If-Koubou

Cum să determinați și să modificați ce șablon este atașat unui document Word

Cum să determinați și să modificați ce șablon este atașat unui document Word (Cum să)

Fiecare document din Word trebuie să aibă un șablon atașat. Dacă utilizați un șablon personalizat împreună cu documentul curent și ați uitat ce este, puteți afla cu ușurință în Word. De asemenea, puteți schimba cu ușurință ce șablon este atașat documentului curent.

NOTĂ: Am folosit Word 2013 pentru a ilustra această caracteristică.

Pentru a determina sau modifica ce șablon este atașat la documentul curent, trebuie să utilizați fila "Dezvoltator". După ce ați activat fila "Dezvoltator", dați clic pe ea pe bandă pentru ao activa.

În secțiunea "Șabloane", faceți clic pe "Șablon de document".

Se afișează caseta de dialog "Șabloane și suplimente". Caseta de editare "Șablon document" afișează numele șablonului (sau calea către fișierul șablon) care este în prezent atașat la document. Pentru a modifica ce șablon este atașat la document, faceți clic pe "Atașare".

Dosarul definit ca locație implicită pentru șabloanele personalizate este selectat automat ca dosar activ din caseta de dialog "Atașare șablon". Selectați un șablon din acest dosar sau navigați la o altă locație pentru a selecta un alt șablon personalizat și faceți clic pe "Deschidere".

Calea completă a fișierului șablon selectat se afișează în caseta de editare "Document template". Dacă doriți ca stilurile documentelor să se actualizeze automat când închideți caseta de dialog, bifați caseta de selectare "Actualizați automat stilurile documentelor", astfel încât să apară un semn de selectare în casetă. Faceți clic pe "OK" pentru a accepta modificările dvs. și închideți caseta de dialog.

Conținutul din documentul dvs. se modifică pentru a reflecta diferitele stiluri din noul șablon. Stilurile și toate barele de instrumente personalizate și macrocomenzile (dacă ați salvat șablonul personalizat cu extensia ".dotm" atunci când l-ați creat) stocate în șablon sunt acum disponibile pentru documentul dvs. curent.

NOTĂ: Atașarea unui șablon la un document nu adaugă nici un text sau grafică din șablon în documentul dvs. Acest lucru se întâmplă numai atunci când creați un document nou dintr-un șablon.

Când închideți Word, s-ar putea să vedeți următoarea casetă de dialog, spunând că ați schimbat stilurile din șablonul pe care l-ați atașat la document. Dați clic pe "Salvați" pentru a salva modificările, "Nu salvați" dacă nu doriți să salvați modificările sau "Anulați" pentru a vă întoarce la document și a nu închideți Word.

NOTĂ: Caseta de dialog de mai sus poate fi afișată chiar dacă se pare că nu ați efectuat nicio modificare a șablonului. Dacă nu doriți să modificați șablonul, faceți clic pe "Nu salvați".

De asemenea, puteți utiliza această procedură pentru a detașa un șablon dintr-un document. Pentru a face acest lucru, pur și simplu atașați șablonul "Normal" la document. Rețineți că fiecare document trebuie să aibă un șablon atașat la acesta.