If-Koubou

Configurați desktopul de la distanță Chrome pentru a accesa orice calculator de la distanță

Configurați desktopul de la distanță Chrome pentru a accesa orice calculator de la distanță (Software-ul Google / Sfaturi)

Căutați o modalitate rapidă și ușoară de a accesa mașina dvs. Windows, Mac sau Linux de pe un dispozitiv Apple, un dispozitiv Android sau chiar de la o altă mașină Windows, Mac sau Linux? Dacă da, atunci există o soluție care funcționează cu adevărat, foarte bine: Chrome Remote Desktop.

Pentru a-l utiliza, tot ce aveți nevoie este Google Chrome instalat pe telefon, tabletă sau computer. După ce ați setat totul, pe care o voi explica mai jos, puteți accesa oricare dintre computerele dvs. din telefon, tabletă sau alt computer. Aceasta înseamnă că pot controla de la distanță mașina mea Windows de pe laptop-ul meu iPhone, Nexus 6 și Mac fără a fi nevoie să vă faceți griji despre port forwarding, DNS dinamic, sisteme de operare diferite sau orice altceva.

Lucrul minunat în ceea ce privește utilizarea Google Chrome este că durează aproximativ 5 minute pentru a fi instalat și chiar mai puțin decât dacă aveți deja instalat Chrome pe dispozitivele dvs.

Instalați Chrome Remote Desktop

Primul lucru pe care trebuie să-l facem este să instalați Google Chrome pe calculatoarele dvs. Deoarece Chrome poate fi instalat pe Windows, Mac sau Linux, înseamnă că puteți accesa de la distanță oricare dintre aceste sisteme de operare.

După ce ați instalat Chrome, trebuie să instalați Chrome Remote Desktop. Apasă pe Adăugați la crom butonul din dreapta sus. Va apărea un popup cu permisiunile de care are nevoie aplicația pentru a funcționa corect. Clic Adăugați aplicația pentru a continua dacă sunteți în regulă cu permisiunile.

În acest moment, aplicația ar trebui instalată și ar trebui să apară o filă nouă unde puteți vedea toate aplicațiile instalate în Chrome. Dacă această filă nu apare, deschideți o filă nouă și introduceți-oAplicații // /: crom.

Ar trebui să vedeți o nouă pictogramă numită Desktop la distanță Chrome. Mergeți mai departe și faceți clic pe acesta pentru a porni aplicația. În fereastra nouă, veți vedea două secțiuni: Asistență de la distantă și Computerele mele. Pentru a începe, trebuie să faceți clic pe Incepe butonul din My Computers. Dacă nu ați instalat deja Chrome pe computerul dvs., va trebui să vă conectați mai întâi la contul dvs. Google, altfel totul va fi îngroșat.

Mergeți mai departe și faceți clic pe Activați conexiunile la distanță buton.

Veți primi apoi un mesaj pop-up care vă va cere să instalați Chrome Instalator gazdă la distanță de la distanță program pe computer. Acesta este, în principiu, clientul la distanță, care permite fiecărui dispozitiv să acceseze de la distanță un alt dispozitiv.

Fișierul se va descărca pe computer (.MSI pentru Windows, .DMG pentru Mac etc.) și va trebui să îl rulați manual pentru a instala software-ul. Odată ce faceți acest lucru, veți obține o altă fereastră care vă cere acum să introduceți un cod PIN de cel puțin șase cifre pe care va trebui să îl utilizați pentru a vă conecta la computer de la distanță. Vă sugerăm să utilizați un cod diferit pentru fiecare computer, decât pentru același computer.

Faceți clic pe OK și trebuie să primiți un mesaj prin care să se afirme că conexiunile la distanță au fost activate pentru computer. Când am făcut acest lucru pe Mac, o altă fereastră a apărut și a trebuit să introduc din nou codul PIN pentru a permite conexiuni la distanță.

Din nou, trebuie să mergeți mai departe și să urmați această procedură pe toate computerele pe care doriți să le puteți accesa de la distanță. Rețineți că puteți să-l instalați pur și simplu pe un computer Mac și Windows și să accesați Mac-ul din Windows sau invers. Dacă instalați aplicația pe telefonul dvs., puteți accesa computerele desktop de pe un dispozitiv Apple sau Android. Din păcate, aplicația Desktop la distanță Chrome nu este disponibilă încă în magazinul Microsoft App.

Conectarea la distanță la calculatoarele dvs.

Acum, pentru distracție! Să începem prin conectarea la un computer desktop utilizând un dispozitiv Android. Pe telefon, accesați App Store și descărcați aplicația Desktop la distanță Chrome. Iată linkurile:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.chromeremotedesktop&hl=en

https://itunes.apple.com/us/app/chrome-remote-desktop/id944025852?mt=8

Deschideți aplicația și conectați-vă cu contul dvs. Google. Merită menționat faptul că va trebui să vă conectați la Google Chrome pe toate dispozitivele dvs. pentru a vă conecta între dispozitive. Interfața app este foarte simplistă și ușor de utilizat. De asemenea, arată exact la fel și pe dispozitivele Android și Apple.

Ar trebui să obțineți imediat o listă de computere activate care sunt conectate utilizând același cont Google. Atingeți numele computerului și vă va cere codul PIN.

Puteți, de asemenea, să bifați o casetă astfel încât să nu vă mai solicite codul PIN atunci când vă conectați de acel dispozitiv. Atingeți Conectați și ar trebui să vedeți desktop-ul computerului pe telefon sau pe tabletă!

De asemenea, veți vedea o bară suprapusă în partea de sus cu câteva icoane. Primul este un buton de mouse care va fi fie albastru, fie gri (pe dispozitive Apple). Dacă este albastru, înseamnă că puteți controla indicatorul mouse-ului real cu degetul. Dacă o atingeți, ceea ce va deveni gri, apoi degetul devine indicatorul mouse-ului. Pe Android, acesta se rotește între o pictogramă a mouse-ului și o pictogramă cu degetul.

Pictograma tastatură va afișa o tastatură virtuală pe care o puteți utiliza pentru a tasta. Butonul cu pătrat mic se va afișa pe ecran complet și va elimina bara de suprapunere pentru a vedea întregul spațiu de lucru. Dacă faceți clic pe cele trei puncte verticale de la extrema dreaptă, puteți trimite combo-ul tastaturii CTRL + ALT + DEL pe desktop.

Deci, despre conectarea dintre computerele desktop? De asemenea, este foarte ușor. Trebuie doar să deschideți aplicația Desktop la distanță Chrome pe computer și apoi să faceți clic pe orice computer aflat în listă Computerele mele secțiune.

Introduceți codul PIN și va apărea o nouă fereastră cu desktopul computerului dvs. la distanță. Lucrul minunat în ceea ce privește utilizarea browserului Chrome, așa cum am menționat anterior, este că acesta funcționează pe Internet și nu trebuie să vă faceți griji cu privire la deschiderea sau redirecționarea porturilor pe router.

Din testarea mea, un singur dispozitiv se poate conecta la un computer la un moment dat. Dacă se va conecta oa doua conexiune, prima va fi deconectată automat. Este, de asemenea, de remarcat faptul că rezoluția computerului la distanță este ceea ce va fi folosit pe computerul gazdă. De exemplu, am conectat de pe PC-ul meu Windows cu o rezoluție de 2560 × 1440 la computerul meu Mac cu o rezoluție de 1440 × 900 și primesc pur și simplu o fereastră de 1440 × 900 atunci când utilizează Desktop la distanță Chrome.

Chiar dacă îl extind pe ecran complet, desktop-ul Mac rămâne la 1440 × 900 pe mașina mea Windows. Dacă mă conectez invers, aplicația are două opțiuni pentru a ajuta: Respectați spațiul de lucru pentru a se potrivi și Scade pentru a se potrivi. Prima opțiune ar trebui să modifice rezoluția de pe computerul la distanță, iar a doua opțiune redimensionează pur și simplu desktop-ul de pe computerul gazdă.

În general, pentru a fi complet gratuit și pentru a-mi oferi posibilitatea de a vă conecta la orice calculator care utilizează atât de multe dispozitive diferite, Chrome Remote Desktop este fantastic. Evident, există o mulțime de alte opțiuni care pot face probabil mai mult decât Chrome, dar unele costă bani, iar altele necesită setări mai complexe. Pentru o soluție ușor de utilizat la distanță, pe care oricine o poate lucra în cel mai scurt timp, verificați Desktopul la distanță Chrome. Bucurați-vă!