If-Koubou

Activați sau dezactivați conectarea automată în Suse Linux

Activați sau dezactivați conectarea automată în Suse Linux (Cum să)

Dacă vă urâți să vă conectați de fiecare dată când reporniți computerul, puteți configura cu ușurință Suse să vă conectați automat când porniți computerul. Sau puteți să o dezactivați dacă vă îngrijorați de securitate.

Suse Linux are un set uimitor de instrumente de administrare grafică care vă permit să efectuați practic orice sarcină de administrare a sistemului fără a fi nevoie să utilizați o linie de comandă. Singura problemă este că există doar foarte multe setări, este ușor pentru utilizatorii noi să se piardă.

Pentru a ajunge la această setare, faceți clic pe butonul verde Suse "start" și tastați managementul utilizatorilor în caseta de căutare și selectați opțiunea evidențiată de mai jos.

(Sunt un avocat al utilizării funcționalității de căutare, spre deosebire de a încerca să găsească ceva îngropat într-un meniu. De asemenea prefer și o linie de comandă, fără surpriză.)

Rețineți că, dacă utilizați meniuri stil KDE, puteți lansa YaST, faceți clic pe Securitate și utilizatori, apoi faceți clic pe Gestionare utilizator.

Faceți clic pe butonul derulant Expert Opțiuni și selectați Setări de conectare:

Acum puteți bifa sau debifa caseta de selectare Auto Login și alegeți utilizatorul pe care doriți să îl autentificați automat.

În cazul meu, am dezactivat conectarea automată. Prefer securitatea și nu este ca și când trebuie să repornesc linux foarte des.

Actualizare: Trebuie să rețin că folosesc Suse 10.2 cu desktop KDE.