If-Koubou

Cel mai bun mod de a economisi bani pe tehnologie: Cumpărare folosit

Cel mai bun mod de a economisi bani pe tehnologie: Cumpărare folosit (Cum să)

Tehnologia este costisitoare. Geeks ne place să ne ducem cu noi gadgeturi, dar este grozav de costisitoare. Există o mulțime de modalități de a economisi bani pe dependența dvs. de tehnologie, dar niciunul dintre ei nu a cumpărat folosit.

De ce cumpărarea folosit este minunat

Căut mereu modalități de a economisi bani. Sunt rar mulțumit de un cupon sau o vânzare simplă; eu vreau nebun oferte. Dacă nu este nebun, pur și simplu nu mă simt victorios.

Mari "evenimente" ca Black Friday și Prime Day pot fi bine pentru cumpărături, dar nu se vor potrivi niciodată cu ce vă puteți obișnui. Iată câteva exemple de oferte de mare tehnologie pe care le-am obținut recent:

  • Un receptor Marantz A / V pentru 35 de dolari (inițial 799 dolari). Este un pic cam bătrân (lansat în 2008) și nu suportă unele tehnologii mai noi, cum ar fi 4K și HDR, dar nu am făcut upgrade la cele care au fost încă așa - și era cu ușurință cel mai ieftin receptor HDMI pe care l-am găsit, centrul local de e-deșeuri. Aceasta este probabil cea mai bună afacere pe care am obținut-o vreodată. Un receiver modern HDMI ar costa cel puțin 200 de dolari, pentru caracteristici de care nu am nevoie chiar acum.
  • O pereche de difuzoare Yamaha HS50M pentru 150 $ (în loc de 400 $ pentru o pereche de HS5 mai noi). În loc să cumpăr un set nou de monitoare, am folosit generația anterioară prin intermediul Centrului de Guitar pentru mai puțin de jumătate. Ei lucrează și sună grozav.
  • Un proiector Dell 2400MP pentru 50 USD (inițial 950 USD). Din nou, acesta este un pic cam bătrân (lansat în 2006), și doar timid de a fi HD, dar o școală din apropiere a scăpat de câteva și strălucirea lui de 3.000 de lumeni o face perfectă pentru nopțile de film în curtea din spate - rezultatul arată mult mai bine decât rezoluția sa de 1024 × 768 ar implica și un proiector destul de luminos ar costa mult peste 100 de dolari noi.
  • O pereche de căști Bose SoundSport pentru 20 de dolari (inițial 100 de dolari), o generație iPod Shuffle de generația a 4-a pentru $ 10 (inițial 50 de dolari) și un Nike + SportWatch pentru $ 25 (inițial $ 150). Cred că acești oameni nu aveau nici un interes asupra acestor elemente, așa că au fost ușor de negocit - și acum am un kit de antrenament serios pentru foarte puține bani.
  • Câteva controlere Xbox 360 pentru $ 10 (în prezent 30 de dolari noi de la majoritatea magazinelor). Am nevoie doar de acestea pentru o zi Liga rachetelor petrecere cu câțiva prieteni, dar la 10 dolari, a meritat bine. Datorită ofertei OfferUp, acestea erau mai ieftine decât cele deținute de GameStop, iar acestea nici măcar nu miros ca buruienile.

Și acestea sunt doar o mână de tranzacții pe care le-am găsit.

Acest lucru funcționează pentru toate tipurile de articole, de la chestii mici până la achiziții mai mari, cum ar fi laptop-uri, televizoare sau chiar un Xbox One sau PlayStation 4. Nu pot garanta că fiecare element dorit este disponibil pentru o anumită reducere incredibilă păstrează valoarea lor foarte bună), dar dacă vă păstrați ochii, faceți-vă diligența și negociați bine, puteți obține o mulțime de lucruri mai ieftin decât ați-l primiți noi - sau, sincer, mai ieftin decât majoritatea alte persoane o folosesc.

Rețineți, totuși, că majoritatea acestui articol discută despre strategii care sunt hiper locale, ceea ce înseamnă că veți avea mult mai mult noroc dacă locuiți în sau în apropierea unui oraș decent. Exact cum merg aceste lucruri (mai mulți oameni = mai multe articole și mai multă concurență). Încă mai recomand să dau un șut folosit, dar trebuie doar să rețineți că, dacă vă aflați într-o zonă rurală, ar putea fi ceva mai dificil.

Cum să scrii aceste oferte mari

Nu există o formulă secretă pentru a obține aceste oferte bune și va trebui să găsiți cele mai bune rezultate în regiunea geografică și pe site-urile pe care le alegeți. Da, procesul are nevoie de ceva mai multă muncă (și de răbdare!), Dar merită bine în cele din urmă. Iată câteva lucruri pe care trebuie să le țineți minte.

Distribuie un Wide Net: Craigslist nu este singurul site de căutare

În primul rând, nu uita doar la vechile situații de așteptare. Craigslist este minunat și am obținut niște oferte excelente acolo. Dar ar trebui să verificați și alte opțiuni. OfferUp, de exemplu, este un site similar, cu o interfață mai frumoasă și o aplicație ușor de folosit, așa că unii oameni o folosesc în loc de Craigslist atunci când doresc să vândă. Există un număr destul de mare de articole, dar nu și utilizatori suficienți pentru a genera o tonă de interes în ele - ceea ce înseamnă că puteți obține adesea articole pentru o valoare absolută fura deoarece au fost listate săptămâni sau luni. (De asemenea, are caracteristici de negociere încorporate, deci este în general așteptat de utilizatorii săi). LetGo este o aplicație similară cu mai mulți utilizatori, dar o interfață mai slabă / motor de căutare. Vă recomandăm să căutați în mod regulat Craigslist, OfferUp și LetGo pentru lucrurile pe care le doriți în scopul de a arunca cât mai largă plasă posibil.

Există și alte locuri pentru a arăta, de asemenea. De exemplu, aici, în San Diego, Universitatea din San Diego are un centru de e-deșeuri care vinde orice obiecte de lucru pe care oamenii le aduc. O organizație numită Free Geek efectuează servicii similare în multe alte orașe, inclusiv Portland, Chicago și multe altele. Căutați în zona dvs. locală pentru a vedea ce fel de organizații de reciclare a produselor electronice sunt în apropiere - ați fi surprins de tranzacțiile pe care le puteți găsi acolo. Chiar și Goodwill are o piață online pe care o puteți căuta, deși tranzacțiile sunt un pic mai multă lovitură și dor. Facebook Marketplace începe să devină populară.

Dacă sunteți în căutarea unui anumit tip de produs, pot exista site-uri sau comunități dedicate în mod specific. Swappa este un loc minunat pentru a cumpăra smartphone-uri folosite, de exemplu. HardForum și / r / hardwareswap sunt comunități pentru cumpărarea și vânzarea de hardware PC, și / r / mechmarket este pentru tastaturi mecanice (vorbim despre nișă!). Dacă există un hobby bazat pe produsul în cauză, este probabil o comunitate dedicată cumpărării și vânzării.

În cele din urmă, nu știți niciodată ce lanțuri de magazine au folosit piețele.Difuzoarele mele de computer au fost cumpărate prin intermediul pieței folosite de Guitar Center, pe care nici măcar nu am știut că a existat până când am întrebat la magazin. Când sunteți îndoieli, întrebați - nu știți niciodată ce ați putea găsi.

Fii pacient: setați alerte și marcaje

Odată ce aveți ceva pe care doriți să îl cumpărați, căutați-l pe toate site-urile de mai sus (și pe celelalte pe care le găsiți). Scopul este de a arunca o latură cât mai largă posibil, astfel încât, atunci când o afacere bună merge în sus, sunteți în măsură să-l smulgă. Cu cât sunt mai puține site-uri pe care le căutați, cu atât mai puțin probabil că veți găsi lucrurile bune.

Este posibil să nu găsiți ceea ce căutați la prețul pe care îl doriți imediat. Așadar, vă recomandăm să marcați aceste căutări într-un dosar, astfel încât să puteți verifica cu ușurință cu ei la fiecare două zile sau cam așa ceva. (Pentru Craigslist, puteți seta chiar și o alertă IFTTT atunci când articolele noi sunt afișate în funcție de termenii de căutare.)

În cele din urmă, cu condiția să aveți așteptări realiste la jumătatea drumului, veți vedea un element pe care îl doriți la un preț destul de mare - posibil chiar mai mic decât cel pe care îl vând majoritatea oamenilor. Poate că cineva încearcă să scape repede, sau poate că cineva nu primește nici un fel de mușcătură, astfel încât acestea au redus prețul unui articol deja enumerat. Aceste lucruri se întâmplă tot timpul. Cheia este răbdătoare până când elementul pe care îl doriți se apropie de gama de prețuri.

NOTĂ: Rețineți că există câteva mărci, cum ar fi Rolex, de exemplu, care ar putea fi mai predispuse la falsificare. Asigurați-vă că faceți diligența dvs. în procesul de învățare a falsurilor înainte de a accepta o afacere care pare prea bună pentru a fi adevărată.

Negociați: majoritatea oamenilor vor lua ceea ce pot obține

În cele din urmă, atunci când căutați, asigurați-vă că căutați puțin peste intervalul de prețuri. Multe dintre aceste site-uri (cu excepția unor piețe mai mari, cum ar fi Goodwill și Centrul de Guitar) permit și chiar vă așteptați să negociem. Puteți aproape întotdeauna aduce prețul cuiva în jos, mai ales dacă articolul a fost enumerat pentru un timp. Cei de la Bose pe care i-am menționat mai devreme? Au fost listate pentru 35 de dolari, i-am vorbit în ultimii 15 dolari. IPod Shuffle a fost inițial listat pentru 20 de dolari; Am vorbit-o până la 10 dolari. Acesta este un pas cheie, și poate fi diferența dintre o afacere foarte mare și o afacere de tip falnic.

Negocierea nu este greu, mai ales dacă o faci peste text sau e-mail. Doar ignorați faptul că majoritatea vânzătorilor Craigslist îl tratează ca o negociere a ostaticilor cu propoziții greșite în două cuvinte. Faceți-le o ofertă mai mică decât cea pentru care o vând, și poate chiar mai puțin decât prețul dorit - s-ar putea să vă negocieze din oferta inițială de a vă întâlni în mijloc. "Poți să faci 10 $?" Este un mesaj perfect acceptabil, și sincer mai formal decât majoritatea oamenilor vor primi.

Uneori sunt dispuși să negocieze, uneori nu sunt - dar dacă nu întrebați nici măcar veți pierde. Negocierea vă poate aduce cinci până la 10 dolari extra dintr-un element mai mic și chiar mai mult pe articole mai mari și mai scumpe. Amintiți-vă: cel mai rău lucru care se întâmplă este că cineva spune că sunt ferme și fie vă întâlniți cu prețul, fie așteptați ceva mai mic.

Doar nu vă descurajați dacă oamenii nu răspund la ofertele dvs. Oamenii sunt deseori răi în privința dezagregării postărilor când un articol este vândut, astfel încât vor ignora toate mesajele după acel punct. Mențineți oameni de mesagerie și în cele din urmă veți obține pe cineva care răspunde și este dispus să negocieze. Răbdarea este cheia.

Ce se întâmplă dacă lucrurile mele se opresc ?! Am nevoie de o garantie!

Ori de câte ori îmi menționez afinitatea mea de a cumpăra folosit, sunt aproape întotdeauna întâlnit cu gemete. "Dar Craigslist este un astfel de hassle", spun ei, sau "Dacă miroși ca pisica unei persoane?" (Pro tip: Clorox este prietenul tău).

De departe, cea mai comună teamă este că vor cumpăra un element, se va rupe și vor fi risipit acești bani pe un obiect gadget fără garanție.

Acesta este un punct valabil, dar din experiența mea, acest lucru nu este foarte comun. Numai o dată am cumpărat vreodată un obiect folosit, care a rupt în curând după aceea, și a fost parțial datorită prostiei mele proaste (nu cumpărați hard disk-uri folosite, oameni). Dar majoritatea oamenilor care vând chestiile astea sunt la fel ca dumneavoastră: oameni care au cheltuit o mulțime de bani pe un obiect gadget și nu-l folosesc la fel de mult ca ei au crezut, așa că ei încearcă să stoarce câțiva dolari din ea în loc să-l arunce departe. Nu încearcă să te ia pe tine pentru o plimbare (de obicei).

Dar lucrurile pot merge în continuare greșit și nu veți obține întotdeauna protecția unei garanții cu aceste articole. Chiar dacă aveți încă o garanție, nu veți primi garanția extinsă oferită de cardul dvs. de credit. O parte din obținerea acelei înțelegeri insane ia riscul, oricât de mic.

Dar iată ce se întâmplă: dacă obțineți suficiente tranzacții, nu contează dacă unul dintre articolele dvs. se rupe. Puteți să-l cumpărați din nou și încă economiseste bani.

De cele mai multe ori, lucrurile dvs. vor funcționa bine și vor dura destul de bine (cu condiția să cumpărați ceva care a fost bine construit în primul rând). Și dacă cumpărați o grămadă de chestii folosite, economisiți atât de mulți bani încât - dacă și când se va sparge ceva - veți putea să o înlocuiți și să veniți în continuare pe termen lung (la fel ca și cum ați termina până când economisiți bani prin faptul că nu cumpărați garanții extinse). Aveți probleme numai dacă a mult din pauzele de lucru folosite, ceea ce este puțin probabil.

Nu aveți nevoie să cumpărați totul, să vă deschideți

Nimic din asta nu înseamnă că trebuie să faci asta pentru tot ce cumperi. Dacă cumpărați un produs despre care știți că are un istoric greșit al eșecurilor (Microsoft Surface, anyone?), Ar putea fi meritat să obțină această garanție. Sau poate că există un model foarte specific de televizor pe care îl doriți și aveți dificultăți în găsirea acestuia. Nu este nici o rușine să cumperi ceva nou - dă-i doar o șansă și să fie discernământ despre ceea ce contează.Sigur, aș fi putut cumpăra un iPod Shuffle în culoarea mea preferată (albastră), dar dacă pot obține o verde folosită pentru 10 dolari cu numele altcuiva gravat pe spate ... Nu cred că voi vărsa multe lacrimi peste culoare. Cumpărați după nevoile dvs. și puteți salva a mult de bani.

Creditare foto: Michael Mandiberg / Flickr