If-Koubou

Cel mai bun mod de a trece la o nouă adresă de e-mail

Cel mai bun mod de a trece la o nouă adresă de e-mail (Sfaturi pentru computer)

Mai aveți încă o adresă de e-mail antic prodigy.net sau aol.com pe care o renunțați în cele din urmă? Sau poate că ați folosit o adresă de e-mail de la colegiu sau universitate de mai mulți ani și doriți să vă deplasați la o adresă de e-mail permanentă înainte de absolvire? Sau poate când v-ați înscris la serviciul de internet, ați ajuns să utilizați o adresă de e-mail ISP cum ar fi cox.net sau comcast.net?

Oricare ar fi situația, trecerea la o nouă adresă de e-mail este non-trivială, mai ales dacă aveți mii de e-mailuri pe care doriți să le păstrați la noul dvs. furnizor de servicii de e-mail.

Dacă nu aveți timp să faceți acest lucru singur, puteți utiliza un serviciu pe care l-am scris mai devreme, numit YippieMove, care percepe o taxă de 15 USD, dar vă va transfera toate e-mailurile de la un furnizor la altul, cum ar fi Hotmail în Gmail sau Yahoo E-mail la Gmail, etc.

În timp ce cred că această metodă merită pentru unii oameni, majoritatea oamenilor o pot face singuri și pot configura totul așa cum doresc. În acest articol, voi vorbi despre trecerea de la orice furnizor de servicii de e-mail la Gmail sau Outlook, deoarece acestea sunt probabil cele mai bune două în acest moment.

Iată conturul general al a ceea ce trebuie făcut pentru a vă deplasa de la un serviciu de e-mail la altul:

  1. Configurați e-mailuri noi cu Gmail sau Outlook
  2. Importați e-mail vechi la noul serviciu de e-mail
  3. Redirecționați e-mailuri de la furnizori vechi la furnizori noi
  4. Regula de configurare pentru a răspunde automat adresei vechi de e-mail
  5. Trimiteți prin e-mail toate contactele cu noua adresă de e-mail
  6. Actualizați toate conturile online care au folosit vechea adresă de e-mail

Configurați un nou cont de e-mail

Când configurați un nou cont de e-mail, trebuie să vă asigurați că alegeți două lucruri corecte: furnizorul de e-mail și adresa dvs. de e-mail. Nu alegeți un furnizor de e-mail care ar putea fi plecat în 5 ani sau care ar putea să vă forțeze. Aceasta înseamnă că nu folosiți un e-mail de la un colegiu / universitate, furnizorul dvs. de servicii Internet sau adresa de e-mail a companiei.

Sugestiile mele sunt Gmail și Outlook deoarece au caracteristici extraordinare pe care alți furnizori de servicii nu le pot găsi. De exemplu, cu un cont Gmail, aveți și un cont Google și, prin urmare, puteți conversa prin chat direct din Gmail. Google are și Google Now, care vă poate scana automat e-mailurile Gmail și vă oferă informații despre zboruri, pachete etc. Cu Outlook.com, puteți să utilizați Skype direct din interfața web.

Al doilea aspect care trebuie luat în considerare cu atenție este numele pe care îl alegeți pentru adresa dvs. de e-mail. În zilele noastre, este mai bine să folosiți pur și simplu numele dvs., dacă este posibil, ca adresa de e-mail. Nu utilizați nume îngrozitoare cum ar fi [email protected] sau [email protected] După ce treceți la o nouă adresă de e-mail, probabil că veți dori să o păstrați pentru o perioadă lungă de timp, deci alegeți un nume bun.

Importați e-mail vechi

Următorul pas este să importați toate e-mailurile vechi în Gmail sau Outlook. Acest lucru necesită acces POP3, pe care majoritatea furnizorilor de e-mail îl suportă în zilele noastre, dar dacă nu, probabil că nu veți putea să vă transferați toate e-mailurile vechi. Puteți să accesați manual și să transmiteți mesajele e-mail, dar probabil numai lucrurile importante.

Dacă toate mesajele dvs. de poștă electronică se află în versiunea desktop a aplicației Outlook, puteți importa întregul fișier PST în Gmail prin adăugarea contului dvs. Gmail în Outlook utilizând IMAP și apoi pur și simplu glisarea și plasarea folderelor locale în dosarele Gmail din Outlook. Consultați acest ghid detaliat pentru instrucțiuni pas cu pas.

Acum, dacă furnizorul de servicii de e-mail acceptă acces POP3, este foarte ușor să primiți e-mailul în Gmail. Am scris deja un ghid detaliat care explică cum să importați e-mailuri în Gmail de la diferiți furnizori.

Dacă utilizați Outlook.com, procesul este, de asemenea, foarte ușor. Conectați-vă, dați clic pe pictograma roată din partea dreaptă sus și apoi faceți clic pe Opțiuni. Mergeți mai departe și faceți clic pe Importă conturi de e-mail.

Puteți alege fie de la Google, de la Yahoo sau de la alt furnizor de servicii de e-mail. Practic, tot ce trebuie să faceți este să introduceți adresa dvs. de e-mail și parola pentru a vă conecta la cont. De asemenea, puteți face clic pe Opțiuni avansate pentru a introduce manual informațiile despre serverul de e-mail dacă furnizorul dvs. utilizează porturi non-standard etc.

Este vorba despre importul vechilor e-mailuri în Gmail și Outlook. Rețineți că poate dura câteva zile pentru ca vechile e-mailuri să apară dacă aveți mii de e-mailuri care trebuie importate.

Transmiteți vechea e-mail

Rețineți că atunci când configurați importul de e-mail în Gmail și Outlook.com, e-mailurile noi care sosesc la vechea dvs. adresă de e-mail vor fi importate automat, deci nu trebuie să configurați redirecționarea. În cazul serviciului Gmail, acesta va importa numai e-mailuri noi timp de 30 de zile, după care trebuie să activați manual redirecționarea automată pe e-mailurile vechi.

Dacă plecați din Gmail, puteți să activați ușor redirecționarea accesând Gmail Setări și apoi faceți clic pe Redirecționarea și POP / IMAP tab.

Apasă pe Adăugați o adresă de redirecționare și introduceți noua adresă de e-mail. Dacă nu doriți ca totul să fie redirecționat, faceți clic pe crearea unui link de filtrare sub buton.

Dacă plecați din Outlook.com, mergeți la Opțiuni apoi faceți clic pe Trimiterea e-mailurilor pentru a introduce adresa de redirecționare.

Din nou, trebuie doar să faceți acest lucru la vechiul dvs. furnizor de e-mail dacă nu vedeți că e-mailurile noi sunt importate în noul dvs. furnizor de servicii de e-mail.

Configurarea răspunsului automat

Apoi, doriți să continuați și să configurați un răspuns automat sau un răspuns de vacanță pe vechea adresă de e-mail care spune tuturor că această adresă de e-mail va fi dezactivată în curând.

În Gmail, puteți face acest lucru accesând Setări și apoi derulând în jos în partea de jos a filei Generale. Acolo veți vedea Respondent de vacanță secțiune.

Porniți-l, alegeți a Prima zi, nu verificați nimic pentru Ultima zi apoi tastați un subiect și un corp de e-mail.De asemenea, puteți să bifați caseta din partea de jos dacă doriți doar ca mesajul trimis la contactele stocate în Google.

În Outlook.com, mergeți la Opțiuni și faceți clic pe Trimiterea răspunsurilor automate de vacanță sub Gestionarea contului dvs.. Rețineți că opțiunea va fi lipsă sau dezactivată dacă nu vă folosiți zilnic contul Outlook.com.

În ecranul următor, puteți introduce mesajul exact ca în Gmail. Aș lăsa automat răspunsul automat până când decideți să închideți contul complet.

Actualizați toate conturile online

Aceasta este probabil cea mai dificilă parte a trecerii la o nouă adresă de e-mail. Destul de tot ceea ce facem online necesită o adresă de e-mail ca punct de plecare și asta înseamnă că trebuie să actualizați manual multe conturi.

Din păcate, nu există o cale simplă în jurul acestei slujbe. Va trebui să petreceți câteva ore sau mai multe zile prin fiecare site câte unul și actualizând adresa de e-mail.

Dacă utilizați un manager de parole precum LastPass sau 1Password, puteți trece rapid prin fiecare site stocat și puteți actualiza adresa. Dacă nu aveți niciun sistem de urmărire a conturilor dvs., următoarea opțiune este să treciți prin e-mail și să vedeți care site-uri trimit e-mailuri.

Sperăm că, cu un pic de planificare și organizare, puteți trece la o nouă adresă de e-mail și nu puteți șterge nimic! Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!