If-Koubou

Sincronizați fișierele criptate cu Dropbox și SecretSync

Sincronizați fișierele criptate cu Dropbox și SecretSync (Cum să)

Depozitarea cloud-ului este o necesitate pentru orice geek, iar Dropbox este lider pe drum cu simplitatea și prețurile accesibile. Cu SecretSync puteți profita din plin de Dropbox fără a renunța la confidențialitatea dvs. prin criptarea documentelor sensibile cu ușurință.

În timp ce Dropbox stochează fișierele criptate pe serverele lor, utilizatorii nu au acces la cheile de criptare, iar dacă fișierele sunt solicitate de agențiile guvernamentale, Dropbox are capacitatea de a decripta informațiile dvs. și de a le transmite fișierele solicitate.

Pentru a vă proteja fișierele de orice acces nedorit, puteți utiliza alte programe de criptare, cum ar fi TrueCrypt, pentru a cripta fișierele înainte de a le sincroniza cu Dropbox, dar acesta este un proces manual care nu ar fi ideal. SecretSync automatizează procesul și păstrează documentele protejate prin criptarea locală a fișierelor înainte de a fi sincronizate cu Dropbox.

Ce ai nevoie

Pentru a începe sincronizarea fișierelor criptate, veți avea nevoie de următorul software.

Probabil că aveți deja un cont cu Dropbox, dar dacă nu vă duceți la site-ul dvs. și solicitați un cont gratuit și instalați software-ul.

Veți avea nevoie, de asemenea, Java instalat pe computer, deoarece SecretSync utilizează Java pentru a cripta fișierele.

În cele din urmă, va trebui să solicitați descărcarea de la SecretSync în timp ce software-ul este în versiune beta.

Notă: În prezent, SecretSync rulează numai pe Windows, dar versiunile OS X și Linux se află în curând.

Instalați SecretSync

După ce totul este descărcat, asigurați-vă că aveți instalat Dropbox și Java și apoi instalați SecretSync.

Pe primul computer va trebui să creați un nou cont SecretSync. Acest lucru este necesar, deoarece SecretSync va stoca cheile de criptare în timp ce Dropbox va stoca fișierele. Această separare permite atât securitatea cheilor, cât și fișierelor. Creați un cont pe primul computer și în instalațiile ulterioare, vă veți furniza datele dvs. de acreditare.

Pentru a vă proteja în continuare fișierele, puteți furniza o expresie de acces care va fi utilizată pe lângă cheia de criptare pe care o oferă SecretSync. Această expresie de acces nu poate fi recuperată, deci dacă pierdeți acest lucru, este posibil să nu puteți prelua fișierele.

Introduceți locația Dropbox astfel încât să puteți crea scurtături corecte.

Asta e. SecretSync va crea un folder nou în dosarul dvs. de utilizator, precum și comenzi rapide în dosarul Dropbox.

În mod implicit, veți avea un fișier README.txt în dosarul criptat. Pentru a verifica dacă fișierele dvs. sunt criptate, deschideți fișierul README.txt direct din folderul SecretSync (stânga) și deschideți-l și din dosarul Dropbox \ .SecretSync_tunnel_Root (dreapta). Puteți vedea mai jos că fișierul care este sincronizat cu dropbox este complet necitit deoarece este criptat.

Sincronizați fișierele criptate

Pentru orice computere de care aveți nevoie de fișiere, tot ce trebuie să faceți este să instalați Dropbox, Java și SecretSync. De data aceasta, când instalați SecretSync, trebuie doar să furnizați acreditările contului și fraza de acces.

Fișierele vor fi decriptate automat în folderul SecretSync. Orice fișiere pe care doriți să le criptați și să le sincronizați, trageți-le și plasați-le în folderul SecretSync exact așa cum ați face cu dosarul Dropbox.

SecretSync