If-Koubou

Cum se sincronizează două foldere în timp real în Windows

Cum se sincronizează două foldere în timp real în Windows (Descărcare gratuită de software)

V-ați dorit vreodată să păstrați două foldere în două locații diferite sincronizate în timp real? Poate că aveți un dosar pe desktop sau laptop și doriți să îl sincronizați cu un alt PC în casă sau cu un dispozitiv de stocare extern, cum ar fi un hard disk USB sau cu un dispozitiv de stocare atașat la rețea?

Există multe programe gratuite care vă pot ajuta să sincronizați două foldere, dar foarte puține dintre ele fac o treabă bună de sincronizare a folderelor în timp real. Ceea ce vreau să spun în timp real este că utilizatorul nu trebuie să deschidă manual programul și să ruleze sincronizarea sau trebuie să aștepte ca programul să ruleze pe o bază recurentă.

În acest articol, voi scrie despre un program freeware pe care îl puteți utiliza pentru a configura sincronizarea în timp real între două dosare stocate în locații diferite. Acest lucru este util în scopuri de rezervă sau dacă lucrați într-o echipă și doriți să evitați un serviciu de tip cloud, cum ar fi Dropbox sau Google Drive.

Dsynchronize

Dsynchronize este un program freeware scris de un dezvoltator din Polonia, al cărui site web arată ca din anii '90! Cu toate acestea, nu judeca o carte prin coperta sa, deoarece programele pe care le scrie sunt excelente.

În primul rând, când vizitați linkul de mai sus, trebuie să parcurgeți un pic pentru a ajunge la programul corect. La început am crezut că sunt pe un site greșit deoarece am citit despre primul său program numit Dspeech. Derulați în jos pe lângă Dshutdown și îl veți vedea pe Dsynchronize.

Așa cum am remarcat anterior, este un site destul de rău. Din fericire, software-ul este curat și nu conține niciun junkware, malware, anunțuri etc. Odată ce descărcați fișierul ZIP, continuați și extrageți toate fișierele și apoi executați fișierul de aplicație.

Când rulați pentru prima dată aplicația, veți vedea două casete din partea de sus pentru sursă și destinație. Trebuie să le configuram mai întâi.

Bifați caseta pentru Surse și apoi apăsați introduce. Veți vedea acum două butoane care apar în partea dreaptă: Filtru și Naviga.

Apasă pe Naviga și alegeți primul dosar. Odată selectată, puteți face clic pe Filtru dacă doriți să excludeți anumite tipuri de fișiere sau să excludeți subfoldere. Dacă doriți ca totul să fie sincronizat, atunci nu vă faceți griji cu privire la butonul de filtrare.

Acum, când avem două foldere selectate, putem începe configurarea opțiunilor. Implicit, sincronizarea va funcționa numai când faceți clic pe Sincroniza buton. Conform documentației, mai întâi trebuie să efectuați o sincronizare normală înainte de a permite sincronizarea în timp real.

Cu toate acestea, înainte de a efectua orice sincronizare, să configurați opțiunile. Pentru a începe, dacă doriți să păstrați modificările sincronizate între ambele foldere, trebuie să verificați Sincronizare bidirecțională. Aceasta va activa în mod automat Copiați numai fișierele mai noi caseta prea. Vă recomand, de asemenea, verificarea Creați un dosar dacă nu există astfel încât atunci când creați un folder nou într-un singur folder, acesta va crea automat același folder în celălalt folder sincronizat.

O altă opțiune importantă este Modificări de rezervă. Acest lucru este util dacă doriți să păstrați mai multe versiuni ale modificărilor în cazul în care nu ați vrut să ștergeți ceva sau doriți să vedeți versiuni anterioare ale unui document etc.

Există mai multe opțiuni, care sunt explicative. Dacă sunteți confuz, asigurați-vă că ați citit fișierul TXT care se află în dosarul în care a fost dezarhivată aplicația.

Mergeți mai departe și faceți clic pe Sincroniza pentru a finaliza o sincronizare. După ce ați făcut acest lucru, puteți face acum câteva modificări și apoi faceți un alt sincronizare pentru a vă asigura că funcționează așa cum doriți.

Pentru a obține sincronizarea în timp real, trebuie să verificați Sincronizare în timp real cutie sub Opțiuni speciale. Acum, dacă lăsați fereastra programului deschisă și începeți să adăugați, să eliminați sau să actualizați fișierele din directorul sursă sau de destinație, veți vedea că folderele sunt actualizate automat fără intervenția utilizatorului.

Acest lucru nu este încă ideal deoarece trebuie să păstrați fereastra programului deschis, dar dezvoltatorul a fost suficient de inteligent pentru a înțelege acest lucru. Sub Sincronizare temporizată, există încă două opțiuni pe care trebuie să le verificați: Pornire automată și Autostart ca serviciu.

Când încercați să verificați butonul Autostart, veți primi un mesaj prin care să spuneți că trebuie să începeți să faceți Dsynchronize ca Administrator. Pentru a face acest lucru, închideți programul și apoi faceți clic dreapta pe fișierul de aplicație și alegeți Rulat ca administrator.

Acum ar trebui să puteți verifica Pornire automată fără mesaj. Apoi, verificați Autostart ca serviciu caseta și veți primi un popup în cazul în care trebuie să faceți clic pe Instalați serviciul buton.

Odată ce ați făcut acest lucru, Porniți serviciul butonul va deveni clicabil. Faceți clic pe acesta și nu vă faceți griji în legătură cu contul, parola etc. Cont sistem este bifat. Clic Terminat și ar trebui să vedeți că programul spune că rulează ca un serviciu.

Asta e! Acum, închideți programul și începeți să actualizați, adăugați sau ștergeți date din foldere și urmăriți, deoarece aceste acțiuni sunt sincronizate instantaneu cu celălalt folder.

În ansamblu, programul a funcționat foarte bine în testele mele și am fost impresionat de viteza și de faptul că am putut păstra copii de siguranță ale modificărilor și am văzut un fișier jurnal al tuturor informațiilor actualizate, adăugate sau șterse. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să postați un comentariu. Bucurați-vă!