If-Koubou

Configurare CCleaner pentru a rula automat în fiecare noapte în Windows 7, Vista sau XP

Configurare CCleaner pentru a rula automat în fiecare noapte în Windows 7, Vista sau XP (Cum să)

După ce a scris articolul de ieri cu privire la modul de a rula CCleaner în tăcere printr-o comandă rapidă sau un hotkey, mulți oameni au exprimat pentru mine că le-ar dori să știe cum să-l rula în fiecare noapte pe un program, așa că am scris că pentru tuturor beneficiu.

Configurați opțiunile

Va trebui să decideți ce setări doriți să fie difuzate când se execută automat CCleaner ... de exemplu, m-aș uita dacă doriți sau nu să vă curățați cookie-urile sau documentele recente (ceea ce este o caracteristică pe care o folosesc frecvent, așa că nu vreau să fie curățate)

Apoi, treceți la Opțiuni \ Avansat și asigurați-vă că este bifată opțiunea "Salvați toate setările la fișierul INI" (aceasta trebuie verificată în mod implicit). Acest lucru vă asigură că toate setările pe care le-ați ales sunt salvate într-un fișier INI din același director.

Creați sarcina programată în Windows 7 sau Vista

Deschideți Task Scheduler introducând-o în caseta de căutare din meniul Start sau navigând la Accessories \ System Tools.

Odată ce sunteți acolo, faceți clic pe linkul pentru "Creați o sarcină de bază" în partea dreaptă.

Dați sarcină un nume memorabil precum "Run CCleaner"

Alegeți "Zilnic" sau "Săptămânal", în funcție de cât de des doriți să se execute sarcina.

Acum alegeți o oră a zilei în care computerul dvs. este de obicei pornit, dar nu îl utilizați.

În ecranul următor, alegeți "Porniți un program" și mergeți la următorul ecran.

Acum va trebui să parcurgeți fișierul executabil CCleaner, care se găsește de obicei în următoarea locație, dar ar putea fi în altă parte:

C: \ Program Files \ CCleaner \ CCleaner.exe

Asigurați-vă că adăugați comutatorul / AUTO în caseta "Adăugați argumente".

În ecranul Rezumat, asigurați-vă că faceți clic pe caseta pentru "Deschiderea dialogului de proprietăți" înainte de a da clic pe butonul Finalizare.

Acum, veți dori să alegeți opțiunea pentru "Rulați cu cele mai înalte privilegii", astfel încât sarcina să se execute automat cu privilegii de administrator.

Opțional: De asemenea, puteți să aruncați o privire la fila Condiții și să alegeți opțiunea de a începe sarcina numai atunci când computerul este inactiv pentru o anumită perioadă de câteva minute.

Ar trebui să observați opțiunea "Treziți computerul pentru a rula această sarcină", ​​de asemenea ... dacă de obicei puneți computerul în modul Repaus, puteți verifica acea casetă astfel încât calculatorul să se trezească pentru a rula CCleaner.

Puteți testa sarcina făcând clic dreapta pe elementul din listă și selectați Executare. CCleaner ar trebui să ruleze în tăcere în fundal.

Puteți să vă uitați în jur la unele dintre celelalte opțiuni ... de exemplu, unii oameni conduc CCleaner de câteva ori pe zi (deși acest lucru pare puțin excesiv pentru mine ... o dată pe săptămână probabil că ar fi destul de bun)

Creați sarcina programată în Windows XP

Dacă utilizați Windows XP, aveți la dispoziție un asistent complet diferit pe care va trebui să-l parcurgeți ... deschideți Sarcini programate din Panoul de control sau din secțiunea Accesorii din meniul Start, apoi faceți clic pe "Adăugați o sarcină programată"

Dacă ați instalat CCleaner utilizând programul de instalare obișnuit, ar trebui să îl vedeți în listă. Dacă nu, atunci va trebui să navigați până la locația fișierului.

Apoi, veți dori să dați sarcina un nume util și alegeți "Zilnic" sau "Săptămânal", în funcție de cât de des doriți să o executați.

Acum alegeți o oră a zilei pe care va fi calculatorul dvs., dar nu îl veți folosi, cum ar fi 1AM (sau dacă sunteți ca mine, 8AM)

Vi se va cere să introduceți parola pentru contul dvs. de utilizator.

Asigurați-vă că bifați caseta pentru "Deschidere proprietăți avansate" și apoi faceți clic pe butonul Terminare.

Acum veți dori să modificați comanda Run pentru a include comutatorul / AUTO la sfârșit. Asigurați-vă că ați pus un spațiu între.

Dacă vă uitați la fila Setări, veți vedea opțiunile pentru a porni sarcina numai dacă computerul este inactiv și, de asemenea, aceeași opțiune pentru a "Trezi computerul pentru a rula această sarcină", ​​lucru util dacă plasați de obicei computerul în modul de așteptare atunci când nu îl utilizați.

Puteți testa sarcina dvs. programată făcând clic dreapta pe ea și selectând Run. CCleaner ar trebui să se deschidă și să ruleze în fundal.

Descărcați CCleaner de la ccleaner.com (Descărcați construirea Slim care nu îmbină bara de instrumente Yahoo!)