If-Koubou

Cum să specificați un punct de pornire pentru videoclipurile YouTube

Cum să specificați un punct de pornire pentru videoclipurile YouTube (Site-uri răcoritoare)

V-ați dorit vreodată să distribuiți un videoclip YouTube cu cineva, dar a dorit să nu trebuiască să înceapă încă de la început? De exemplu, dacă doriți ca cineva să vadă ceva care se întâmplă cu 6 minute și 23 de secunde în videoclip, trebuie fie să îi permiteți să-l vizioneze de la început, fie să le spună că trebuie să săriți la acel moment.

În schimb, vă puteți face să vă simțiți minunat și să vă bucurați de tehnologie prin trimiterea unui link către videoclipul care începe exact acolo unde doriți. În acest articol, voi vorbi despre trei situații în care doriți să specificați un punct de pornire pentru un videoclip YouTube: atunci când trimiteți un link către cineva, când încorporați un videoclip YouTube pe o pagină web și când postați un comentariu pe o Videoclip YouTube.

Partajarea legăturilor YouTube

Dacă vizionați un videoclip pe YouTube, puteți oricând să copiați adresa URL în bara de adrese și să o inserați într-un mesaj e-mail sau text. Dacă doriți să specificați un moment în care videoclipul ar trebui să înceapă, este foarte ușor deoarece YouTube are deja o opțiune pentru aceasta.

Faceți clic pe pictograma de partajare mică aflată sub butonul Abonare și o mică secțiune se va extinde mai jos. Fila Partajare ar trebui să fie deja selectată și veți vedea scurta legătură cu videoclipul YouTube. Mai jos, veți vedea o casetă de selectare numită Incepe la, pe care le puteți edita. Introduceți punctul de pornire în formatul următor: hh: mm: ss.

Deci, dacă un videoclip are o durată de 1 oră și 32 de minute, puteți scrie în 1:14:30 pentru a începe videoclipul cu 1 oră 14 minute și 30 de secunde. Legătura se va schimba și veți vedea un parametru adăugat la sfârșitul adresa URL: ? T = 1h14m30s.

„Https://youtu.be/lwVW-zWdfjA?t=1h14m30s“

Rețineți că puteți adăuga acest lucru și la adresa URL obișnuită care apare în bara de adrese a browserului dvs., ca mai jos, dar în locul semnului de întrebare, trebuie să utilizați & simbol.

„Https://www.youtube.com/watch?v=lwVW-zWdfjA&t=1h14m30s“

Pe lângă simbolul ampersand, puteți utiliza și simbolul hashtag, dar numai pentru adresa URL obișnuită, nu pentru URL-ul scurt.

„Https://www.youtube.com/watch?v=lwVW-zWdfjA#t=1h14m30s“

Deci, acestea sunt aproape toate modurile în care puteți să distribuiți o legătură YouTube și să specificați un timp pentru pornirea videoclipului. Acum hai să vorbim despre codul de încorporare.

Utilizarea codurilor încorporate

Dacă doriți să încorporați videoclipul pe site-ul dvs. Web, faceți clic din nou pe pictograma partajare, dar de această dată faceți clic pe Încorporare tab. În mod implicit, vă va arăta doar codul pe care trebuie să îl copiați, dar puteți da clic pe acesta Afișați mai multe pentru a vedea toate opțiunile.

Odată ce ați configurat opțiunile conform preferințelor, copiați codul și inserați-l în editorul dvs. HTML. Pe codul de încorporare, trebuie să specificăm punctul de pornire folosind un parametru ușor diferit. În loc să adăugați ? T =, & T = sau # T = la sfârșitul adresei URL, trebuie să adăugăm ? Start =.

În loc să punem timpul în termeni de ore, minute și secunde, așa cum am făcut-o pentru adresele URL YouTube, trebuie să introducem timpul în secunde pentru codul de încorporare. Deci, dacă doriți ca videoclipul să înceapă la 7 minute și 29 de secunde, va trebui să faceți puțină matematică. (7 * 60) + 29 = 449 secunde. Deci, parametrul nostru ar fi ? Start = 429. Ecuația este doar un număr de minute de șaizeci plus numărul de secunde.

Veți adăuga acest parametru la sfârșitul adresei URL de încorporare YouTube. Iată un exemplu de cod inserat în pagina HTML a paginii mele web.

Adresa URL a videoclipului din codul de încorporare este https://www.youtube.com/embed/lwVW-zWdfjA, care este puțin diferit de adresele URL de partajare. În cele din urmă, hai să vorbim despre adăugarea unui moment într-un comentariu YouTube.

Comentarii YouTube

Dacă doriți să specificați o oră exactă într-un comentariu YouTube, tot ce trebuie să faceți este să introduceți ora la ora 13:45. Când faceți acest lucru și postați comentariul dvs., timpul va deveni automat un link și dacă cineva face clic pe acesta, videoclipul va începe să fie redat de la ora exactă.

Desigur, comentariile dvs. nu pot fi citite niciodată cu toți spammarii și troleii, dar puteți încerca! Oricum, dacă aveți videoclipuri YouTube private împărtășite cu prietenii și familia, este o modalitate grozavă de a comenta despre o anumită parte a videoclipului, fără a fi nevoie să scrieți despre ce parte vorbești.

Prin urmare, toate acestea vă permit să alegeți un punct de pornire pentru un videoclip YouTube pe care doriți să îl distribuiți altcuiva prin intermediul unui text, al unui e-mail sau al unui site Web. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!