If-Koubou

Cum să accelerați, dezactivați sau reconstruiți Indexul de căutare Windows

Cum să accelerați, dezactivați sau reconstruiți Indexul de căutare Windows (Cum să)

Căutare Windows face căutarea fișierelor pe PC-ul dvs. mult mai rapid, dar dacă descoperiți că lucrurile încetinesc atunci când Windows indexează fișiere sau Căutarea nu funcționează așa cum era de așteptat, există câțiva pași pe care îi puteți lua.

Accelerați indexarea numai prin includerea anumitor locații

Cea mai bună modalitate de a reduce cantitatea de timp procesor utilizată de serviciul de indexare este prin reducerea numărului de fișiere indexate. De exemplu, dacă nu efectuați în mod regulat căutări de fișiere pe unitatea dvs. C :, nu este nevoie de indexarea întregului lucru. Personal, îmi place funcția de căutare pentru dosarul meu de documente principale și meniul Start, dar asta e despre asta. De ce deranjez indexarea celorlalte?

Puteți citi totul despre selectarea locațiilor în ghidul nostru complet pentru a alege care fișiere index de căutare Windows, unde puteți afla, de asemenea, despre selectarea tipurilor de fișiere care sunt indexate și a altor opțiuni avansate. Pe scurt, pentru a deschide opțiunile de indexare, apăsați Start, tastați "indexare", apoi faceți clic pe "Opțiuni de indexare".

În fereastra "Opțiuni de indexare", faceți clic pe butonul "Modificați".

Apoi utilizați fereastra "Locații indexate" pentru a selecta directorul pe care doriți să-l includeți în index.

Cel puțin, poate doriți să includeți meniul Start pentru a facilita lansarea programelor doar prin tastarea numelor acestora. Restul depinde de dvs., dar cei mai mulți oameni merg mai departe și includ dosare cu fișiere personale, cum ar fi Documente, Imagini, Video și așa mai departe. Dacă păstrați fișierele personale stocate pe altă unitate, rețineți că acele fișiere nu sunt indexate în mod obișnuit decât dacă ați mutat efectiv dosarele de documente personale în acea locație.

Dezactivați căutarea în Windows dacă nu o utilizați

Dacă într-adevăr nu utilizați căutarea Windows, puteți dezactiva complet indexarea oprind serviciul de căutare Windows. Acest lucru va opri indexarea tuturor fișierelor. Încă veți avea acces la căutare, desigur. Va dura mai mult, deoarece trebuie să vă căutați prin fișiere de fiecare dată. Dacă vă gândiți să dezactivați Căutarea, deoarece încetinește lucrurile, vă recomandăm să tăiați ce fișiere sunt indexate și să vedeți dacă aceasta vă funcționează mai întâi.

De asemenea, trebuie să rețineți că alte aplicații, în special Microsoft Outlook, utilizează Căutare Windows pentru a permite căutarea în acele aplicații, deci va trebui să faceți o căutare rapidă și în acele aplicații.

Acestea fiind spuse, dacă intenționați să utilizați o altă aplicație de căutare sau pur și simplu nu căutați des, și preferați să nu mai funcționeze serviciul, Căutare Windows este ușor de dezactivat. Apăsați Start, tastați "services", apoi faceți clic pe rezultat.

În partea dreaptă a ferestrei "Servicii", găsiți intrarea "Căutare Windows" și faceți dublu clic pe ea.

În meniul derulant "Tip de pornire", selectați opțiunea "Dezactivat". Acest lucru va împiedica încărcarea Windows Căutare la următoarea pornire a computerului. Faceți clic pe butonul "Stop" pentru a continua și opriți acum serviciul de căutare Windows. Când serviciul sa oprit, faceți clic pe "OK".

Si asta e. Căutare Windows este acum dezactivată, fapt pe care Windows este bucuros să vă reamintesc (și să-l oferiți să remediați) când efectuați căutări.

Dacă doriți să readuceți Windows Search, tot ce trebuie să faceți este să reveniți la fereastra Services, să schimbați opțiunea "Type startup" înapoi la "Automatic" și apoi să faceți clic pe Start pentru a începe backupul serviciului.

Reconstruiți Indexul de căutare Windows dacă întâmpinați probleme

Dacă întâmpinați probleme cu căutarea - căutări neașteptat de lentă, nu găsiți lucruri care ar trebui indexate sau căutări care chiar crashing - cel mai bun pariu este să refaceți complet indexul de căutare. Va dura ceva timp pentru a reconstrui, dar de obicei merită. Înainte de a reconstrui indexul, totuși, merită să ai timp pentru a tăia locurile indexului la ceea ce ai nevoie pentru a face procesul de indexare mai rapid.

Deschideți fereastra "Opțiuni de indexare" apăsând pe Start și tastând "Opțiuni de indexare", apoi faceți clic pe butonul "Avansat".

În fereastra "Opțiuni avansate", faceți clic pe butonul "Rebuild".

După aceasta, este doar o chestiune de așteptare în timp ce Windows reconstruiește indexul de la zero. Puteți continua să utilizați PC-ul în mod normal, dar căutarea va continua să fie neclară până când indexul va fi complet reconstruit. De asemenea, Windows încearcă să facă indexarea în timp ce PC-ul dvs. nu este utilizat, așadar este recomandat să reconstruiți indexul înainte de a merge la culcare și doar lăsați-l pe PC să facă noaptea pentru a-și face treaba. Ar trebui să te întorci să cauți dimineața.