If-Koubou

Cum de a accelera un folder Windows care se încarcă foarte lent

Cum de a accelera un folder Windows care se încarcă foarte lent (Cum să)

Există un fenomen curios pe care mulți dintre voi l-ați întâlnit probabil: chiar și cu un computer rapid, există unele foldere Windows încărcate cu încetinitor agonizant. Din fericire, reparația este simplă și rezultatele sunt imediate.

De ce folderele dvs. se încarcă atât de încet

Există o lungă perioadă de timp Windows Explorer caracteristică care datează tot drumul înapoi la Windows Vista în care puteți spune Windows Explorer ce fel de conținut este în anumite dosare, în scopul de a optimiza modul în care acest conținut este afișat.

De exemplu: puteți să-i spuneți Windows Explorer că un anumit dosar este locul în care stocați fișierele muzicale și va prezenta acele fișiere într-un mod foarte util pentru navigarea prin muzică (de exemplu, în format detaliat al listei cu opțiuni de coloană, cum ar fi timpul de redare a fișierelor). Chiar dacă nu-i spui niciodată Windows Explorer ce să facă, el implică automat unele foldere la diferite setări (dosarul bibliotecii "Music" este, în mod firesc, implicit la afișarea de fișiere de tip muzical) și apoi folosește o caracteristică denumită Automatic Folder Type Discovery odihnă. Sistemul de descoperire automată este cea mai bună estimare a conținutului din dosar, pe baza numărului de fișiere de diferite tipuri, a ultimelor fișiere adăugate și așa mai departe.

Când funcționează, este o trăsătură extraordinară. Când nu funcționează, este o problemă destul de enervantă: atunci când un dosar cu un număr mare de fișiere este optimizat pentru "imagini", acesta va trece imediat prin toate fișierele din folder, indiferent dacă folderul este sau nu în miniatură pentru a verifica și actualiza toate miniaturile pentru toate fișierele găsite acolo.

Chiar și pe un computer cu un procesor modern, cu o cantitate mare de memorie RAM și o viteză solidă, acest proces poate dura oriunde de la 10-15 secunde până la un minut, în funcție de câte fișiere sunt în dosar. Pe computerele mai vechi poate bloca chiar și Windows Explorer (nu doar folderul în cauză).

Un prim exemplu al acestui bug agonizingly slow-churn-bug în acțiune este directorul "Descărcări" Windows care, datorită acelei caracteristici automate de descoperire a tipurilor de foldere automate, este de obicei setat la modul imagine la majoritatea computerelor. Dacă v-am plasa pariuri pe ceea ce v-ați adus la acest articol, am fi vrut să pariem că ați venit în căutarea unei soluții în dosarul Descărcări, luând câteva minute pentru a încărca și afișa fișierele. Nu vă faceți griji, nu vă vom judeca dosarul Descărcări aglomerate dacă nu vă judecați pe al nostru.

Din fericire, rezolvarea problemei este la fel de simplă ca să spunem Windows ca să nu mai trateze dosarul ca o galerie de imagini.

Modificarea optimizărilor pentru foldere

Atâta timp cât știți unde să arătați, este ușor să modificați optimizarea dosarelor. Mai întâi, găsiți dosarul cu care aveți probleme. De obicei, cei mai mulți oameni au doar un folder care este deosebit de lent, dar dacă aveți o mulțime de directoare care se ocupă prost, puteți lua o abordare de sus în jos și modificați setările pentru dosarul părinte pentru a aplica modificările tuturor subdosarelor.

Odată ce ați localizat dosarul, pur și simplu faceți clic dreapta pe folderul propriu-zis în Windows Explorer sau, dacă aveți folderul deschis, pe o zonă goală din panoul Windows Explorer. Selectați, din meniul contextual, "Proprietăți".

În meniul Proprietăți, selectați fila "Personalizare".

În fila de personalizare, veți găsi o intrare "Optimizați acest dosar pentru:" cu un meniu derulant. Opțiunile din meniul drop-down sunt: ​​"Elemente generale", "Documente", "Imagini", "Muzică" și "Videoclipuri". Selectați "Elemente generale".

Dacă doriți să aplicați modificările tuturor folderelor din dosarul respectiv, selectați "Aplicați și acest șablon la toate subfolderele" din meniul derulant.

Faceți clic pe "Aplicați", apoi pe "OK" din partea de jos a meniului Proprietăți. Înapoi în dosarul dificil, apăsați F5 pentru a reîncărca dosarul.

Schimbările ar trebui să aibă loc imediat și timpul de așteptare pentru dosar-încărcare ar trebui să dispară de mult.

Cu un mic truc simplu, nu mai trebuie să luați o pauză de cafea în timp ce așteptați ca dosarul Descărcări să găsească încărcare.