătrat și săgeată.

După ce ați terminat conexiunea la distanță, pur și simplu ieșiți din fereastră. Clic Deconecta la solicitarea de confirmare.

Calculatorul la distanță va rămâne la ecranul de conectare, astfel încât să vă puteți conecta cu ușurință din nou sau să vă conectați din acel computer pentru al utiliza în mod normal.

Fapte reale

Am observat câteva lucruri interesante în timp ce testarea Windows Live Sync. În primul rând, evident că se bazează în mare măsură pe vechea rețeaua Live; de fapt, moe.exe, care este identificat ca Mesh Mediu de operare, rulează ori de câte ori funcționează noul Live Sync.

Există chiar un nou director Mesh în Windows Live care include fișierele .dll și .exe necesare ...

În timp ce singurul folder pentru Sync conține în principal componentele UI pentru noul Live Sync. Se pare că backend-ul noului Sync este în principal bazat pe Live Mesh, deși acum utilizează SkyDrive ca soluție de stocare și centrat în principal pe sincronizarea computer-pe-computer.

Aici rulează în Process Explorer. Rețineți că WLSync este interfața utilizator, iar MOE este backend-ul, confirmând suspiciunile noastre.

Un alt lucru pe care l-am observat este că pare să transferați fișiere la nivel local în rețeaua dvs. dacă ambele computere se află în aceeași rețea. Vechiul Live Sync a inclus o opțiune pentru activarea sincronizării Lan, care vă permite să transferați fișiere direct în interiorul rețelei locale dacă computerele dvs. au fost amplasate în aceeași rețea, iar noul Live Sync beta pare să facă acest lucru automat.

Deci, pentru a vă sincroniza calculatoarele, acestea trebuie să aibă o conexiune la internet pentru a autentifica transferul, însă dacă sincronizați fișierele mari, acestea se vor transfera mult mai repede, deoarece acestea se transferă pur și simplu în rețeaua dvs. Din nou, nu a existat nici un cadru pentru a alege dacă să facă sau nu acest lucru, dar părea să o facă automat în testele noastre.

Live Sync pentru Mac-uri

Sincronizarea live este, de asemenea, disponibilă pentru computerele care rulează pe Mac OS X. Aceasta vă permite să păstrați fișierele și folderele sincronizate între toate computerele dvs., indiferent dacă sunt Mac sau PC, și vă permite să partajați foldere cu prietenii care utilizează OS X. nu l-ați testat, dar puteți verifica mai multe informații despre noul beta și îl puteți descărca la link-ul de mai jos.

Sfat de hat la martin_schmidler pe Flickr pentru captura de ecran.

Concluzie

Sincronizarea live ușurează sincronizarea computerelor dvs. și chiar funcționează ca o modalitate excelentă de a colabora cu prietenii și colegii. Integrarea SkyDrive vă permite să păstrați fișierele accesibile de oriunde, deși dorim să utilizați spațiul de stocare complet de 25Gb de pe SkyDrive, nu doar spațiul de stocare Sync de 2Gb. De asemenea, sincronizarea pare să fie mai intensă decât vechiul Live Sync, deși este mai puțin resursă intensă decât Live Mesh. Bineînțeles că este încă în stadiu beta și sperăm că unele probleme vor fi rezolvate.

Cu toate acestea, am fost impresionați de cât de ușor a reușit să vă păstrați sincronizarea computerelor dvs., iar conexiunea la distanță pentru desktop a fost mai ușor de instalat decât cele mai multe soluții desktop la distanță. Dacă vă place să încercați programele beta, dați Live Sync o încercare și vedeți cum poate fi mai ușor să lucrați de oriunde. În caz contrar, puteți aștepta cu nerăbdare să îl încercați atunci când este lansat pe deplin în cursul acestui an.

Dacă doriți mai multe informații despre noua suită Windows Live Essentials, consultați Turul nostru de imagini.

Link-uri

Descărcați noul Live Essentials Beta și instalați Live Sync
Descărcați Live Sync for Mac beta (via LiveSide.net)