If-Koubou

Sincronizați marcajele și listele de citire în Microsoft Edge

Sincronizați marcajele și listele de citire în Microsoft Edge (Windows 10)

Dacă sunteți un utilizator avid Google Chrome, probabil că sunteți familiarizat cu funcția de sincronizare încorporată care este legată de contul dvs. Google. Cu Chrome, s-au sincronizat o mulțime de date, inclusiv extensiile instalate, datele de completare automată, marcajele, cărțile de credit, parolele, istoricul, setările, temele și chiar filele deschise.

Desigur, toate acestea sunt sincronizate cu orice alt dispozitiv care poate rula Google Chrome, care include telefoane Android, iOS, Chromebook sau Mac / Linux. Până acum, acest lucru nu a existat în Internet Explorer sau Microsoft Edge ca o caracteristică integrată.

Cu actualizarea Windows 10 Anniversary Update lansată mai devreme, Microsoft Edge suportă acum câteva caracteristici utile: una fiind extensiile, iar cealaltă fiind sincronizarea. De acum, puteți să vă sincronizați numai marcajele și lista de lectură între dispozitive, ceea ce nu este foarte interesant, dar este un început.

În prezent, Edge este disponibil numai pe desktop-uri Windows, laptop-uri, tablete (Surface) și telefoane. Browserul Edge se află și pe Xbox One, însă funcția de sincronizare nu este acceptată în prezent. Aceasta ar trebui să vină însă într-o actualizare viitoare.

Configurați contul Microsoft

Pentru a începe sincronizarea în Edge, mai întâi trebuie să vă asigurați că utilizați un cont Microsoft pentru a vă conecta la dispozitivul Windows. Dacă pe computerul dvs. utilizați un cont local, nu veți putea să sincronizați nimic.

Puteți face acest lucru dând clic pe start, atunci Setări și apoi faceți clic pe Conturi.

Dacă utilizați un cont Microsoft, veți vedea imaginea de profil și un link pentru a vă administra contul online. Dacă utilizați un cont local, veți vedea opțiunea de conectare utilizând un cont Microsoft.

După ce v-ați conectat la toate dispozitivele utilizând un cont Microsoft, faceți clic pe Sincronizați setările în partea de jos a Conturi meniul.

Acest dialog va afișa toate elementele individuale care pot fi sincronizate cu contul dvs. Microsoft. Cele mai multe articole se referă la Windows în sine, dar veți dori să vă asigurați Setările Internet Explorer și Alte setări Windows sunt ambele pornite.

Activați sincronizarea în margine

După ce ați finalizat sarcinile de mai sus, trebuie să deschideți Edge și să activați sincronizarea dispozitivului. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe butonul cu cele trei puncte din partea dreaptă sus și apoi faceți clic pe Setări.

Derulați în jos până când vedeți Cont și Setările contului legătură. Veți vedea acel link numai dacă nu utilizați un cont Microsoft pe acel dispozitiv.

Dacă contul Microsoft este configurat corect, veți putea comuta Sincronizați favoritele și lista de lectură buton. Dând clic pe Setări de sincronizare a dispozitivului link-ul va încărca Sincronizați setările dialogul pe care l-am menționat mai sus.

Merită menționat că trebuie să mergeți mai departe și să activați sincronizarea manuală pe fiecare dispozitiv, chiar dacă celelalte dispozitive sunt deja conectate utilizând același cont Microsoft.

Acum, tot ceea ce salvați în marcajele dvs. sau în lista de lectură va apărea și pe celelalte dispozitive. Puteți accesa aceste două elemente făcând clic pe butonul care are cele trei linii orizontale de lungimi diferite. Pictograma stea este pentru marcaje, iar a doua pictogramă este lista de lectură.

De asemenea, merită remarcat faptul că Edge nu este aproape la fel de rapid la sincronizarea cu Chrome. Cu Chrome, datele se sincronizează în câteva secunde, dar trebuie să aștept oriunde de la câteva minute până la o jumătate de oră înainte să văd datele sincronizate pe Edge. Oricare ar fi motivul încetinirii, sper că va fi rezolvată în curând.

Viitoarele versiuni ale Edge vor susține probabil sincronizarea altor date, cum ar fi extensii, parole etc., dar în acest moment este limitată. Bucurați-vă!