If-Koubou

Cum se combină mai multe partiții într-o singură partiție

Cum se combină mai multe partiții într-o singură partiție (Cum să)

Unii producători vând PC-uri cu unitățile lor interne împărțite în mai multe partiții - una pentru sistemul de operare Windows și o partiție goală "data" pentru fișierele personale. Puteți combina aceste partiții într-una singură, dacă preferați.

Acest truc poate fi, de asemenea, utilizat pentru a elimina partițiile de recuperare, eliberând spațiul care ar fi utilizat în mod normal pentru datele de recuperare. Sau, dacă configurați un PC cu mai multe partiții, puteți anula toate acestea.

De ce unele nave cu mai multe partiții, oricum?

Unii producători de PC-uri par să creadă că devotarea unei partiții în sistemul de operare și alta a datelor va oferi o separare clară a celor două, permițându-vă să ștergeți sistemul de operare și să îl reinstalați, păstrând în același timp datele într-o zonă separată.

Acest lucru poate fi convenabil pentru unii oameni, dar de multe ori nu este necesar. Funcția "Resetați acest computer" de la Windows 10 va reseta Windows la setările implicite fără a șterge datele dvs. personale, chiar dacă ambele sunt în aceeași partiție. Acest lucru împarte spațiul de pe hard disk în două bucăți și s-ar putea să umpleți una dintre partiții și să nu aveți spațiu pentru programele de pe partiția dvs. de sistem sau fișierele de date de pe partiția dvs. de date după ce faceți.

Mai degrabă decât să trăiți cu configurarea unității pe care o alege producătorul dvs., o puteți schimba singură. Este rapid, ușor și ar trebui să fie destul de sigur. Puteți face totul și din Windows.

Rețineți că unele PC-uri au de fapt mai multe hard disk-uri în ele. În caz contrar, în mod normal, nu veți putea să combinați aceste unități multiple într-o singură partiție fără unele trucuri mai avansate.

Ștergeți o partiție și extindeți-o pe cea de-a doua

Vom începe mai întâi ștergând una dintre partiții. Dacă aveți un PC nou cu o partiție care conține fișierele de sistem și o partiție goală etichetă "DATA" sau ceva similar, vom șterge partiția goală.

Dacă aveți deja fișiere de date pe acea partiție, trebuie să le mutați din partiția de date pe care o ștergeți în partiția de sistem pe care doriți să o păstrați. Dacă nu există spațiu, puteți să mutați temporar fișierele pe o unitate de disc externă sau pe o unitate flash USB. Doar scoateți aceste fișiere de pe partiție, deoarece acestea vor fi pierdute atunci când ștergeți partiția.

Când sunteți gata, deschideți utilitarul Disk Management. În Windows 10 sau 8.1, faceți clic dreapta pe butonul Start și selectați "Disk Management". În Windows 7, apăsați Windows Key + R, tastați "diskmgmt.msc" în dialogul Run și apăsați Enter.

Identificați cele două partiții pe care doriți să le combinați. În exemplul de mai jos, vom combina partiția OS (C :) cu partiția DATA (D :).

Aceste două partiții trebuie să fie pe aceeași unitate. Dacă sunt pe unități diferite, acest lucru nu va funcționa. De asemenea, acestea vor trebui să fie adiacente unul pe celălalt pe unitate, altfel veți avea nevoie de mai multă muncă.

Eliminați cea de-a doua partiție dând clic dreapta pe ea și selectând "Delete Volume". Amintiți-vă: Veți pierde toate fișierele de pe partiție atunci când faceți acest lucru!

Apoi, faceți clic dreapta pe partiția rămasă pe care doriți să o măriți și faceți clic pe opțiunea "Măriți volumul".

Deschideți asistentul și acceptați opțiunile implicite pentru a mări partiția la nivelul maxim al spațiului disponibil. Se va extinde în spațiul liber lăsat în urmă după ce partiția adiacentă a fost ștearsă.

Este atât de simplu, iar schimbarea va fi instantanee și se va întâmpla fără o repornire. A doua partiție a dispărut, iar prima partiție conține acum tot spațiul de stocare alocat anterior celui de-al doilea.

Nu puteți crea o partiție care să se extindă pe mai multe unități. Cu toate acestea, funcția Spații de stocare adăugată în Windows 8 vă va permite să combinați mai multe unități fizice fizice într-o singură unitate logică.