If-Koubou

Cum se combină sau se combină mai multe fișiere text

Cum se combină sau se combină mai multe fișiere text (Descărcare gratuită de software)

Există mai multe ocazii în care este posibil să fie nevoie să îmbinați mai multe fișiere text în fișier text unic. De exemplu, este posibil să primiți un CD care conține sute de fișiere text, toate în directoare diferite, care trebuie combinate într-un fișier pentru a fi importate în Excel etc.

De asemenea, este util dacă aveți fișiere de jurnal de rețea, fișiere de jurnal de server sau jurnale de backup pe care doriți să le combinați în scopul minelor de date sau analizei datelor. Există câteva moduri diferite în care puteți să vă alăturați împreună fișierelor text, iar rezultatele sunt ușor diferite, în funcție de metoda pe care o alegeți.

În acest articol, voi scrie despre mai multe moduri de a combina fișierele text, astfel încât, dacă o metodă nu funcționează prea bine, puteți încerca altceva.

Metoda 1 - Prompt de comandă

Dacă sunteți în stare să utilizați linia de comandă, atunci există câteva comenzi simple pe care le puteți utiliza pentru a îmbina rapid o grămadă de fișiere text. Avantajul utilizării liniei de comandă este că nu trebuie să instalați niciun program terță parte. Dacă doriți un pic de grund pe utilizarea liniei de comandă, verificați ghidul meu de început pentru a utiliza linia de comandă.

De asemenea, deoarece linia de comandă poate lua mai mulți parametri, puteți crea cu adevărat o comandă destul de complexă pentru a filtra și a sorta fișierele pe care doriți să le includeți în procesul de îmbinare. Voi explica cea mai simplă comandă, dar voi încerca și câteva exemple pentru a vă arăta cum să faceți lucrurile mai complicate.

În primul rând, deschideți Windows Explorer și accesați directorul în care se află fișierele text. Dacă fișierele sunt stocate în mai multe subfoldere, navigați la directorul părinte. Acum țineți apăsat CTRL + SHIFT și apoi faceți clic dreapta pe orice loc gol din fereastra Explorer.

Aceasta va deschide o fereastră de comandă care este deja setată în directorul în care vă aflați. Acum, tot ce trebuie să faceți este să tastați comanda. După cum puteți vedea mai sus, am trei documente text în dosar împreună cu câteva dosare. Dacă vreau doar să combină fișierele text într-un singur director, aș emite această comandă:

pentru% f în (* .txt) nu introduceți "% f" >> c: \ Test \ output.txt

În codarea parlamentelor, este un lucru simplu PENTRU buclă care bucle prin toate fișierele se termină cu .TXT și le trimite la un fișier numit output.txt.

După cum puteți vedea mai sus, bucla rulează doar o comandă separată pentru fiecare fișier text pe care îl găsește în director. Rețineți că dacă aveți un fișier text, dar are o extensie diferită, cum ar fi .log sau .dat, etc, puteți schimba pur și simplu valoarea * .txt din comandă. Este, de asemenea, de remarcat faptul că ieșirea ar trebui să fie într-o locație diferită de directorul curent, altfel va adăuga fișierul de ieșire la sine, deoarece este, de asemenea, un fișier text.

Acum, să presupunem că aveți fișiere text care se află nu numai într-un singur director, ci și în mai multe subfoldere. În acest caz, putem adăuga un parametru comenzii, care îi va spune să caute în mod recursiv fișiere text în orice subfoldere ale directorului curent.

pentru / R% f în (* .txt) nu introduceți "% f" >> c: \ Test \ output.txt

Veți observa / R parametru imediat după instrucțiunea pentru. Acum, când rulez comanda, veți vedea că găsește câteva fișiere text suplimentare în cele trei directoare care se află în același director.

Așa cum este de obicei cu linia de comandă, există de fapt o altă comandă care vă permite să faceți același lucru ca și PENTRU declarația de mai sus. Comanda este de fapt mult mai simplă și dacă funcționează bine pentru tine, atunci nu ezitați să o utilizați în locul metodei de mai sus.

copiați * .txt output.txt

Această comandă funcționează bine, dar nu are la fel de multe opțiuni ca și comanda anterioară. De exemplu, nu vă va permite să căutați recursiv prin subfoldere.

Metoda 2 - TXTCollector

TXTCollector este un instrument de fuzionare a fișierelor cu text liber, cu set de caracteristici decente. Este foarte ușor de utilizat și poate fi configurat să funcționeze în câteva moduri diferite.

Mai întâi, tastați sau copiați și inserați calea directorului în Pliant caseta din partea de sus sau pur și simplu faceți clic pe Răsfoiți dosarele și selectați folderul cu fișierele text. Apoi puteți alege tipul de fișiere pe care doriți să le combinați.

În mod implicit, TXTCollector va căuta toate fișierele TXT și le va combina. Cu toate acestea, puteți alege din listă și combinați sau combinați mai multe fișiere CSV, BAT, HTM, LOG, REG, XML și INI într-unul, de asemenea!

Verifică Includeți subdosarele dacă doriți ca TXTCollector să examineze recursiv în fiecare sub-folder al directorului principal. TXTCollector vă va arăta exact câte fișiere a găsit în director.

Apoi puteți alege un separator care va apărea între fiecare fișier care este combinat. Aceasta este o caracteristică plăcută pe care nu o obțineți cu metoda liniei de comandă. Fie puteți alege din meniul derulant, fie puteți introduce în cutie tot ce doriți.

În mod implicit, programul va pune numele directorului, numele fișierului și separatorul dintre fiecare fișier. Dacă doriți să combinați fișierele în mod continuu fără a întrerupe între fiecare fișier, verificați opțiunea Nu există separator, Nu există nume de fișier, și Nu se returnează caroseria.

Veți avea apoi posibilitatea de a adăuga un spațiu între fișiere sau nu. Lucrul minunat despre TXTCollector este că îl puteți personaliza cu adevărat. Dacă faceți clic pe link-ul din partea de jos numit Extensii și separatoare, puteți adăuga propriile extensii la TXTcollector.

Editați extensions.txt fișier situat în directorul de date al aplicației TXTCollector. Rețineți că TXTcollector se ocupă numai de fișiere text simplu, indiferent de ce extensie este folosită. Prin urmare, nu poate combina mai multe fișiere XLS, de exemplu, dacă nu sunt salvate ca text simplu.

Singura limitare a programului este aceea că poate combina simultan 32.765 de fișiere text.Dacă aveți mai mult de atât, puteți combina cele mai multe într-unul și apoi combinați unul mare cu unul mai mic, până la 32.765!

În general, o aplicație gratuită foarte simplă, dar puternică, pentru combinarea mai multor fișiere text. Sperăm că aceste două metode vor funcționa pentru majoritatea oamenilor. Dacă ați intrat într-o situație care este mai complicată, nu ezitați să postați un comentariu și voi încerca să vă ajut.

De asemenea, asigurați-vă că ați verificat postul meu despre cum să combinați mai multe prezentări PowerPoint. Bucurați-vă!